Getting personal

Mijn zeer uitgebreide #blogestafette antwoorden

Al de hele week wil ik ervoor gaan zitten om eens in een rikketikketempo een boel blogs te schrijven zodat ik wat consistenter kan posten. Het Universum leek dat alleen niet met mij eens te zijn. Ha, je had toch zeker niet verwacht dat dat echt zou lukken? Natuurlijk niet, ik had dat kunnen weten. Er kwam of wel een opdracht tussendoor, of een avondje met vrienden (en sorry maar die zie ik al maar eens in de vier weken en dan moeten jullie toch echt effies wachten) of nou you name it en het zat in de weg. Ik deed afgelopen week hele leuke dingen en ik klaag dan ook niet dat het ik zo druk had, maar het is wel stom dat ik niet zoveel kan bloggen als ik wil. Omdat ik moet kiezen vroeg ik op twitter wat jullie graag wilden lezen. Daar kwam een heel oneensgezind antwoord uit:

Studeren in het buitenland (2x), blogestafette (2x), ALLES (heerlijk antwoord dit) (1x). Handig. Zoals de titel je al vertelde besloot ik de blogestafette antwoorden op te schrijven. Stiekem zat ik daar best een beetje tegenaan te hikken want ik had mijn stomme kop jullie beloofd dat ik alles eerlijk zou antwoorden. Dat ga ik ook doen, maar ik had niet verwacht dat er zulke ingewikkelde vragen tussen zouden zitten. Ik heb een heel ietsiepietsie beetje vals gespeeld, maar hé het staat online en je kunt forever deze info teruglezen (ieks!) dus dat vind ik een goede reden.

Stella vroeg: “Stel je geeft een feestje en je mag drie van je favoriete personen (fictief of bestaand) uitnodigen, wie zouden dat dan zijn?”
Awwwww nee, men. Toen ze deze vraag stelde was ik wel even intens intern aan het vloeken. Moet ik nu gaan kiezen tussen mijn favoriete personen? Dat kan ik niet. Ik heb niet zo heel veel vrienden, maar die ik heb zijn me goud waard. Ik heb een beste vriendinnetje (omdat… dat ben je gewoon) en nog een hele hechte vriendengroep, lieve mensen op de studie en te gekke blogvriendinnetjes. Daar ga ik niet uit kiezen. Dus ga ik fictieve mensen uitnodigen. Of ja, ze bestaan wel. Maar ze gaan never nooit niet op mijn feestje komen (it’s cool bro). We beginnen met… Theo James. Eh. Ja. Ik ben ook maar gewoon een 19-jarig meisje dat stiekem #fangirl is van Divergent en Four en o mijn god, heb je dat lijf gezien? Doe mij maar een taartje met deze meneer. Of twee. Of drie. Of zou je dan z’n abs niet meer zien? Dan hebben we altijd zijn mooie ogen nog. De volgende is Logan Lerman. Sorry. Ik kan er niks aan doen. Ik vind hem gewoon zo’n leuke (woest aantrekkelijke geeky) jongen/man/kerel/gozert (help! identiteitscrisis!). En hij acteert geweldig. En hij was best wel heel erg knuffelbaar en aandoenlijk in Fury laatst. Ik denk dat je echt enorm met hem kan lachen en nou ja, beetje staren mag ook wel, toch? De laatste zou dan of Jenny Lawrence zijn (kijk, we hebben zelfs al afkortingen!) of Emma Stone. Vind ik allebei gewoon lekker down to earth en hebben allebei acteertalent waar ik een buiging voor zou doen. Ja, absoluut mijn drie favoriete (fictieve) personen!

