Een gelukkig nieuwjaar, dit zijn mijn doelen voor 2016
Getting personal, Groeien

Lekker cliché: doelen voor 2016

O boy, ik denk dat niet dat ik in mijn hele blogcarrière een slechter jaar heb gehad dan 2015. Niet zozeer qua aantallen (nee, ik had zo’n 22.000 unieke bezoekers!!) maar qua… verwaarlozing. Soms waren er ook daadwerkelijk geen woorden, soms was er gewoon geen zin (sorry ben ook maar een mens) en soms ontbrak het aan een matchende afbeelding. Utterly disappointing, dat begrijp ik. Ga ik het daarom in 2016 anders doen?

Nou, eh. Nee. Denk het niet. Kan wel roepen dat ik het beter ga doen, met mooiere afbeeldingen en betere teksten en SEO proof geschreven pagina’s en nog meer van dat soort ongein, maar laten we eerlijk zijn. Dat is gewoon niet echt haalbaar. Ik studeer dit jaar af en dat schijnt nogal een tijdrovend fenomeen te zijn (geen idee, heb het nog nooit eerder gedaan). Naast mijn bachelor heb ik ook de taak om mijn Honours onderzoeksproject rond dezelfde tijd af te ronden. (Lees: Ik heb vijf maanden geen moer uitgevoerd in Australië en ik moet die tijd ergens inhalen). Dus, conclusie, aan Sleeping Lion op zich zal wel niet zoveel veranderen. Ik hoop dat ik jullie niet te veel teleurstel met die boodschap, want ergens in mijn hart zou ik Sleeping Lion het liefste naar wereldniveau tillen, maar ik moet prioriteiten stellen.

Doelen voor 2016

Iets anders dat ik mezelf beloofd had vorig jaar (ha, grappig ben je Leo) is dat ik geen goede voornemens zou opstellen. Ten eerste omdat ik die maar lame vind en ten tweede omdat ‘gezond eten’ echt niet is dat je 12 maanden lang consequent vol kan houden. There, I said it, ik geloof gewoon niet zo in goede voornemens. Dingen die je je voorneemt anders te doen… Nope. Daarentegen geloof ik wel in psychologie en SMART opgestelde doelen om toch een beetje een lijstje online te kunnen gooien. (Grapje. Ik had het lijstje al voor de bloginspiratie terug kwam).

Bovendien ga ik ook niet roepen dat 2016 een nog beter jaar moet worden dan 2015. Iets dat ik in 2014 nog wel deed over 2015, maar ook omdat het toen haalbaar was. Er zullen weinig dingen zijn die mijn reis naar en in Australië kunnen overtreffen. Dat is prima. Zolang het verder maar een sprankelend mooi, magisch en fijn jaar is zoals ik al op Facebook zei, ben ik helemaal tevree. (HALLO ALLEMAAL, NOG EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!)

Persoonlijke doelen

Ah, wat schattig, denk ik als ik mijn doelen blog van vorig jaar erbij pak: ik heb er eigenlijk maar eentje gehaald. Down Under was ik namelijk wel echt weken niet meer bezig met internet, social media, de crap die op Facebook staat, mensen, gezeur, chaos, mailtjes, instagram en what more. Dat was heerlijk. Ik denk dat ik zo’n jaarlijkse sabbat misschien wel heel hard nodig heb om mijn liefde voor de communicatie niet uit het oog te verliezen. Maar beter eten? Een portfolio aanleggen? Daar is niets mee gedaan. Ik ontwierp wel een nieuw CV voor mezelf, telt dat ook een beetje? (Vind van wel).

Geluk

Weer een beetje meer gelukkig worden in Nederland

Ik voel me hier een beetje schuldig over, want er zijn waarschijnlijk ontzettend veel mensen in de wereld die mijn plaats in willen nemen, maar… ik moet echt heel erg wennen aan Nederland. En met zulke lege maanden is het moeilijk om dingen te vinden die me lang genoeg bezig kunnen houden. Ik sloeg al aan het solliciteren, maar had helaas geen geluk met het vinden van een passend en leuk bijbaantje. Wel staan er inmiddels wat andere leuke afspraken op de planning, maar het is voor mijn welzijn wel echt van cruciaal belang dat ik weer dingen vind die mijn joy sparken om het à la Marie Kondo te zeggen (nee, heb ze niet gelezen). Onder ander om die reden verfde ik mijn prachtige donkerpaarse wand samen met di mama fel wit, gaf ik mijn oude bureau aan een goede vriend, kocht ik een hele mooie nieuwe tafel, kast en andere prutsels en maakte ik een koffer met Melbourne-herinneringen. Het eindresultaat zal ik jullie laten zien zodra het klaar is.

