Write it down

#The100DayProject – #100DaysOfAnekdotes

Wie mij al een poosje volgt weet dat ik eigenlijk altijd wel ergens druk mee ben. Of dat nu met mijn studie is of met het totaal op z’n kop gooien van mijn blog: ik ben graag bezig. Hoewel ik ook erg graag een dag lang op de bank lig of uitslaap (ik ben ook gewoon lui), zijn er altijd meer dromen en ambities dan waar ik tijd voor heb. Ik ben een groot voorstander van doen waar je gelukkig van wordt, maar ik kom mijn eigen idealen niet altijd helemaal na. Zo heb ik deze week iets te veel tijd gespendeerd met dingen uitstellen die achteraf niet zo erg bleken en met tijd verdoen met mopperen over Australië. En toen kwam ik #The100DayProject tegen. Precies wat ik nodig had.

#The100DayProject

Het project kwam ik tegen via een tweet van The Private Life of A Girl. Ik volg haar blog al een poosje en de hashtag #The100DayProject trok meteen mijn aandacht. Ik ben in het algemeen namelijk niet echt een ster in projecten die zo lang duren en al helemaal niet in dingen die je iedere dag moet doen. Remember #100daysofreading en #47gratefuldays? Niet? Juist, dat is mijn punt.

My project

Maar toch. Het idee bleef maar in mijn hoofd rondspoken. Ik had de blogpost toen nog niet eens bekeken, maar besloot dat afgelopen weekend toch te doen. Zonder dat ik het idee namelijk gelezen had wist ik al precies wat ik dan 100 dagen lang wilde doen: kleine anekdotes opschrijven. Fictie en non-fictie. Over alledaagse gesprekken in de bus, maar ook de kleine lichtpuntjes van een doodnormale week. Vriendinnetjes weer zien, naar concerten gaan, de koudwatervrees voor Australië.

Uiteindelijk bekeek ik dan ook de bijbehorende blog post op Sophie’s blog en de officiële post op de website van het project. De eerste vraag die ik daar aan trof ontkrachtte mijn twijfels meteen en ik wist: ik ga dit doen.

1. What are you passionate about? Is there something you used to do that you gave up, something you’d like to explore, something that intrigues you?

Elle Luna

Omdat ik er graag een blog over wilde schrijven zodat jullie ook het project konden leren kennen, ging ik op zoek naar de maker van de afbeelding op de website. De illustraties die je ziet op de pagina van het project zijn gemaakt door Elle Luna, blijkbaar sinds een paar dagen auteur van het boek: ‘The Crossroads of Should and Must’ – Find and Follow your Passion. Je begrijpt: dat boek ging meteen op de to-read list want een boek met zo’n titel kan ik natuurlijk niet weerstaan.

#100DaysOfAnekdotes

Ik moedig je vooral aan om op de websites die ik genoemd heb meer te gaan lezen over het project en misschien je eigen versie te bedenken. Je kunt mijn project vanaf vandaag gaan volgen met de hashtag #100DaysOfAnekdotes. Ik weet alleen nog niet of ik dat hier op mijn blog zal delen of alleen via Instagram, dus daar ga ik mooi deze dag nog even over na denken.

Vraag je je af of #The100DaysProject geschikt is voor jou? Kijk dan eens naar onderstaande quote. Als je net zoals ik een mini beetje schuld voelt of denkt ‘woah, this could be awesome’ zou ik zeggen: spring samen met mij in het diepe. En laten we dan ook dit keer proberen het echt 100 dagen vol te houden.

Now, the 100-Day Project is back with Elle at the helm, asking anyone who will answer: What could you do with 100 days of making? Who should participate? Anyone. Anyone who is hungry to jump-start their creative practice, who is curious about being part of a community that celebrates process, and those who are busy with work and family commitments, but searching for a bite-sized way to play creatively.

So, tell me: wie doet er mee? Wat wordt je project? En waar kan ik je volgen? (Links zijn voor deze keer toegestaan!)