Anne (met een eng flexibele schouder) vroeg: “Wat is je grootste angst? Wat zou je willen, maar durf je niet?”
Ik weet niet of ik echt een hele grote angst heb over dingen die ik nog zou kunnen doen. Ik vind spinnen eng. En soms als er ’s ochtends iemand van huis gaat springt mijn hart een beetje over als me heel even indenk hoe het zou zijn als diegene niet meer thuiskomt. Want dat gebeurt in onze wereld en dat vind ik wel eens Heel Erg eng. Maar meestal ben ik het nuchtere meisje zelve en gaan mijn angsten niet heel veel verder dan: ik hoop dat ik niet vandaag midden in de kantine over iets struikel en dan ten aanzien van iedereen plat op mijn mond ga. Nee, grapje. Dat is al zovaak gebeurd dat het niet eens meer eng is. Ik kan er eigenlijk niet echt een goed antwoord op geven. Dat is een goed teken, denk ik?

Wat zou ik willen, maar durf ik niet? Nou pfoe, ik zou wel willen dat ik de wereld toe kon schreeuwen dat de media en body shaming en whatever stom is. Of dat ik mensen wakker zou kunnen schudden in de bus als ze niet opstaan voor de blinde jongen en zijn geleidehond. Dat zijn niet echt dingen die ik niet durf, maar waarvan ik denk: laat maar, besteed je energie alsjeblieft aan iets dat wel naar je zou willen luisteren. Ik had hier anders misschien naar kunnen zetten: alleen op reis gaan maar aangezien ik vorige week een motivatiebrief in heb gestuurd voor precies dat… Ja, dat telt dan niet helemaal meer. Nee, ja, ik denk dat ik het moment best wel een moedige held op sokken ben die aan try before you die doet zonder angsten.

Oh wacht, een boek schrijven! Dat wil ik doen maar durf/kan/lukt/gaat niet.

Anne vroeg ook: “Ben je ooit écht verliefd geweest?”
It’s complicated. Dat heb ik altijd al een keer willen zeggen. Nou kijk, ik geloof erin dat je pas kunt weten of je echt verliefd bent geweest als je vergelijkingsmateriaal hebt. En dat heb ik niet. Ik heb wel een ooit eens iemand leuk gevonden of langer dan een paar weken steeds aan iemand gedacht, maar echt verliefd? Hoe voelt dat? Ik neem aan dat je dat weet als je dat voelt. Laten we het erop houden dat ik nog nooit een relatie heb gehad en dat zero experience heb als het over de liefde gaat. Kan er wel goed over dagdromen overigens, hehe. Lijkt me heel fijn om met iemand te zijn die gek op al je grillen is en dat je dan samen in het bos gaat wandelen en zonder woorden een mooie dag hebt. Oh wacht, dat was de vraag niet hè? ;)

Lauriëtte vroeg: “Wat zou je doen met 1 miljoen?”
Dit is zo moeilijk! Ik zou als eerste mijn vrienden en familie in directe omgeving die wel eens wat extra’s verdienen of wat geld nodig hebben voor wat minder zorgen, een deel schenken. Daarna zou ik vast beginnen met het plannen van een wereldreis na mijn studie (master dan, denk ik) en op deze jaar lange route plekken zoeken waar ik vrijwilligerswerk kan doen. Ik vind dat namelijk allemaal leuk en aardig, goede doelen, maar ik blijf sceptisch over hoeveel daadwerkelijk terecht komt bij de Mensen en het Land in plaats van de Organisatie. Dus als ik het zelf ga brengen dan kan ik het a) ervaren, b) ben ik er zeker van dat het aan komt en c) er iets van leren. Als ik er dan nog geld over zou zijn, dan zou ik mijn eigen bedrijf beginnen en hopelijk heel erg goed worden in wat ik leuk vind. En met het geld dat ik dan verdien zou ik misschien wel naar de Nederlandse minima gaan en hen mooie dagen bezorgen. Ik weet niet wat ik als persoon met 1 miljoen zou moeten doen en zou het dan veel liever delen, verspreiden en investeren in anderen, mezelf en de toekomst. (ok, misschien een personal trainer en een diëtist in de strijd tegen de Schildklier, maar verder?)