Studie

Afstuderen van mijn bachelor, afstuderen van het Honours project, een master zoeken die me doet stralen en succesvol starten aan die master.

2016 is voor mij, denk ik zo, vooral het jaar van de studie. Van het afronden. Van verhalen vertellen over een afgelopen periode, van verslagen, plannen, scripties, onderzoeken, samenvattingen typen. En eerlijk? Ik heb er zin in. Hoewel ik het feit dat ik ga afstuderen nog ongeveer onwerkelijker vind dan het feit dat ik in Melbourne heb gewoond, ben ik blij dat er straks ergens weer een finish is waar ik naar toe kan werken. Tegelijkertijd vind ik dat ook heel eng. Het grote onbekende, een nieuwe plek, een nieuwe stad(?) komen daarna al weer snel om de hoek kijken. Het is een jaar van beslissingen en laat ik daar nu juist niet zo goed in zijn.

Sport

Sterker worden + en uiteindelijk weer met cardio mijn conditie op krikken

Vorig jaar was een belabberd jaar voor alles dat te maken heeft met sportscholen, sporten, bewegen, hardlopen en consistent mijn billen de deur uit slepen. Ik heb dit doel wel voor mezelf uitgeschreven in cijfertjes en statistieken, maar voor op mijn blog vind ik dat niet zo boeiend. (Tenzij jullie het graag willen horen, laat het dan even weten). Ik beschouwde mijn volleybaltrainingen in Melbourne als één van mijn favoriete bezigheden en hervond de liefde voor de sport dan ook weer helemaal terug. Het liefst sluit ik me zodra mijn conditie weer een beetje op peil is dan ook weer graag aan bij een vereniging. Daar werk ik nu naar toe met in de maand januari 3x sporten in de week en later minimaal 1x sporten in de week. (Ook best trots op: geen gewichtendoelen dit jaar, ik ben min of meer in het reine met het niet kunnen afvallen).

Ontspannen

Minstens een boek per maand lezen en minstens 10 bladzijden aan fictie schrijven TER ONTSPANNING

Ik ben echt een hele hysterische kip soms. Vaak. Meestal. Omdat ik te veel tegelijk doe of wil doen, of omdat er niet genoeg te doen is en ik dan productiviteit in de negatieve waarden bereik. Ieder jaar roep ik dat ik het rustiger aan moet doen en ieder jaar wordt het weer een stukje drukker. Ik waag me er deze keer dan ook niet aan, zeker niet nu ik min of meer twee maanden al lummelend thuis zit en ik er horendol van word. Schrijven en lezen werkt bij mij toch echt het allerbeste om compleet tot rust te komen en dat moet ik dan ook maar eens wat vaker doen.

Hierbij ook meteen een vraag aan jullie: zouden jullie graag meer recensies lezen op Sleeping Lion?

Blog doelen

Goed, geen onzin over betere foto’s etc. Dat betekent niet dat ze niet misschien wel zullen verschijnen, maar ik ga er in ieder geval geen verwachtingen over wekken. Als einde van het jaar blijkt dat mijn blog toch een stukje mooier is geworden is dat een fijne bijkomstigheid. Wat ik wel heel belangrijk vind dit jaar is, nu ik wat vaker een commerciële samenwerking aangeboden krijg, om dicht bij mezelf en de uitgangspunten van mijn blog te blijven. Voor ik het weet ben ik zelf onderhevig aan het onderwerp van mijn eigen onderzoek :-)

Mail

Iedere drie dagen mijn mail checken; alle mailtjes binnen drie dagen beantwoorden

De laatste paar maanden heb ik steeds gehannes met mijn mail. Tickets indienen bij de help desk van mijn host lost het probleem niet op en soms is al het gesodemieter ook opeens verdwenen om op een later tijdstip weer terug te keren. Super irritant, maar dat in combinatie met het feit dat ik mijn mailtjes soms dagen niet zie (doordat ik bijvoorbeeld veel met m’n studie bezig ben) zorgt nog wel eens voor miscommunicatie en onhandige conversaties. Dus: iets vaker checken en iets sneller antwoorden helpt vast al ontzettend.

