Meekijken in januari, een maandoverzicht
Getting personal, Weekly snapshots

Meekijken in januari

In januari lag ik héél veel in bed, bleek het gat waar ik in viel na terugkomst uit Australië best moeilijk te zijn, zag ik eindelijk na bijna 7 maanden weer mijn studiegenootjes, liet ik gaatjes in mijn oren schieten, veranderde ik min of meer mijn hele kamer en interviewde ik een aantal hele inspirerende bloggers voor mijn Honours onderzoek.

Al eerder deze maand, net een paar dagen na het nieuwe jaar, vroeg ik op Twitter of dat ik ook eens een ‘diary’ categorie bij moest gaan houden. De meningen waren, zoals je kunt zien, verdeeld.

Maar omdat ik het zelf stiekem altijd zo leuk vind om als een echte voyeur over iemand’s schouder mee te kijken, heb ik besloten er dit jaar maar eens werk van te maken. Bovendien merkte iemand in de enquête heel scherp op: ik weet wel heel goed wat jij víndt, maar niet zo goed wie jij nou bent en wat je doet. Bravo voor die constatering, ik hoop dat deze post er een beetje verandering in zal brengen :-)

Meekijken in januari

Weekoverzicht januari 2016 Sleeping Lion

Ikea & preview van m’n nieuwe bureau

Eigenlijk is dit een beetje steggelen, want de meeste bezoeken aan de Ikea maakte ik einde december, vlak voor we knallend het nieuwe jaar in gingen. Een jaar waarvan inmiddels al weer één maand om is en dat zet ook automatisch de teller na thuiskomst op twee maanden. Al twee hele maanden bevind ik me weer op Nederlandse bodem en daar zaten goede en ook heel wat slechte weken tussen. Die tripjes naar de Ikea, de aankoop van de PS lamp (hij is zo pretty jongens) en het meerdere uren klussen in mijn kamer waren absoluut een goede tijdsbesteding. Meteen even een preview van mijn nieuwe bureau en natuurlijk een ‘before’ foto. De muren zijn nu wit (zoals hieronder ook kunt zien) en het kostte best wat moeite, maar man, wat is mijn kamer nu fijn licht, en helder en productiviteit-bevorderend.

Weekoverzicht januari 2016 Sleeping Lion

Nieuwe make-up, koffie met een super toffe blogger & in de vrieskou grillen

Ik ben nog altijd een echte beautykluns, maar had toch nieuwe make-up nodig en scoorde wat dingen tijdens een leuke aanbieding van het Kruidvat. Het zit namelijk zo: Australiërs zijn allemaal heel erg mooi. Knap. Bloody handsome. Alsof het daar in het water zit dat ze drinken (wat trouwens niet zo lekker is als het Nederlandse). Bij de borrels en andere evenementen had ik in Melbourne dus ook best vaak make-up op, omdat ik me anders helemáál zo’n grijze muis voelde. Maar om dat minderwaardigheidscomplex te maskeren moest ik dan ook wel veel meer make-up gebruiken dan normaal en dus had ik weinig over bij thuiskomt (handig, want lichtere koffer). Dus ja, goed verhaal, hè?

En ik dronk koffie met een hele leuke blogger voor mijn Honours onderzoek en ik zou graag zeggen wie (want het was zó inspirerend) maar dat zou de resultaten van m’n onderzoek alleen maar beïnvloeden. (Als je heel hard op zoek gaat kun je het wel vinden, hoor, maar ik probeer er zelf zo weinig mogelijk informatie over te verspreiden). Koffie dus, met – hoe kan het ook anders – hazelnootsiroop. Maar helaas, niet zo goed als in Melbourne. Snik.

Om het nieuwe jaar in te luiden nodigde ik vriendinnetje Y. uit om onze nieuwe grillplaten te komen proberen. In de heuze vrieskou, gehuld in drie dekens, een poncho en twee sjaals (nee, niet overdreven) aten we heerlijke vega hapjes van de EkoPlaza, bakten we verschillende groentes en proostten we op het nieuwe jaar!

(En Laika. Want. Laika).

Weekoverzicht januari 2016 Sleeping Lion

Kookboekenfreak, vintage kaart Australië, koken alsof mijn leven ervan afhangt en meeten met bloggers!

Ik heb een zwak voor mooie kookboeken maar maakte deze foto eigenlijk als grapje voor een vriendinnetje met de begeleidende tekst: ‘Heb hét kookboek voor jou gevonden!’ Stiekem heb ik er ook even ingebladerd en ik weet niet waarom, maar ik word altijd enthousiast van foto’s die alle stapjes heel duidelijk als flatlay laten zien.

Deze kaart van Australië kocht ik in Australië en is cruciaal onderdeel van de nieuwe inrichting van mijn kamer. (Fatsoenlijke foto’s volgen nog).

