Getting personal

Persoonlijke blog: De eerste week van april

Hoi! Hebben jullie fijne paasdagen gehad? Ik bakte samen met mama een appeltaart met veel te veel suiker en kaneel en rozijntjes en zo’n heerlijke knapperige korst. Ja. Soms doen we dat soort dingen, heel spontaan en heel opeens, want we zijn allebei niet echt van die bakprinsessen. Hij was wel heel lekker, dus misschien moeten we het toch vaker doen. Verder maakten we een puzzel (ja, echt een analoge), hadden we een gezellig paasontbijt en keek ik met mijn vader The Maze Runner nog eens. Tot zover mijn spannende studentenleven. Even een recap in een persoonlijke blog.

The Australia Prep Story Goes On

Verder ging ik richting de gemeente om een paspoort aan te vragen. Turns out dat je paspoort namelijk voor een tussenstop in Azië op de dag van vertrek (eind november) nog 6 maanden geldig moet zijn. Dat was-ie niet. Mijn oude paspoort kwam maar liefst een maandje te kort en daarom moet ik nu al een jaar eerder een absurd hoog bedrag betalen aan de gemeente voor een nieuw reisdocument. The perks of studying abroad in Australia. Eh. Ja, ook dat hoort erbij.

Ik begon ook aan het maken van een begroting en hemeltjelief, daar kan ik best een beetje om gaan huilen als ik het zo zie. Als ik terug kom en alles eruit heb gehaald wat erin zit denk ik dat er geen cent meer op mijn bankrekening staat. Aan de andere kant: ik betaal eigenlijk relatief weinig om onderwijs te mogen volgen in Australië; het is vooral het leven daar dat een rib uit mijn lijf kost.

WordPress

Laatst kwam ik er per toeval achter dat nog meer mensen dan ik dacht dit theme hebben gekocht/gebruikt en het maakt me een beetje recalcitrant. Een behoorlijk beetje, eigenlijk. Ik probeerde daarom de boel nog wat meer aan te passen, but again: mijn kennis kwam toch niet ver genoeg om het fatsoenlijk voor elkaar te krijgen. Als er iemand is die me kan helpen met een tweede menu invoegen én dit functionerend maken op mobiele devices dan mag diegene zich melden. (Krijg je een stukje van die goddelijk goede appeltaart, ok?)

Daarnaast schiet ik zodra ik aan WordPress denk ontzettend in de lach. Ik weet inmiddels zoveel van dit programma dat het stomweg hilarisch is wat ik er met mijn studie mee moet gaan doen. Kunnen jullie dit aan? Hou je hart vast. Oké, komt-ie: ik moet op wordpress.com een website bouwen. Met tekst. En plaatjes. En een soort van functionerende lay-out. MET BEPERKINGEN. Ik heb zo’n godsgruwelijke hekel aan niet overal de controle op uit kunnen oefenen als het om web design gaat, dus ik voel nu al weerstand voor deze cursus. In vijf korte screencasts is ons uitgelegd hoe we een website op moeten zetten (zeg me dat je een grapje maakt pls) en hoe we een account aan maken. Hallo?! We zijn digital natives, hoor!

Om het grapje compleet te maken heb ik ook nog eens een docent die van haar leven nog niet met WordPress heeft gewerkt en mij daarom quasi-nonchalant tot haar persoonlijke hulpje heeft bekroond. Ik weet niet HOE deze cursus gaat verlopen, maar ik heb zo’n gevoel dat het gaat voelen als tijdverspilling.

(Voor de nieuwe lezer: ik werk al vijf jaar met wordpress.org en ben best een beetje handig met HTML/CSS/PHP).

Blogonderzoek

Jullie hebben al een poosje niets meer gehoord van mijn blog-onderzoekvorderingen (galgjewoord, anyone?). Met een goede reden: er waren namelijk niet zoveel vorderingen. Het grappige van een idee omzetten in een daadwerkelijk onderzoek is namelijk dat je hersenspinsels opeens theoretische onderbouwd moeten worden en observaties op zichzelf niet meer voldoende zijn. En dat is best moeilijk. Ik ben denk ik twee maanden bezig geweest met de bestaande bouwsteentjes die ik al had uitbreiden, inkrimpen, veranderen, aanvullen en daarna besloot ik dat ik het helemaal opnieuw moest doen. Killing your darlings on expert level. Moeilijk, maar nu zie ik wel weer een manier om dit echt een succes te gaan maken. En dat voelt goed! (Ook al voelt het alsof ik heel veel tijd verloren ben aan de vorige versies weet ik ergens wel dat ik er toch veel van geleerd heb en dit uiteindelijk van pas zal komen). Ik zal jullie binnenkort even een inhoudelijke update geven zodra versie 2.0 klaar is.

Stage

En last but not least zal ik jullie even bijpraten over mijn stage. Ik ontving laatst een mailtje van iemand die me vroeg wat ik daar nu in godsnaam doe (oké, niet in die bewoording) en die verwees ik vriendelijk door naar hier, maar dat dekt de lading niet echt. Ik ben bezig met de rebranding van Laura’s communicatiebureau Cloudshaped en hoop dat we begin mei online kunnen met de nieuwe website, nieuwe huisstijl en nieuwe diensten. Cloudshaped ligt er dus nu even uit, maar je kunt het bedrijf al wel volgen op Twitter, Facebook en soon ook Pinterest.

