Give them love

Wees een beetje meer dankbaar vandaag


Alles wat ik vandaag schrijf, voelt irrelevant. Vandaag is voor velen een dag van verdriet en rollende tranen en voor de anderen een dag van bezinning. Tel je zegeningen. Knuffel hen je liefhebt nog wat meer. Het breekt mijn hart om foto’s voor te zien schieten van families, gezinnen, avonturiers die in de dodenvlucht MH17 zaten. Mensen vermoord door andere mensen die zo nodig een standpunt hadden en het duidelijk wilden maken. Maar wat doet het er nog toe wie het gedaan heeft en hoe het is gebeurd? 295 mensen lieten het leven en ik hoop dat ze op een mooie reis zijn naar hun uiteindelijke bestemming.

Ik hoop dat niemand van jullie die dit leest een nabestaande of in de verste verte een kennis is, maar ik begrijp dat die kans heel erg goed mogelijk is. Aan al die gebroken harten wil ik dan ook veel sterkte wensen. Jullie zijn niet alleen. Heel de wereld leeft en bid en rouwt mee.

Voor zij die nog leven: wees vandaag een beetje meer dankbaar dan normaal. Kijk met een frisse blik en zoek naar de lichtpuntjes die normaal zo gewoon leken. Vandaag is een beetje vreemd, maar maak er maar het beste van.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Laura 18 juli 2014 at 14:10

  Een vliegtuigramp is altijd een drama. Een vliegtuigramp met Nederlanders komt dichtbij. Angstaanjagend wordt het als het geen technisch mankement is, geen noodweer, geen noodlottige samenloop van omstandigheden. Maar als het een handeling vanuit mensen blijft. Ik kan dat echt niet bevatten. Laat staan dat je een van de nabestaande bent. Alleen al het idee bezorgd me enorm veel kippenvel…

 • Reply Nicky 18 juli 2014 at 15:32

  Wow Leo, heel erg mooi.. Kreeg er tranen van in m’n ogen terwijl ik naar mijn weten “gelukkig” niemand kende op de vlucht. Helaas zie ik wel veel dingen voorbij komen waarbij mensen wel weer andere mensen kennen die mensen kenden die in het vliegtuig zaten. Ja, verschrikkelijk, onmenselijk en vooral.. Dit doet toch beseffen dat oorlog zo verschrikkelijk vreselijk is (voor de oorlogvoerende landen van dit moment)?

 • Reply LNNK 18 juli 2014 at 19:03

  Mooi geschreven. Ik krijg altijd de rillingen van vliegtuigrampen. Zoveel mensen die in verdriet achterblijven.

 • Reply Lisa 21 juli 2014 at 14:17

  Ik vind het echt verschrikkelijk wat er is gebeurt… en zeker dat de mensen die het gedaan hebben niet meteen hun schuld en spijt tonen. Het is gewoon niet te bevatten hoe harteloos iemand kan zijn. Ik vind het lief dat je even die vliegtuigramp in beeld zet!

 • Leave a Reply