Social media

Minder onnodige tijd spenderen op social media

Ik spendeer – ja, je verwacht het niet – echt ontzettend veel uren op social media. Vaak om hele leuke gesprekken te voeren, mensen te helpen of dingen te leren, maar bijna net zo vaak om voor de vierde keer een kat door de ruit te zien vliegen. Of een panda van een heuvel af te zien rollen. (Ja, een beetje zielig is het wel, maar ook wel leuk, hè? Betrapt). Social media is nu eenmaal een vet groot gebied van mijn interesses én studie, maar dat betekent niet dat ik me maar moet laten opslokken door alle bullcrap die er te vinden is. Dus ja: nog steeds een beetje vaker disconnecten.

Schrijven

Meer schrijven (ook concepten) en minder vaak denken: dat komt nog wel (want dan komt het dus niet)

Om mee af te sluiten: ik moet echt meer schrijven. Als je soms ziet wat voor lange comments ik achterlaat dan zou je bijna denken dat ik een soort opgekropte pot met woorden ben die ze zo af en toe uit moet kotsen op de meest random momenten. Klopt ook wel, maar dat kan ik beter gebruiken om hier verhalen te vertellen. Dus: meer schrijven en minder vaak zeggen dat de blogs nog wel komen. Dan hadden jullie namelijk van alles gelezen over het Storymakers event en die keer dat ik met Silvana ging meeten. (Nee kan het niet alsnog doen, want nu weet ik het allemaal dus niet meer zo goed).

Zo, dat waren ze. Heb je er nog eentje aan toe te voegen? Of een soortgelijk doel?

Ik weet nu al dat ik waarschijnlijk over een maand weer vergeten ben dat ik deze doelen had, maar dat geeft niet. Heb ik in ieder geval iets om volgend jaar naar terug te kijken en me te bedenken wat er wél allemaal (onbewust) gelukt is.

Bron afbeelding

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Anne 5 januari 2016 at 17:31

  Ha, wat een heerlijk verhelderend en fris artikel. Wat een zelfkennis! Top. Toch hoop ik voor je dat je je doelen kunt halen. En dat je je weer een beetje fijn voelt in Nederland!
  Liefs, Anne

  • Reply Leonie 11 januari 2016 at 17:08

   Haha, wat laat je een leuke reactie achter :-) Mooi dat het in de smaak viel. Ik hoop dat jij ook een super 2016 tegemoet gaat!

 • Reply Audrey 11 januari 2016 at 17:46

  Mooie post! Veel succes met afstuderen. Met een leuk onderwerp en dito begeleider kan het een hele leuke periode worden, dus let daar goed op. Ik heb ervaringen met de aan- en afwezigheid van deze factoren bij een scriptie, haha.

  • Reply Leonie 11 januari 2016 at 22:13

   Dankjewel! Ik geloof zeker dat die factoren super belangrijk zijn, dus ik zit wel een beetje in spanning wat ik mag kiezen. Mocht jij ook uit een bepaald aanbod kiezen? Ik neem je advies mee :) Een fijn 2016 voor jou, Audrey!

   • Reply Audrey 14 januari 2016 at 17:55

    Ja, ik had ook een lijst met onderwerpen inderdaad, maar ik vond het nog moeilijk om daaruit te kiezen omdat ik veel interessant vond! En vaak kun je binnen een thema ook wel echt je eigen accenten kiezen, dus dat komt wel goed :)

 • Reply Paul 11 januari 2016 at 20:19

  22.000 unieke bezoekers afgelopen jaar? Wauw. Dan kan ik nog wel even doorgroeien. Al bracht 2015, ondanks minder stukjes, mij ook veel meer bezoekers dan 2014. Het is ook een kwestie van de lange adem, denk ik. Ik blijf hier in ieder geval meelezen, je langere posts lezen lekker weg. En je hebt altijd een verrassende invalshoek. Succes met afstuderen dit jaar.

  • Reply Leonie 11 januari 2016 at 22:12

   Goh, als je het zo neer zet wordt het op zich best wel weer een beetje een prestatie, hè? Jij komt vast ook snel aan zulke grote aantallen :) Ik geloof zeker dat het een kwestie is van opbouwen en dat dat soms jaren kan duren. Ik merk ook dat mijn Google verkeer nu eigenlijk pas een beetje toe begint te nemen. Thanks voor het complimentje en de succeswensen! Jij ook een fijn jaar gewenst :)

  Leave a Reply