Website

Sleeping Lion 2.0 is LIVE!

Een nieuwe website!!! Aaaah, ik vind het zo fantastisch. Maar: voor het jubelen zal ik hier eerst even een fatsoenlijke blogpost met een verhaal van maken.

Begin dit jaar kocht ik al een theme dat zou beter zou passen bij mijn wensen. Strak, minimalistisch. Maar vooral: fatsoenlijk functionerend. Al zo lang ik bezig ben met (web) design bouw ik al mijn sites zelf. From scratch. Ik vind het heerlijk om het proces te doorlopen van ideeën omzetten in schetsen, schetsen omzetten in een Photoshop design en tot slot het coderen. De beslissing om een pre-made theme te gebruiken, laat staan deze te kopen, was er eentje van bergen verzetten.

Theme

Het theme (en ik ga bewust niet de naam noemen) was net een aantal dagen uit toen ik het kocht. Ik had een hele internal battle met mezelf gevoerd over wel of niet mijn zuurverdiende centjes spenderen aan zoiets sulligs als een lay-out. Rond die tijd wist ik nog niet dat ik naar Australië zou vertrekken, maar ergens in mijn achterhoofd hield ik er rekening mee. En dat avontuur wilde ik vastleggen in beeld en tekst, maar dan wel op een fatsoenlijk website. Samen met Blogaholic’s Laura besprak ik de voor en nadelen van veel themes. Gosh, we hebben er veel bekeken. En uiteindelijk hakte ik de knoop door.

Ik was op slag verliefd en vergat maar zo dat een pre-made theme natuurlijk (in tegenstelling tot zelfontworpen) geen exclusieve rechten bevat. Ik bleek namelijk niet de enige te zijn die de beauty had gespot en al snel schoot hetzelfde theme om me heen uit de grond. Even overwoog ik om een andere te kopen, maar eerlijk gezegd vond ik dat ook enorm zonde van mijn geld. (Je bent een Nederlander of je bent het niet…) En dus prutste ik net zo lang tot het niet meer was dan een omhulsel waar ik mijn eigen ontwerp op los kon laten. En dat is wat jullie nu zien. IS HET NIET MOOI GEWORDEN?

Visuals

Het design is geïnspireerd op mijn nieuwe schoenen en bits & pieces van lay-outs die ik online gespot heb. Het lettertype heb ik gekocht en ik ben dol op het waterverf effect. Hoewel ik me realiseer dat deze stijl ook wel een bepaald beeld neer zet over de professionaliteit of de inhoud van de website, denk ik dat deze stijl bij mij past. En Sleeping Lion 2.0 gaat ook over een nieuwe jas vinden die weer bij mij past, zoals ik laatst nog schreef. Ik was zo lekker bezig dat ik gelijk door ben gegaan met een ontwerp voor een visitekaartje, het logo en andere beeldelementen. Ik ben er nog niet uit of ik die ook daadwerkelijk zal gebruiken, maar inspirerend vind ik het in ieder geval wel!

Content

Ik had in die tijd al een nieuw projectje opgezet (waarover later meer) en na de blogdip en griep van de afgelopen weken stonden er snel veel nieuwe plannen op papier. Ik bleef jullie allemaal flink lekker maken over wat het dan zou worden en welke richting het blog op zou gaan ;-) maar ik zal het nu dan toch verklappen. Zoals je in het menu kan zien, zijn er vier hoofdcategorieën: Studeren, Groeien, Communicatie & Persoonlijke nootjes.

Binnen Studeren vind je binnenkort het nieuwe project, studietips, handige apps en gadgets en mijn blogonderzoek. Groeien gaat vooral over uit je comfortzone treden, personal development, groeien, levenslessen en meer van die self help artikelen. Vind ik gewoon leuk en heel handig. Communicatie zal gaan over mijn studie, marketing, media, design en andere dingen die me interesseren. Tot slot de Persoonlijke nootjes. In de enquête gaven jullie aan dat jullie wel wat meer beeld van de achter schermen zouden willen zien en nog meer persoonlijke verhalen. Die komen hier. Over afvallen en gezond doen, over fouten maken en ervan leren en gewoon de fijne lijstjes. Zoals jullie het al van mij gewend zijn, eigenlijk.

