Student-like

The battle begins: tentamens vs soggen

Tentamenweken. Van Dale beschrijft het als periodes van zeven dagen gedurende welke gestudeerd wordt om een examen over een deel van de totale leerstof te kunnen maken. Ik had het niet accurater kunnen verwoorden. Dat is namelijk de definitie van deze hele maand januari. Maar niet als je student bent en er ook daadwerkelijk dingen voor moet doen. Dan zijn het vooral hè-laat-ik-de-kamer-eens-opruimen-ach-dan-stofzuig-ik-de-rest-van-het-huis-ook-wel-gelijk-weken en dit-is-interessant-kom-op-ik-moet-dit-even-opslaan-en-oke-heel-even-uitwerken-dan-weken en honderd-en-een-miljoen-ideeën-weken. Oké, een klein beetje accurater dan. (Sorrynotsorry voor de streepjes, ze werken rustgevend).

Ik ben eigenlijk vooral bezig met van allerlei dingen waar ik niet mee bezig moet zijn. Collegevrij staat al snel gelijk aan de hele dag in bed liggen, sites zoeken, meer dan de 1000 gemiste blogs in Bloglovin’ lezen, fotograferen, bloggen, hardlopen, bedenken wat ik wil eten om het vervolgens niet te eten (want iets anders heeft weer mijn aandacht getrokken). Moet ik nog even doorgaan? Je snapt me denk ik wel. Ik ben ook heel hard bezig met wat ik na die weken, zodra de derde periode (de derde alweer!) begint. Een lijstje, dus.

 • Pinterest verder ontdekken en mooie bloginspiratie verzamelen (ik herontdekte het doordat de siteblocker mijn vaakbezochte sites had geblokkeerd en ja, je moet toch wat).
 • Een nieuwe layout maken (het zal mij niks verbazen als er hier opeens een nieuwe layout staat voor de 21e)
 • Lezen. Heel Veel Lezen. Zoveel goede boeken die je tegenkomt als je je tijd verdoet op bol.com
 • Mijn kamer opruimen. Maar dan ook echt: dingen sorteren, dingen verkopen, dingen weggooien. Fancy mandjes kopen en de boel netjes houden.
 • (Zie vorig punt) Inspiratie vinden voor mooie bureaus (again, Pinterest is de schuldige).
 • Nieuwe rode lippenstift kopen omdat het kan (ik bevond me als niet-beautymeisje op beautyblogs (vallen ook niet onder de geblokkeerde sites) en kreeg kriebels)

Nu de plannen duidelijk zijn, hoop ik ze dan ook verder niet meer in mijn hoofd tegen te komen.  En ga ik verder in een hoekje temporele semantiek leren (om er daarna over te huilen, want het is zo moei-hoei-lijk). Misschien heeft iemand wel briljante ideeën opgedaan nu? (Of heb ik jou ook geholpen met je gesog).

Hoe dan ook, voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit, veel succes en knal er maar een paar mooie cijfers uit.

PS. Na de tentamenweek komen er weer fatsoenlijke blogjes… beloofd!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sylvia 11 januari 2014 at 19:06

  Eerst maar eens even temporele semantiek googelen, daarna ga ik ook zo’n lijstje maken. Ik zit inderdaad ook in datzelfde schuitje, succes nog! ;)

 • Reply Daan 11 januari 2014 at 21:11

  Succes met je exa…WHAT IS THAT, A COFFEE MACHINE?!

  • Reply admin 15 januari 2014 at 21:15

   Hahaha, die was prachtig!

 • Reply Dina 12 januari 2014 at 08:37

  Ik wens je heel erg veel succes met leren!

 • Reply Lisa 13 januari 2014 at 14:11

  Oh jee! Als dat maar goed komt. Heel veel succes met het toch leren!

 • Reply June 14 januari 2014 at 12:30

  Heel erg veel succes! Dat er maar veel mooie cijfers mogen terugkomen! :)

 • Reply Michelle 14 januari 2014 at 16:50

  Oh god, ik ben ook kampioen in soggen (wie niet?!) haha, volgende week mag ik ook weer een tentamen gaan maken.. Heel veel succes meid! :)

 • Reply Maaike 16 januari 2014 at 17:43

  Haha, heel erg herkenbaar! Vanmiddag heb ik aardig wat geleerd, maar vooral gisteren en eergisteren heel erg veel gelezen en zo..

 • Leave a Reply