Astrid (die mijn blog leest met een screenlezer en dat vind ik heel bijzonder!) vroeg: “Naar welk tijdstip in je leven zou je terug willen reizen, en waarom? Wat zou je je jongere zelf dan meegeven als je de wijsheid van nu had?”
Gossie, er zijn meerdere momenten. Dat klinkt alsof ik inmiddels heel veel wijzer ben, maar ik heb wel geleerd dat wereld soms precies anders in elkaar zit dan je denkt. Dat mensen liegen en dat mensen zich soms anders voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. Dat mensen lelijke woorden hebben die niks betekenen en meer over hen zeggen dan over jou en dat mensen die krachten misbruiken. Ik zou teruggaan naar het moment na de werkvakantie in Frankrijk en mezelf vertellen dat het allemaal wel goed komt. Dat ik wel leuk ben en dat ik dat toen ook was en dat die mensen maar een minor ding in mijn hele leven zullen zijn. Misschien denk je nu: ‘dan ga je toch voor je daar naar toe zou gaan heen als je iets kon veranderen?’ maar dat zou geen nut hebben. Ik heb alleen invloed op mijn eigen reactie op de wereld, niet op de reactie van de wereld op mij. Die zou daar niet mee veranderen. (Oh god, shit just got deep). Verder zou ik tegen mijn jongere zelf willen vertellen dat het leven om meer draait dan de weegschaal en uiterlijk, je vergelijken met anderen, koekjes eten om gevoelens te verdoven en sporten tot je doodmoe in je bed stort (in de overtuiging dat je jezelf helpt). Alhoewel ik betwijfel of ik mezelf zou geloven. En ik zou naar de Leo gaan die in 2013 net was begonnen met studeren en zich zo slap als een vaatdoekje voelde maar te eigenwijs en te goedgelovig was om naar de dokter te gaan. Oh yes, tegen die dame zou ik roepen: GA VERDORIE NAAR DE HUISARTS, JIJ EIGENWIJZE EZEL, JE KUNT ER IETS AAN DOEN! In die woorden, ja.

Xaviera (hoi, nieuwe lezer!) vroeg: “Waar gaan jouw dagdromen over?” (Ik dacht: yes, een makkelijke vraag. En toen ging ik ‘m beantwoorden. Ha, ik had nog nooit zoveel humor).
Mijn dagdromen lopen enorm uiteen. Het ene moment zit ik weer in Zuid-Afrika, loop ik rond op de basisschool en doe ik daar vrijwilligerswerk. Het andere moment zit ik in het vliegtuig naar Australië (omg zo lang) en loop ik rond op de campus. Law of Attraction zegt toch altijd dat je jezelf iets al moet zien doen om je kansen te vergroten? Nou, dat is de tactiek dus. Een ander moment sta ik op mijn eigen boekpresentatie met een smile tot Tokyo mijn debuut te signeren. En ander moment zit ik bij de KVK om een eigen bedrijf te open. Of sta ik te spreken op een event over communicatie. Maar ook gewoon: NYE met mijn leuke vrienden en hoe dat er uit zal zien. Of onze vakantie samen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of ik dagdroom er dus wel over. Beantwoord dat je vraag een beetje? ;)

(Mega oplettende) Zina vroeg: “Hoe kom je bij de blognaam Sleeping Lion?” (Hierbij dacht ik: ah shit, I need to explain tha secret pun). Dat is eigenlijk een woordgrapje als je mijn achternaam kent. Die gooi ik hier liever niet open en bloot neer, maar de slimmeriken onder ons weten mijn Facebook te vinden en de naam daarbij ook. Leonie staat voor ‘leeuw’, mijn achternaam voor de rest. You solve the riddle ;) Het is dus eigenlijk een grapje dat indirect gewoon op mijn eigen naam terugslaat, maar ik wilde niet dat mijn (toen nog) amateuristische bloggie als eerste zoekopdracht naar boven zou komen in Google. Communicatiemeisje, immers. Inmiddels heeft de naam meerdere betekenissen omdat ik erg graag (en soms noodzakelijk veel) slaap dankzij eerder genoemd irritant onderdeel van mijn lijf en omdat ik soms best een vervelend heethoofd kan zijn. Een vurige leeuw met veel ambitieuze plannen en soms iets te veel praatjes, dus. En stiekem vind ik het ook gewoon leuk fancy klinken, kon er een concreet logo bij en bekt het wel lekker. Wat dachten jullie dat het betekende? Daar ben ik nu wel benieuwd naar!