Thanks

De nieuwe website, de jas, de visuals, de ideeën en het aankomende project waren er niet geweest als ik geen hulp had gehad van een paar fantastische mensen. Big thanks gaan uit naar Laura voor haar hulp met het kiezen van het theme en de benodigde info op haar website. Silvana heeft me heel goed geholpen met het design en met het mee verliefd worden op deze nieuwe visuals. Debby wil ik heel erg bedanken voor haar enthousiasme over het project. En ten slotte: Laura, die me er iedere dag weer even aan herinnert waarom je dromen moet plukken en die de drang naar nieuw en onbekend bij mij steeds groter heeft gemaakt. Dankjulliewel!

(Gossie. Zou het zo voelen als je het dankwoord van een boek schrijft? Ik denk het wel).

Ready?

Het is dat ik hier geen fles champagne had, maar anders had ik ‘m nu open getrokken. Ik ben enorm trots op wat Sleeping Lion in de afgelopen twee jaar is geworden en ook op wat het nog gaat worden. Kijk, dan hoe mooi het hier is! Ik word er helemaal gelukkig van. De branding is goed gelukt, de uitstraling past. Nu alleen de content nog ;)

PS. Het zou kunnen dat er nog hier en daar wat schoonheidsfoutjes zitten of dat afbeeldingen het niet doen, working on it! Schroom niet iets te melden dat je verdacht vindt.

Ik vind het design geweldig en ik denk dat de content al net zo fabuleus zal gaan worden. Kom maar op met de verhalen en de ervaringen, ik heb er weer heel veel zin in om ze neer te gaan pennen. Wat vinden jullie van Sleeping Lion 2.0?!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

68 Comments

 • Reply Leon 26 maart 2015 at 17:17

  Wow, heel erg gaaf zeg! Als webdesigner/grafisch vormgever begrijp ik je totaal wanneer je het over het hele proces hebt. Toch betrap ik mezelf ook steeds vaker op het aanschaffen van themes, het is zo makkelijk en sommige zijn al zó uitgebreid, waarom het wiel opnieuw uitvinden als je er ook zelf andere banden op kunt zetten?

  Gaaf dat je het toch uiteindelijk hebt gedaan, het ziet er heel erg mooi uit, gefeliciteerd! :)

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 17:28

   Ja, je snapt me precies! Maar daar heb je ook wel gelijk in. De technische kant wordt steeds moeilijker, dus besloot ik inderdaad maar gewoon een theme te kopen en mijn creativiteit los te laten. Dankjewel, nogmaals!

 • Reply Petra 26 maart 2015 at 17:18

  Jaaaaa, mooi! Ik ben fan van de kleurtjes en het lettertype! Pretty! En nu heel veel bloggen, zodat we er heel veel van kunnen genieten, goed?

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 17:24

   Er staan er al twee klaar voor komend weekend. Ben je nu trots op me? :-)

 • Reply Sabine 26 maart 2015 at 17:27

  Oh wauw, ik vind het echt prachtig!! Dit past echt zo goed bij je!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 17:43

   Jaaa, dat gevoel heb ik nou ook <3

 • Reply Audrey 26 maart 2015 at 17:30

  Wauw, wat mooi! Het lettertype is idd echt heel gaaf! :D

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 17:44

   Dankjewel! Ik ben er helemaal verliefd op!

 • Reply Laura 26 maart 2015 at 17:34

  Wat is hij gaaf geworden! Ben verliefd op je logo <3

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 17:45

   Jaaa, wat een verbetering hè? Nu was dat niet zo moeilijk, maar toch. Dankjewel :D

 • Reply Ella 26 maart 2015 at 17:44

  Heel benieuwd hoe je nu verder gaat, ziet er goed uit!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 17:45

   Yes, kom je snel een kijkje nemen? Dit weekend staat er namelijk al weer een leuk, lang artikel online! Dankjewel :)

 • Reply Tineke 26 maart 2015 at 17:50

  Mooie kleurtjes!! <3 en je logo <3 Heel mooi gelukt! :D

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 17:57

   Dankjewel, Tineke! De kleurtjes zijn echt geïnspireerd op mijn nieuwe schoenen dus je kunt je wel voorstellen hoe geweldig die wel niet zijn… Haha!

