Fotografie, Getting personal

Printics? Polaroids om van te houden

Vorig jaar rond deze tijd bevond ik me niet in Nederland, maar in het land van de scones en de rode bussen en de stad van de Big Ben en London Eye. Samen met het beste vriendinnetje ging ik na mijn examens een aantal dagen naar Londen. Een koffer volgestouwd, met flinke wandelschoenen (tja, liever dat dan blaren) en mijn camera op zak, sjouwden we van bezienswaardigheid tot bezienswaardigheid. Onder andere de Big Ben zagen we een miljoen keer terwijl we met de bus reden, de London Eye was helemaal niet zo hoog als we verwachten, de Engelse zon scheen volop en op onze vrije middag (het was een busreis waarbij we extra excursies hadden geboekt) struinden we door The Natural History Museum (die met die dino’s en die films en zo). Foto’s maken deed ik zat, maar eigenlijk heb ik ze nooit op le blog getoond. Toen ik benaderd werd door Printic wist ik het dan ook meteen: dat werden London polaroids!


Ik vind ze prachtig. Het is mooi stevig papier en de kleuren zijn precies zoals de digitale foto’s. Het was nog best een klus om foto’s gemaakt met een spiegelreflex te importeren in een iPhone app, but worth it. Ik heb ze eerst verkleind, op mijn telefoon gezet en vervolgens in de app aangeklikt. Te onscherp. Opnieuw. Zo ging dat een keer of tien, toen ik doorhad welke resolutie het beste werkt. En nu? Ik kan niet stoppen met er naar kijken.

Printic leverde ze in 3 weken af, dat is weliswaar langer dan de beloofde 2-3 dagen, maar ik woon dan ook in een gat ;) De kleuren zijn heel mooi helder en de lijnen zijn scherp. De sfeer van de foto komt ondanks de kleine crop nog wel steeds op mij over (en niet alleen omdat ik de fotograaf ben).

 

Van links naar rechts, onder naar boven: Rode bussen, the London Eye, Big Ben, Tower Bridge, Long Walk in Windsor, genieten van de zon bij de London Eye, park waarvan ik de naam niet meer weet met uitzicht op Whitehall, Fish & Chips!

Aanrader? Ja, hey, was dat nog niet duidelijk dan? Snel downloaden die app, dan zoek ik ondertussen een geschikte standaard voor mijn polaroids.

Dit artikel bevat producten die mij zijn aangeraden door een bedrijf. However, mijn mening is eerlijk en oprecht en het feit dat ik wel/niet voor deze service heb betaald heeft mijn mening niet beïnvloed.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Chantal 25 juni 2014 at 12:31

  De app heb ik al vaker voorbij zien komen en het blijft er overal leuk uitzien! Ik denk dat ik hem ga gebruiken voor de vakantiefoto’s van dit jaar :)

 • Reply Rianne 25 juni 2014 at 12:40

  Dat is zo leuk!

 • Reply Roos 25 juni 2014 at 15:00

  Ze zien er heel leuk uit, ik ben echt dol op Printic!

 • Reply Ilse 25 juni 2014 at 19:38

  Toffie boffie! Ik ben ook nog steeds van plan om Polaroidfoto’s te bestellen bij Printic. Ooit. xD

 • Leave a Reply