En oh, ik weet eigenlijk niet waarom ik de urge voel om dit te vermelden maar geen van deze links of content is gesponsord. Puur het enthousiasme van een ambitieus druk bijtje!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply luusjeindelucht 13 april 2015 at 09:49

  Op het moment ben ik met 2 projecten bezig: 1 stamp a day (1stampaday.luusjeindelucht.nl) die het hele jaar doorloopt en FWIS (http://luusjeindelucht.nl/100daysproject/) mijn 100 dagen project waarbij ik iedere dag een From Where I Stand foto maak. Volg ze vooral als je dat leuk vindt :) Ik ben erg benieuwd naar je anekdotes!

  • Reply Leonie 14 april 2015 at 09:24

   Dat klinkt allebei als een heel tof project :) Ik vind vooral je FWIS foto’s een heel leuk idee! Mijn eerste anekdote staat online op Instagram en ik ga straks eventjes een kijkje nemen op jouw site(s)!

 • Reply Morgaine 13 april 2015 at 10:02

  hahaha, herkenbaar van die projecten, ik start er meestal aan en dan… ergens door omstandigheden gaat het een andere kant uit. Op dit moment ben ik zaterdag gestart met een 28daags project met het boek the Magic, maar die doe ik privé, blog ik verder niet over, dus is niet te volgen, wie weet achteraf ;-)

  Heel veel succes met dit nieuwe project!

  • Reply Leonie 14 april 2015 at 09:28

   Hmm, dat boek ik ken ik niet. Waar gaat het over? Eigenlijk moet je er dus wel over bloggen hoor, want dat vinden mensen vaak super interessant enne… ik ben ook nieuwsgierig!

 • Reply Jet 13 april 2015 at 12:41

  Wauw wat een leuk idee ! Al tijden zit ik te dubben over mijn blog. Misschien zou dit wel HET kunnen zijn. Ik ga er eens mijn hoofd over breken !

  • Reply Leonie 14 april 2015 at 09:26

   Misschien wel! Laat je het me weten als je eruit bent? :)

 • Reply Het Sushimeisje 13 april 2015 at 12:48

  Ik denk dat ik meer gebaat zou zijn van een to-do lijstje. En dan opgedeeld in korte termijn en lange termijn doelen. 100 dagen verplicht iets doen gaat bij mij niet werken en dan ga ik mij nog schuldig voelen ook :(

 • Reply Iep 13 april 2015 at 14:36

  Super super leuk & creatief! ik ben heel erg benieuwd!
  Liefs Iep

  • Reply Leonie 14 april 2015 at 09:13

   Wat een leuke comment, Iep :-) De eerste van gisteren staat op mijn Instagram!

 • Reply Anouk 13 april 2015 at 20:29

  Wat een leuk initiatief! laat je ons weten waar je deze 100 dagen gaat laten zien? Want ik ben erg benieuwd:)! Is het niet tof om iets in Australie te doen met deze tag? Van te voren bedenken wat je daar elke dag moet/gaat/wil doen? Misschien iets andere insteek, maar dat lijkt me ook tof… wil je verder niet ah werk zetten:P. Ik zou 100 dagen lang aan een boek werken. Daarnaast iets doen wat altijd aan me ‘vreet’, dat ik niet genoeg naar het kerkhof ga. Ik zou mama 100 dagen verse bloemen brengen.

  • Reply Leonie 14 april 2015 at 09:13

   Dat is een mooi doel, Anouk. Waarom doe je het niet gewoon? Zowel het boek/het bloemen brengen? What is stopping you?

 • Reply Yasmine 13 april 2015 at 21:28

  Ik doe mee! Ik heb een heel spannend creatief project waar ik een extra kick in the ass voor nodig heb om het regelmatig te doen, en dit is perfect. Bedankt voor de tip, en veel succes met jouw project!

  • Reply Leonie 14 april 2015 at 09:12

   Ja?! Vertel! Nu wil ik het ook horen ook, hoor!

  Leave a Reply