 • Reply Silvana 26 maart 2015 at 18:11

  Jaaa, het is ZO mooi geworden! Je logo, dikke liefde. <3 Ik ben inderdaad helemaal verliefd, héél veel plezier ermee! Op nog meer mooie blogposts, ik kijk er naar uit!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:47

   Jaaa. Ik was heel blij met je hulp <3

 • Reply Het Sushimeisje 26 maart 2015 at 18:15

  Ik vind het er mooi schoon en uitnodigend uitzien.

  Welke vakken ga je volgen in Australië?

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:48

   Dankjewel! Dat is nog niet helemaal bekend, maar ik probeer één vak social media, één vak marketing en twee vakken journalistiek te gaan volgen :)

   • Reply Het Sushimeisje 28 maart 2015 at 10:40

    Leuk. Ook meteen heel handig voor bij het bloggen.

    • Reply Leonie 28 maart 2015 at 12:20

     Ja! Dat hoop ik wel :) Het lijken me hele toffe vakken!

 • Reply Eveline 26 maart 2015 at 18:20

  Heel mooi gedaan! Hij ziet er top uit! Zelf ben ik ook aan het kijken om een beetje alles te vernieuwen, want ik ben er niet zo blij meer mee. Je blog heeft me inspiratie en goesting om te blijven doorgaan!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:49

   Ah, wat goed om te horen! Snel aan het veranderen slaan, hoor, dat zorgt vaak voor nieuwe inspiratie en da’s dan precies wat je nodig hebt. (Kijk maar hier). Fijn dat ik je kon inspireren!

 • Reply Dina 26 maart 2015 at 18:36

  Waaaaauw wat een verandering. Heel mooi!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:49

   Yes, dankjewel!

 • Reply Jessica 26 maart 2015 at 18:42

  Ik zie wat elementen waardoor ik weet welk thema je hebt gebruikt haha, maar hij is wel mooi geworden, en zo op het eerste oog zie je niet gelijk dat het dit thema is :)

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:50

   Pfiew, mission accomplished!

 • Reply Marlieke 26 maart 2015 at 19:01

  Ik zat dus op mijn mobiel te kijken, maar daar zag ik niks terug van je mooie verhaal. Ik ben maar gauw op mn mac gekropen en tadaaa… Ik vind het schitterend! Goed gedaan!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:07

   Ja, stomkop was vergeten de plugin van het mobiele thema uit te schakelen. Staat er nu wel op als het goed is! Thanks :)

 • Reply Anne 26 maart 2015 at 19:27

  Oooh Leonie, wat is het mooi! Sowieso veel frisser en sterker dan je vorige layout. Héél tof!!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:09

   Jaaa, wat een verandering hè? Was nodig! Dankjewel, Anne!

 • Reply Iris 26 maart 2015 at 19:32

  Ik ben fan! Het ziet er echt prachtig uit allemaal, mooi clean (daar hou ik van), mooie kleuren en een fijn lettertype. Ik ben heel benieuwd naar wat er allemaal nog komen gaat :D

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:08

   Yay! Stay tuned :)

 • Reply Lonneke 26 maart 2015 at 19:36

  Herkenbaar thema, hij is populair momenteel ;) Mooi aangepast. Veel plezier ermee

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:10

   True! Je vindt het hopelijk niet erg? We zijn nu themegenoten (met een knipoog) maar zo mooi als jouw foto’s zijn worden de mijne toch niet.

 • Reply Kimberley 26 maart 2015 at 19:51

  Wat je zei over dit thema klopt. Opeens hebben veel bloggers voor dit thema gekozen. Maar! Dat heeft een goede reden. Het is een mooi, strak thema, dat klopt. Je logo ziet er goed uit! Heel veel plezier met Sleeping Lion 2.0!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:11

   Dankjewel, Kimberley! Ik had er wel even moeite mee hoor, dat zoveel mensen ‘m nu hebben. Maar hopelijk valt het inderdaad niet meer zo op nu en ziet het er vooral uit als een eigen branding. Dat plezier gaat goed komen!

