Fotografie

Paarse pixels


Iets meer dan een week (zeg maar gerust drie), stond er bij thuiskomst een pakketje op de eettafel. Een best wel groot doosje vergeleken bij de inhoud, met een klein kaartje. Een paar dagen eerder kreeg ik een al net zo verrassend mailtje, dat ik glunderend heb gelezen. Een tijd geleden organiseerde Laura namelijk een fotowedstrijd met als thema ‘I am a traveller’. Nu ben ik dat niet echt, maar ik vond mijn tripje Zuid-Afrika de titel ‘reis’ toch wel verdienen. Dus stuurde ik, zonder verwachtingen, mijn favoriete foto vanaf de Tafelberg in. Wat bleek? Ik had een camera gewonnen!

De Nikon Coolpix S6400 bevindt zich op het moment een stevig hoesje, want zo’n mooi compactcameraatje wil ik ook graag mooi houden. Hij is paars van kleur en heeft een licht glittertje, een beetje zoals de muren van mijn kamer geschilderd zijn. (Alsof je het wist Laura, haha). Paars is ook nog eens mijn lievelingskleur en nu hoef ik mijn spiegelreflex niet altijd meer mee te sjouwen. De camera maakt namelijk heel erg scherpe foto’s (en videos) en kan prima plaatjes maken met weinig licht. I like, want concerten en iPhones hebben zich tot nu toe weinig succesvol bewezen.

Voor de technische specificaties zal verwijs ik naar je Nikon zelf, ik zal het niet te moeilijk maken. In plaats daarvan laat ik graag zien welke trucjes dit paarse kleintje allemaal in zich heeft. De foto van mijn bruine labrador is genomen in het semi-donker en de kaarsjes (een sinterklaascadeautje) heb ik bewerkt met de effecten van de camera zelf. De foto’s zijn heel scherp en het scherm is lekker groot. Er zitten een heleboel standen op, naast de auto natuurlijk, zoals portret en buiten maar ook: party/binnen, sneeuw, strand, museum, vuurwerk, voedsel en nog veel meer. Multifunctioneel soms?

Dusse, als je nog op zoek bent naar een leuke camera in een middenklasse: ik ben met die van mij heel blij en zou ‘m zeker aanraden. Nogmaals bedankt, lieve Laura. (Ik neem aan dat jullie What about her wel kennen, toch? Zo niet, ik heb al eerder naar haar verwezen dus wat ik van haar vind moge duidelijk zijn).

Zo, laat de sneeuw maar vallen, want ik heb in ieder geval de juiste stand al gevonden.

Deze blog is niet in samenwerking geschreven met welke blogger of welk bedrijf dan ook. Puur mijn eigen bevindingen en ervaringen die ik graag met jullie wilde delen. Source photo layouts

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Dina 21 december 2013 at 23:28

    Dat is nog eens een leuk cadeautje zeg. :)

  • Reply Jennifer 30 december 2013 at 23:59

    Super leuk dat je ‘m gewonnen hebt! Ik vroeg me al af wie gewonnen had! ;)

  • Leave a Reply