We hebben afgelopen vrijdag een semi-definitief besluit genomen over het logo en ik ben vandaag as we speak bezig met het uitwerken van de huisstijl en het vullen van de Pinterest en blog. Er moet nog een persbericht geschreven worden en de inhoud van de diensten moet ik nog uitwerken. Ik kan er dus nog steeds niet te veel over verklappen, maar nu weten jullie in ieder geval wat ik dan toch al die uren doe. Een beetje dan, want we knuffelen ook vooral met Aap en Noot en ik hoor Laura’s geweldige verhalen over Nepal aan. (Als je nog niet jaloers was, dan is dit het moment om het te worden!) Enne, ik word niet betaald om hier iets over te schrijven maar deel gewoon graag wat me enthousiast maakt!

Persoonlijke blog

Ik denk dat er nog wel meer te vertellen valt, maar voor vandaag ga ik het hierbij laten. Ik blijf een druk bijtje en ik probeer nog steeds 2-3x per week te bloggen (zoals mijn blogdoelen me vertellen) maar ik kan het niet beloven. Aankomende week, morgen dus, starten de laatste collegereeksen van mijn tweede jaar en heb ik mijn allerlaatste nieuwe vak. Volgend jaar, wat voor mij al in juli begint, ga ik beginnen met afstuderen en wauw, de tijd gaat zo hard. Voor ik naar Australië vlieg moet ik dus nog veel regelen en staan er ook nog hele leuke dingen in Nederland op de planning.

Hoe is jouw jaar tot nu toe? En hoe was maart? En je eerste week april? Ik hoor graag welke (niet-) spannende dingen jullie allemaal gedaan hebben!

Source image 1 edited by me | source image 2 edited by me

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Morgaine 7 april 2015 at 08:03

  Dat wordt een makkie dus de wordpress colleges :P hahahaha zelfs ik moet erom lachen en dan kom ik uit de tijd dat een computer op school nog amper aanwezig was, laat staan dat we erop mocht, dat was alleen voor de ‘nerds’ lol…

  Je hebt het lekker druk de komende tijd in elk geval. Mijn jaar, maand en week, was eigenlijk heel gewoon, met een paar aparte en bijzondere wendingen waar ik blij mee ben ;-)

  • Reply Leonie 12 april 2015 at 13:19

   Ik heb het eerste college inmiddels gehad… En het is echt een ramp. Dit belooft weinig goeds voor de rest van het vak. Ik heb het zeker lekker druk. Vertel eens, welke bijzondere wendingen heeft je jaar gehad? :)

 • Reply Josianne 7 april 2015 at 09:14

  Leuk om zo te lezen waar je allemaal mee bezig bent! Ik ben heel benieuwd naar de rebranding van Cloudshaped, maar ik gok dat we dat binnenkort overal wel te zien gaan krijgen! :)

  • Reply Leonie 12 april 2015 at 13:19

   Dat heb je helemaal goed ingeschat! Het moeilijkste is om definitieve keuzes te maken omtrent de vormgeving, Laura en ik zijn allebei niet zo van de knopen doorhakken haha!

 • Reply Petra 7 april 2015 at 10:28

  Leuk, weer eens een persoonlijke blog! Ik ben heel benieuwd hoe Australië wordt, dus aan de ene kant kan ik niet wachten tot je er zit zodat je ik verhalen kan horen, maar aan de andere kant ga ik je ook wel heel erg missen hoor! TIJDSVERSCHIL!

  • Reply Leonie 12 april 2015 at 13:20

   Hahaha, ahhh <3 We gaan eerst eventjes proberen af te spreken voor ik vertrek hoor! Dat tijdsverschil is inderdaad wel een beetje maf, maar we skypen gewoon zodra het lukt.

 • Reply Sylvia 7 april 2015 at 16:59

  De welles-nietes discussie over kopen/zelf creëren van je lay-out heb ik even gemist geloof ik :P Phoe, ik geloof meteen dat Australië je een rib uit het edele lijf kosten, maar we gaan er vanuit dat je er een onvergetelijke ervaring voor terugkrijgt :)

  • Reply Leonie 12 april 2015 at 13:57

   Die discussie waar ook meer een interne battle hoor ;-) Ik denk ook wel dat het onvergetelijk zal zijn, maar het zijn nu nog vooral veel uitgaven waar ik niks voor terug krijg… Haha.

 • Reply Caro 8 april 2015 at 16:21

  Leuk om dit persoonlijke blog te lezen! Leer je meteen een beetje kennen:)
  En wat gaaf dat je naar Australië gaat! Ga je daar stage lopen of voor studie? Het lijkt me ook echt super om voor/met Laura te mogen werken, lekker knuffelen met Aap en Noot en jaloers worden van de reisverhalen:)

 • Reply Anna 12 april 2015 at 13:22

  Zo fijn, appeltaarten! Prima tijdsbesteding tijdens Pasen lijkt me zo! Ohhh, ik wil een puzzelstukje van je hebben. Haha, dat klinkt heel vreemd – ik zal het uitleggen. Ik heb het boek The Pocket Scavenger gekocht voor mijn reis naar Australië: een verzamelboekje waarin je allerlei dingen moet plakken/schrijven/etc. Zo ook een puzzelstukje (ok, die moet ik dus eigenlijk ergens in Australië vinden, lastig!). Aanrader wellicht om zo’n boekje te kopen voor je reis! Ik vind het heel leuk om zo allemaal kleine dingetjes die je normaal nooit mee zou nemen te verzamelen in Australië. Ik zie het als een soort souvenir boek. Het is inderdaad niet zo’n fijn vooruitzicht hè, dat het leven in Australië zo duur is… Ik schrok (en schrik) daar ook van. Ach, gelukkig is het het waard om een lege bankrekening te hebben na zo’n avontuur (vind ik)!

 • Leave a Reply