Verder meette ik in Den Bosch met Naomi & Deisy, aten we bij Dit, gingen we natuurlijk niet naar huis zonder de ekte Bosche Bollen en had ik een hele fijne onderbreking tussen het thuiszitten door.

Ik kookte in januari behoorlijk vaak, want ik was immers toch thuis en dan kan ik prima voor het avondeten zorgen. Alleen met uien heb ik een haat-liefde verhouding (ik huil zó snel, nog iemand dat kwaaltje?) en de pasta die ik er uiteindelijk van maakte smaakte een beetje vlak. Maar mijn eigen kookkunsten zijn dan ook niet zo snel goed genoeg ;-)

Weekoverzicht januari 2016 Sleeping Lion

Tekort aan Thyrax, ontplofte blog, een interview & in de krant

En toen was daar die ene week die januari een beetje maf maakte. Het begon met heel normaal interviews voor mijn Honours uittypen met Laika in mijn kielzog en eindigde met in de Volkskrant staan op maandag. Aanleiding? Het bericht dat Thyrax niet meer te leveren was, de blog die ik daar vervolgens over schreef en daarna het feit dat ik, de blog en mijn lekkere boze tweet verscheen bij de Nieuwstrend van EenVandaag. Inmiddels was ik toen ook al benaderd door de NOS en uiteindelijk had ik een telefonisch interview met een journalist van de Volkskrant. Ik stemde nonchalant in met een foto, maar dat er toen op de zondag een fotograaf op de stoep zou staan, had ik niet zien aankomen. En dus stond ik op een – blijkbaar heel fotogeniek plekje dichtbij huis – op de zondagmorgen op een gladde weg mijn ogen dicht te knijpen tegen het zonnetje voor de perfecte foto. U mag vervolgens zelf oordelen.

Het leverde me uiteindelijk contact op met een dame die zelf haar Thyrax niet meer gebruikte en dat met liefde naar mij wilde sturen zodat ik genoeg zou hebben om goed af te kunnen studeren. Daar heb ik natuurlijk even een boeketje ter bedankje achteraan gestuurd.

Wow, wat een week!

Weekoverzicht januari 2016 Sleeping Lion

Heimwee, de laatste administratie, lunchen & bijna weer studeren!

In tegenstelling tot de eerdere tumult was afgelopen week een hele normale. Met alsnog veel vrije uren, het geven van een spontane bijles, een rotzooi op mijn kamer (hoe groter het bureau, hoe meer plek voor rommel…) en het missen van Melbourne. Ik regelde deze maand de laatste administratie rondom de terugkomst uit Melbs en liet het conversieformulier voor mijn cijfers ondertekenen door mijn buitenlandcoördinator. Die uiteraard ook heel graag alle ervaringen wilde horen in de luttele vijf minuten die we hadden en mijn hart stond er meteen een beetje van in brand. Dat fikkie werd nog groter toen ik ontdekte dat Melbourne, maar ook tussenliggende bestemmingen en Sydney, afgelopen paar weken voorbij kwamen in mooie afleveringen van 3 op Reis. Daarover binnenkort meer!

Ten slotte nam ik mama mee naar de Bagels & Beans in Nijmegen – maar zelfs de overheerlijke tapas viel zwaar tegen deze keer. De bagels waren te hard, het beleg of te zout of te flauw en de algehele sfeer was het er niet helemaal naar. Altijd zo jammer! Ten slotte ging ik een hapje eten bij Van Buren met vrienden, liet ik gaatjes in mijn oren schieten (want gewoon, leek me leuk) en had ik een heule luie laatste zondag van mijn ‘wintervakantie’.

And that’s it. Vandaag breng ik door in de sportschool, achter mijn laptop voor nog meer werk aan Honours en moet ik me weer op mijn studie focussen die vanaf morgen weer begint. En of ik er zin in heb? Je wil niet weten hoevéél – ik heb alles wat ik moest doen al bijna af… Zo erg was het, ja. Over dat gat na het thuiskomen zal ik ook snel wat schrijven zodra de woorden weer naar me toe komen.

Dan rest mij nu niets meer dan jullie een fijne maandag te wensen enne, o, ja, wil je deze nog eventjes snel invullen? Thank you heaps!

Lange post, als je ‘m liever korter en met een andere frequentie hebt, schroom niet om het me te laten weten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Charelle 1 februari 2016 at 08:59

  Leuk om zo eens met je mee te kijken. Ik vind maandverslagjes ook meer dan genoeg altijd, iedere week hoeft voor mij niet zo nodig. En wat lief dat ze je de Thyrax toestuurde, echt heel fijn! En tof dat je er ook echt baat bij hebt. En mag je wel zeggen waar je onderzoek precies over gaat? Want ben heel benieuwd! Klinkt als een interessant onderwerp!