Ze vroeg ook: “En wat is je allerlievelingsboek EVER?” (Grrrr, ik wil niet kiezen!)
Sorry, Zina, maar… die heb ik niet. Die veranderen eens in de zoveel tijd. Zo heb ik ook geen favoriete film, serie, voorstelling of wat dan ook. Het zijn altijd meerdere exemplaren – ik zei toch al dat ik niet kan kiezen. Ik vind The Rosie Project oprecht een prachtig boek. The Girl You Left Behind is ook een favorietje. Een van mijn favoriete clichématige romkom scènes komt uit You against me (jeugdboek) en het meest indrukwekkende jeugdboek dat ik las was Het ongelofelijke schooljaar van Scarlet M. (dat ook echt ontzettend ongelooflijk was). En daarnaast Saving June, die ergens tussen jeugd en boeken-voor-mijn-leeftijd in zit. Als mini Leo was ik ook gek op de serie Stad van Maskers. Het valt je misschien op dat er nogal veel jeugdboeken in dit lijstje zitten, maar de laatste jaren lees ik niet zoveel meer. Toen ik jonger was verslond ik zo een boek per week.
En oja, er staan ook nog 13 ongelezen boeken in mijn boekenkast. Zeg maar niks.

JEMIG, wat een lijst aan vragen (en antwoorden) is dit blog geworden. Ik vond het wel enorm leuk om de vragen te beantwoorden en moest er soms zelf ook echt wel even goed over nadenken wat daar nou weer het antwoord op was. Ik hoop dat dat wederzijds was. Als je nu nog nieuwe vragen hebt of iets duidelijker uitgelegd wil krijgen, feel free! Ik zal proberen er niet zo’n opstel als hierboven van te maken, maar ik blijf een persoonlijke blogger ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 6 december 2014 at 21:18

  Wauw, al die vragen!

 • Reply Xaviera 7 december 2014 at 16:46

  Wat een mooie en uitgebreide antwoorden heb je gegeven op alle vragen! Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag, dat zijn hele mooie dagdromen allemaal! :) Je hebt zeker mijn vraag beantwoord!

 • Reply Jenn 7 december 2014 at 21:55

  Leuk om te lezen! Ik had geen andere betekenis bij je naam bedacht, ik weet je achternaam dus ik had hem al snel door :)

 • Reply Sylvia 8 december 2014 at 13:17

  Ik heb nog meer vragen voor je, want ik heb je opgenomen in mijn lijstje van de Blog Top Drie Tag, ik zou het tof vinden als je de vragen overneemt, ben benieuwd naar je antwoorden :) http://sylviakuijsten.com/2014/12/08/de-blog-top-drie-tag/

 • Reply Zina 14 december 2014 at 13:50

  Haha yes ik heb je gevonden op Facebook (verder geen stalker hoor, haha). En ik heb alle boeken die je opnoemt op mijn to-read lijstje gezet, The Rosie Project kan ik zelfs morgen al ophalen bij de bibliotheek!

 • Reply De plannen voor oktober & een oproep - Sleeping Lion 2 oktober 2015 at 05:10

  […] en dan mag/kan ik eindelijk onderstaand lijstje af gaan werken. Tot die tijd hoor ik graag van jou wat je nog van mij wil weten, wat je hier nog wil lezen of wat je graag als winactie op Sleeping Lion zou willen zien […]

 • Leave a Reply