Getting personal

Plannen voor deze zomer? Zat!


Bron edited by me

Ergens vorige week liet ik het al vallen, want toen stond de vakantie (dacht ik) voor de deur. Ik had goede hoop dat ik het toen nog te maken laatste tentamen goed af zou kunnen sluiten maar dat viel flink tegen. En dus zit ik nu te zwoegen en te zweten voor de herkansing volgende week maandag. Minder ideaal, maar ik ben vastbesloten het vak te halen, dus dan kan ik daarna met een gerust gevoel gewoon vakantie vieren.

Afgelopen weken deed ik desondanks dat al enorm leuke dingen. Ik noem een uitje met de publicatiecommissie (hoi meisjes, het was leuk!), ik ging uiteten met blogvriendinnetje Ilse, gaf een klein verjaardagsfeestje en keek natuurlijk net zoals iedere andere echte Nederlander voetbal :-) Daarnaast had een actief ledenuitje waarbij we onder andere gingen lasergamen (zie je het al voor je? En nee, ik was niet de grootste kluns van de groep) en ik vond het mega vet. Verder was ik vooral bezig met sites ontwerpen (hey, ik moet ook pauzes houden), voedsel meeslepen naar mijn werk en veel lesgeven. Juni was bomvol, maar mega leuk en nu staat juli voor de deur. De maand van de vakantie en mijn verjaardag. Maar wat nog meer?

Juli
Ik kijk een heel mini-mini-mini beetje op tegen juli omdat juli vorig jaar veel donkere boze wolken en modder besloeg, maar aan de andere kant: mijn verjaardag kan alleen maar beter worden en eigenlijk is dat niet eens moeilijk. Ik heb alleen in de zomervakantie (nog) geen baantje, dus ik heb maar een heleboel plannen gemaakt zodat ik niet na twee weken alweer hoop dat mijn opleiding weer begint. Kennen jullie nog vacatures in de omgeving Arnhem/Nijmegen voor een creatief communicatiemeisje? Ik zou ze dolgraag horen! En natuurlijk word ik over een week ook 19 en ik wil hier een give-away doen mits we 150 volgers halen voor die datum. Pressure, pressure, jongens! Dus je weet wat jullie te doen staat :)

Vakantie
Het ziet er tot nu toe naar uit dat ik vrij weinig buitenland zal zien. In de mate dat ik in ieder geval nog niks gepland heb en het dan nog spontaan zou moeten (een stedentripje bijvoorbeeld), niet omdat ik niet wil; maar omdat er andere dingen tussen kwamen. Als cultuurenthousiast vind ik dat wel jammer, dus ik hoop toch nog een paar dagen op een onbekende plek te kunnen vertoeven. Kopenhagen lijkt me wel wat… hmm, maar Griekenland ziet er ook wel prachtig uit! Soms word ik zo wispelturig van alle leuke travelblogs die er bestaan, herkent iemand dat? (Edit: ik ga nu naar Rome als alles goed gaat met het Honours programma!)


Mini bucketlist
Er zijn een aantal dingen die ik graag wil doen in de vakantie, nu ik straks 2 maanden de tijd heb om ergens flink mee aan de slag te gaan:

 • Een WordPress layout from scratch maken
 • Een schrijfcursus volgen of er een aantal uur per week mee bezig zijn
 • Mijn kamer opruimen (zomerschoonmaak)
 • Heel veel ijsjes eten
 • Beginnen met handlettering en meer gaan tekenen
 • Minstens 4 boeken uitlezen
 • Sleeping Lion totaal vernieuwen

Blog
Sleeping Lion totaal vernieuwen? Wat ga je doen dan? Je gaat toch niet… opeens over fashion schrijven? (Ha, mijn humor wordt nog zowaar goed jongens). Achter de schermen ben ik al een poosje bezig met het ontwerpen van een nieuwe layout maar mijn huidige logo/header/stijl paste daar absoluut niet meer bij. Inspiratie is bij mij een concept dat in vlagen komt en waar ik niet op ga zitten wachten, want daar word ik alleen ongelukkig van. Inmiddels is de inspiratie er en zelfs de schets is al gemaakt (zoals jullie op fb zagen) dus nu is alleen het moeilijke digitale gedeelte nog over. Daarnaast wil ik zodra de nieuwe functionerende layout er op staat wat langere blogs en wat diepere onderwerpen aansnijden zonder dat je denkt ‘pfoe, dit is me te veel’. Op het moment heb ik echt aan Marlous een enorm voorbeeld. Ik vind haar artikels niet alleen kwalitatief heel erg goed, maar ze sluiten ook perfect aan bij haar niche. Om de mooie foto’s maar niet te vergeten. Ik wil content creëren waar jullie gelukkig van worden en Sleeping Lion laten groeien!

Wat groeien betreft… ik heb eens even een duik genomen in mijn statistieken en juni was echt een bizarre maand. In juni had ik bijna 2000 unieke views, wat een toenaam van 400% is ten opzichte van mei. Vierhonderd procent! De beslissing om op Facebook te gaan promoten en actief te worden was dus absoluut een goeie. Ook krijg ik uit mijn omgeving hele leuke reacties op de blog en dat zelfs van mensen waarvan ik het echt niet verwacht had. Dat geeft echt zo’n ‘Awh yeahhhh’-gevoel als jullie snappen wat ik bedoel.

Persoonlijk
Ik wil heel graag einde van de zomer tegen mezelf kunnen zeggen: dat was een productieve tijd in plaats van mijn gebruikelijk ‘waar heb je al die tijd precies aan verspild?’ Zo hoorde ik een paar uur geleden dat ik toegelaten ben tot het ambitieuze Honours programma van de universiteit en daar wil ik me in de vakantie natuurlijk wel op voorbereiden. Ik wil ook nog een beetje in de sportschool blijven hangen om al die ijsjes te kunnen blijven eten  ;) de rest van de tijd (als die nog over is) zal ik nog wel eens zien wat ik ga doen!

Wie er zin heeft om ijsjes te eten in Nijmegen? Dat lijkt me heel leuk, dus mail vooral :)

Wat doen jullie deze zomer (zonder/met) vakantieplannen in het (buiten)land?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Josianne 5 juli 2014 at 08:15

  Druk programma ga je nog krijgen deze zomer! Maar wel allemaal hele fijne dingen gelukkig. Succes met leren voor je tentamen :)

 • Reply Sas 5 juli 2014 at 09:28

  wat een leuke blogpost. Veel succes deze zomer!

 • Reply Irma 5 juli 2014 at 10:49

  Fijn to-do lijstje heb je gemaakt. Vooral dat ijs eten bij lekker weer vind ik een goed plan. Geniet ervan!

 • Reply Kiki 5 juli 2014 at 12:31

  Wat een fijne blogpost. Mijn zomer wordt waarschijnlijk veel reizen. Sinds ik even heb besloten mijn blog offline te halen. Ik weet niet meer waar ik er mee naar toe wilde! Ik ga tien dagen interrailen en een weekje naar Zuid Frankrijk, yay :-)
  Liefs, Kiki.

 • Reply Grieke 5 juli 2014 at 23:27

  Jij schroeven aan je design. Vind jouw website juist bijzonder mooi vormgegeven.

 • Reply Daan 6 juli 2014 at 00:56

  Klinkt goed, ben benieuwd! Ik verhuis deze zomer naar Utrecht!

 • Reply Emmy 8 juli 2014 at 16:43

  Leuke post! Heel veel plezier deze zomer met dit alles :) Liefs Emmy

 • Leave a Reply