  • Reply Leonie 1 februari 2016 at 10:44

   Fijn dat je dit wel bevalt! En ja, wat een heldin hè? Toch een beetje raar hoor, dat we nu medicijnen gaan slikken van ‘vreemden’ en er maar op moeten vertrouwen dat er niet mee geknoeid is. En ja, dat mag zeker! Ik zal je sowieso even doorverwijzen naar de juiste categorie: Blog onderzoek en nog wat algemene toelichting geven. Ik doe onderzoek naar het effect van de commercialisering van de blogwereld op een aantal factoren van een grote blogger, zoals de geloofwaardigheid. Heel erg interessant, maar soms ook wel even doorbijten! ;)

 • Reply Marcella 1 februari 2016 at 16:29

  Leuke maand had je! De kaart van Australië is echt te gek joh. Prachtig! En tof dat je in het nieuws bent geweest. Voor ’t goede doel!

  • Reply Leonie 1 februari 2016 at 16:57

   Ik ben er echt echt echt verliefd op. Maar het is wel een vintage map, dus hij klopt helemaal niet meer met de huidige indeling van het land. Thanks voor je reactie! ;)

 • Reply Sanne 1 februari 2016 at 18:05

  Super leuk om te lezen Leonie!
  Je hebt nog erge heimwee naar Melbourne, geloof ik. Maar dat is ook niet zo gek na een halfjaar ergens gewoond te hebben, denk ik! In ieder geval heb je weer flink geklust in huis – voor mij werkt dat altijd enorm om me weer thuis te voelen, om even de boel flink te veranderen thuis.
  En wauw, wat je tweet heeft opgeleverd! En wat fijn dat de Thyrax alsnog naar je opgestuurd kon worden, zeg.
  Liefs

  • Reply Leonie 1 februari 2016 at 18:14

   O man, die heimwee… Praat me er niet van, hoor. Het is nog erger dan je je kan voorstellen. Ik voel me in mijn kamer inderdaad door alle veranderingen wel weer helemaal thuis, maar de rest van mijn omgeving en woonplaats hobbelt er nog maar wat achteraan. En ja, wat bijzonder hè? Een zo’n luttele tweet van 140 tekens en dan dit.

   Lief dat je de moeite nam een reactie achter te laten :)

 • Reply Veerlez 1 februari 2016 at 18:07

  Ik vind het leuk om te lezen wat je allemaal doet! En ik voel me wel een beetje vereerd dat je me quote :’) Ik weet nog dat ik bij het invullen van de enquête het wel lastig vond om mijn ongezouten mening te geven, maar ben blij dat het gewaardeerd werd :)

  • Reply Leonie 1 februari 2016 at 18:17

   Yay! Dan heb ik niet voor niets mezelf geforceerd genoeg foto’s te maken, haha! Enne, de enquête wás (je hebt jezelf verklapt) anoniem, hè. Ik vond het helemaal niet zo’n moeilijke opmerking hoor, dus als je nog meer feedback hebt die je graag kwijt wil, dan hoor ik dat heel graag. Ik vind het heel belangrijk dat áls ik om een mening vraag, dat ik er dan vervolgens ook wat mee doe – zelfs als ik het er niet mee eens ben. Je mag me altijd mailen als er iets dat je graag zou zien of waar je je iets over af vraagt, so feel free.

   (Nu ga ik snel even een kijkje nemen op jouw blog!)

 • Reply Dina 1 februari 2016 at 19:18

  Woooaah dat er toen ook echt een fotograaf langskwam, best wel cool eigenlijk. Ik denk dat je met je blog en het interview veel mensen hebt bereikt over dit onderwerp.

 • Reply Anja 2 februari 2016 at 00:32

  Ik vind het een mooie foto! Je lijkt juist een beetje bedachtzaam!
  Verder kan ik het artikel niet lezen ivm dat ik geen abo heb. Maar je andere blog erover heb ik wel gelezen!

 • Reply Paul 3 februari 2016 at 18:28

  Leuk overzicht. Ik had je gespot in de Volkskrant, en dacht al dat jij dat moest zijn…. Heb ik het goed begrepen dat het medicijn nu toch beschikbaar blijft?

  • Reply Leonie 8 februari 2016 at 16:20

   Hahaha, dat vind ik wel grappig! Dat was ik inderdaad ;) En eh, nee dat heb je niet helemaal goed begrepen. Maar ik kan me wel voorstellen dat je dat dat denkt, want ik vind de informatie van de media omtrent het verhaal nogal misleidend. Er heeft namelijk een poosje geleden gestaan ’tekort afgewend’ maar daarbij ging het om het importeren van Thyrax uit Frankrijk of Portugal – een medicijn waarvan men niet kan garanderen dat het identiek is aan de Nederlandse Thyrax. Het tekort werd dus afgewend door de import, maar de import werkt min of meer hetzelfde als overstappen op een alternatief. Bij allebei moet je opnieuw instellen. Inmiddels is alle Thyrax op en zijn de eerste mensen al begonnen met overstappen. Nu weer duidelijk? :-)

  Leave a Reply