Write it down

Vijftig duizend woorden in een maand


Source, edited by me
Nog even en dan zitten al mijn tentamens erop. Morgen heb ik de laatste en dat is voornamelijk Engelse grammatica en woordenschat, dus ik neem aan dat dat wel goed gaat komen. Voor mijn gevoel ben ik er dus al vanaf (misschien ook niet heel erg slim) en kijk ik alvast naar alles wat ik na donderdag wil doen. Een kappersbezoekje staat sowieso al op de planning, een avondje koken met een vriendinnetje dat ik al lang niet meer gezien heb en zaterdag drankjes doen in de stad lijken me toch een mooi vooruitzicht. Maar, is er meer?

Vrijdag is het 1 november. Het is niet alleen de maand van de NOvember, waarin ik nee zeg tegen alle zoete en slechte verleidingen in de keukenkastjes, maar ook NaNoWriMo. Vorig jaar deed ik mee, maar ik schreef een verhaal dat niet echt ergens op sloeg. Of gewoon helemaal nergens op, eigenlijk. Het kriebelt om dit jaar mee te doen en meer dan de 10 000 woorden te halen, maar ik heb geen idee hoe ik dat in moet plannen. Druk, druk, druk. Wil je het jezelf dan nog drukker maken? Ja maar, ja maar, het is zo’n leuk project!

In het kader van Try before you die (grapje, ik ga er vanuit dat dat voorlopig nog niet zo nodig is), wil ik het gewoon proberen. 50K? Dat zal me wel niet lukken als ik daarnaast ook nog mijn dagelijkse dingen wil doen, maar ik kan het op z’n minst proberen. Niet geschoten is altijd mis. Dus ik ben voorlopig even bezig met mijn oude account onder het stof vandaan te poetsen en een plot te bedenken. Wie weet schrijf ik dit jaar iets dat wel het posten waard is…

Psst, Petra, als ware NaNoWriMo expert in de drukte, hoe overleef jij dit? Enne, als er nog meer mensen zijn die mee gaan doen, alle tips zijn welkom!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Lisa 30 oktober 2013 at 14:46

  Ohhh nee :( Ik wil steeds meedoen, en iedere keer als het bijna november is, denk ik: volgend jaar doe ik mee! Dan ga ik het voorbereiden en zo. Want dit jaar heb ik wederom al zoveel plannen voor november. Dus laat het maar weer aan me voorbij gaan… jij veel succes gewenst!

 • Reply Petra 30 oktober 2013 at 15:08

  Haha, in de drukte als waar ik het dit jaar in ga doen heb ik het ook nog nooit gedaan hoor! Maar ik heb wel een aantal voornemens die me moeten helpen:
  1) een uurtje later naar bed (want ik lig toch altijd nog wakker)
  2) alle series opschuiven, in die tijd kan ik schrijven.

  Verder nam ik in november mijn verhaal mee naar school. Op mijn laptop of op mijn iPod bijvoorbeeld. Dan kon ik tijdens tussenuren, saaie colleges of andere tussenmomenten even schrijven. Zie het niet als iets dat moet, maar als je vrije tijd. Dan kun je het doen in plaats van series kijken (bijvoorbeeld), terwijl je nog steeds ontspant. Als je meer tips wilt, moet je even zoeken op ‘(hoe overleef ik) nanowrimo’ op mijn blog. Ik schrijf ieder jaar dat soort blogjes! En als je niet wint, is het ook niet erg! Ik kreeg pas 50k bij de derde keer proberen.

 • Reply Sylvia 30 oktober 2013 at 15:11

  Ik baal zo verschrikkelijk dat de NaNoWriMo altijd in mijn tentamenperiode valt, zou graag een keer meedoen. Misschien moet ik maar gewoon een keer mijn eigen schrijfmaand organiseren voor mezelf, maar juist dat zo met z’n allen naar één doel toewerken is denk ik de kracht van het project.

 • Reply Eva 30 oktober 2013 at 18:29

  Ik wil zo graag een keer mee doen. Vind het alleen erg lastig te combineren met werk, als ik ’s avonds thuis kom ben ik blij dat ik met mijn lovah op de bank kan zitten, biertjes kan drinken of naar de bios kan gaan. Daardoor schiet bloggen er ook vaak bij in maar daar zit toch minder druk achter dan NaNoWriMo vanwege het woordenaantal. Geen idee hoe ik dat erin moet passen. Lijkt me trouwens nog wel echt een goede manier om jezelf te pushen een verhaal te schrijven.

 • Reply Mirthe 30 oktober 2013 at 19:10

  Oh jeetje wat tof dat je het gaat doen! Ik vind het wel een heel grote uitdagende taak die ik nog niet echt aandurf, maar ik ben benieuwd hoe het jou bevalt.

 • Reply Daan 30 oktober 2013 at 22:40

  Misschien ga ik ook eens een poging wagen..

 • Reply jennn 31 oktober 2013 at 12:53

  Leuk, ik doe ook mee! Of je het nou wel of niet gaat halen, het belangrijkste is dat je er plezier in hebt. Succes!

 • Leave a Reply