 • Reply Dewi 26 maart 2015 at 19:52

  Aaah Leonie, wat is je blog enorm mooi geworden! Echt prachtig. Serieus. Ik vind het heel goed bij je blog en je stukjes passen en hij biedt veel ruimte voor mooie foto’s van Australië straks :). Ik hoop dat je weer helemaal trots bent op je blog en dat een nieuwe look je weer frisse energie heeft gegeven om te bloggen. Ik kijk uit naar aaaalle stukjes die nog gaan komen. Liefs!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:12

   Aaaah, wat een heerlijke comment Dewi! En dat terwijl ik jouw designs juist altijd zo mooi vind. Heel lief :D Ik heb inderdaad wel gezocht naar een lay-out waar het beeld mooi op uit zou komen en het lijkt er wel op dat ik die gevonden heb. Yes, er komen een heleboel broodjes van de toonbank aankomende tijd! (Vers uit de oven, natuurlijk).

 • Reply Tessa | 52druppels.nl 26 maart 2015 at 20:05

  Echt heel mooi Leonie! Lekker schoon, fris, wit en ik ben gek op dat mintgroene… Om het op z’n Twents te zegge n: ‘Dat hej mooi doan!’

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:13

   Hahaha, wat een leuke comment! Om in ’t dialect terug te antwoorden: Da hedde moaj gezeg!

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 26 maart 2015 at 20:21

  Oh heel tof, ik ben fan!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:14

   Yes, goed zo!

 • Reply Milou 26 maart 2015 at 20:52

  Héél erg mooi Leonie! Ik heb trouwens net weer eens wat andere blogjes van je gelezen. Ik moet je echt beter gaan volgen!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:44

   Ah, wat lief! Nou tot snel dan maar? :)

 • Reply Nicky 26 maart 2015 at 21:15

  Ik vind dat je een prachtige lay-out hebt. Tot ik je post en de reacties wil lezen. Zo klein! Ik kijk op normale versie van Google Chrome, en ik moet echt moeite te doen om te lezen, en nee ik heb geen bril nodig. Dit vind ik wel een afkicker. :(

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:45

   O no, dat is niet de bedoeling! Ik ga je eventjes een mailtje sturen om te kijken wat er zo storend is, goed? Gaan we het oplossen!

 • Reply Danielle 26 maart 2015 at 21:47

  Whoop whoop, looking good!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 22:41

   Whiii, thanks!

 • Reply Karen Mee 26 maart 2015 at 22:08

  Mooooooi ☺️

 • Reply Jenn 26 maart 2015 at 23:08

  Hij ziet er echt heel mooi uit!

  • Reply Leonie 26 maart 2015 at 23:14

   Yaaaay, vind ik ook! :)

 • Reply Anna 27 maart 2015 at 08:33

  Waaauw, wat is het ontzettend mooi geworden! Daar mag je inderdaad heel erg trots op zijn! Wat fijn ook voor jezelf, dat je nu een stijl en layout hebt die je helemaal bij jou vind passen! Dat zal zeker motiverend zijn om weer lekker veel te gaan bloggen. :)

  • Reply Leonie 27 maart 2015 at 10:24

   Thaaaanks <3 Het is zo maf, want ik ben er zelf ook ontzettend van onder de indruk hahaha. Ik ga inderdaad weer heel lekker bloggen. Pfoe, dat werd tijd!

 • Reply Jildou 27 maart 2015 at 10:00

  Wauw! Het ziet er onwijs mooi uit! Ik kan niet wachten om weer verhalen van je te lezen!

  • Reply Leonie 27 maart 2015 at 10:43

   Dankjewel, Jildou! Ik denk dat je absoluut gelijk hebt ;) Oh, that reminds me dat ik jouw verhalen over Helsinki ook snel weer bij moet gaan lezen (schiet er zo vaak bij in omdat ik daar echt de tijd voor wil nemen dan!). Snel even doen.

 • Reply Laura 27 maart 2015 at 12:10

  JEEEEEJ! Wat mooi, Leo! In m’n lievelingskleurtjes <3! Lekker weer vol goede moed mooie verhalen schrijven. <3

  • Reply Leonie 27 maart 2015 at 13:12

   Jij gaat ook helemaal verliefd zijn op mijn nieuwe schoenen. En ga ik doen!!

 • Reply Anouk 27 maart 2015 at 12:46

  De categorieën vind ik heel erg tof! Lekker anders dan op veel andere blogs. Toffe make-over gemaat, blog ziet er fabbbbb uit, hihi! You go girl!

  • Reply Leonie 27 maart 2015 at 13:16

   Yes, dat was ook precies de bedoeling. Dankjewel lieve Anouk! <3

 • Reply Hilde 27 maart 2015 at 13:05

  Leuk! Heel mooi & fris!

  • Reply Leonie 27 maart 2015 at 13:09

   Lief, dankjewel. (Leuk je hier weer te zien!).

 • Reply Saske 28 maart 2015 at 01:11

  Wat een heerlijke theme is dit hè? Je hebt het compleet eigen gemaakt en vind het er erg mooi uitzien! Ik ben trouwens op je blog terecht gekomen via een tweet van Sabine Metz. Blog on! ^^

  • Reply Leonie 28 maart 2015 at 11:55

   Ja! Ik snap heel goed dat ik niet de enige ben die ‘m graag wilde hebben. Ik wist helemaal niet dat jij ‘m OOK nog had, haha. En zo’n vermoeden had ik al, via de fave op haar tweet toevallig? ;) Sabine’s tweet was zo lief!

   • Reply Saske 28 maart 2015 at 12:11

    Ah ja, ik snap het ook heel goed, het is gewoon een hele fijne en mooie theme. De makers zullen wel goed verdiend hebben de afgelopen maanden, haha! Ik had haar tweet inderdaad gefavoriet want ik was wel benieuwd na haar lovende woorden! (:

    • Reply Leonie 28 maart 2015 at 12:37

     Ja, ik denk dat ze van het geld dat ze verdiend hebben wel een luxe vakantie zouden kunnen boeken ;) Haha, yes de sociale psychologie heeft zich weer bewezen. Ik zei toevallig nog tegen haar dat zo’n tweet mensen nieuwsgierig maakt en dus dat ik het stiekem strategisch gezien heel handig vond, haha!

 • Reply Mylene 29 maart 2015 at 12:52

  Ik bekijk hem nu op mijn telefoon en vind hem al mooi! Maar ik ga zo nog even op mijn laptop kijken, want ik ben benieuwd hoe het geheel eruitziet.
  Ik snap trouwens wel dat je een theme hebt gekocht. En ik snap ook de struggles die je had, want zelf maak ik ook het liefst alles helemaal zelf, vanaf het schetsen en het ontwerpen tot aan het bouwen. Maar ik merk dat themes steeds completer en uitgebreider worden, dat ik ook heb nagedacht over het kopen van eentje die je dan toch weer enigszins kan ombouwen tot iets wat helemaal jou is. Maar wat bij mij vooral het ‘probleem’ is, is dat ik geen geld wil uitgeven aan een theme als mijn blog klein, maar fijn is en blijft. Dat vind ik trouwens helemaal prima, maar dan weet ik niet waarom ik een dure layout moet aanschaffen terwijl ik zelf ook wat simpels, maar minder uitgebreid, kan maken.

  Nou goed. Tot zover mijn monoloog. Geniet van je nieuwe design en lekker blijven posten!

  • Reply Leonie 29 maart 2015 at 16:28

   Hij doet het nog niet helemaal naar behoren op de telefoon, maar working on it! En ja, die struggles inderdaad. Ik vond ook dat ik er geen geld aan uit wilde geven, maar dat idee draaide al snel om toen ik me bedacht waar ik wel geld aan uitgeef. Kleren, boeken, mijn laptop, mijn camera, drankjes doen met vrienden. Waarom ik er geld aan uit geef? Omdat ik er gelukkig van wordt. Omdat het me iets brengt of iets leert of me goed doet voelen. Zou ik dan eigenlijk niet van alle dingen het meeste geld uit moeten geven aan mijn blog dat zó’n belangrijk gedeelte van mijn leven, van mijn vakgebied, van mijn studie en van mijn toekomst is geworden? Klein en fijn blijft wel, maar ik ben nu wel enorm trots als ik naar mijn site surf. Dat is meer waard dan de liquide investering en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Enne, dankjewel <3 (Ik ga binnenkort je Nomnomnom tag even doen!)

  Leave a Reply