Bloggin', Getting personal

Ik doe ook mee aan de happychallenge, hoor! #1

Door met de happychallenge mee te doen, doe ik iets wat ik eigenlijk het liefste zoveel mogelijk vermijd. Tags. De Liebster Award. Dingen die alle bloggers al doen, waardoor je je als een soort kudde vooruit kan bewegen. Toch doe ik mee. Waarom? Omdat het soms best wel goed is om gewoon iets nieuws te proberen en een grens op te zoeken waarvan je nog niet zo goed weet waarom het een grens is. De eerste opdracht begon al goed of moet ik zeggen verschrikkelijk?

Wat een rot opdracht. Sorry, Lisanne, Kelly en Marieke (voor wie het nog niet wist, zij zijn de inspiratiebronnen achter de challenge), maar jullie maken het me niet makkelijk. De eerste opdracht luidde namelijk als volgt: kies uit de onderstaande lijst met waarden, drie waarden die voor jou belangrijk maken. Mijn eigen opvatting van de opdracht? Ja maar, hoe dan?! Hoe kan ik nou drie dingen kiezen uit een lijst waarvan ik veel meer dingen belangrijk vind?!

Stom, dus. Morgen komt opdracht twee online en ik ben nog steeds tegen nummer één aan het aanhikken. Misschien zegt deze hele strijd om drie passende waarden te vinden, wel meer over mij en wat mij gelukkig maakt dan de waarden zelf. Ik weet het namelijk niet. De essentie is bij mij dus een beetje zoek. Ik heb dan nu ook de neiging om het bijltje er bij neer te gooien, mijn tong uit te steken en te roepen, dan doe ik wel lekker niet mee, hoor!

waardenhappychallenge

Maar ja, tegelijkertijd: het zou heel dom zijn om een nieuwe kans om jezelf te leren kennen voorbij te laten schieten omdat je een mietje bent dat geen uitdagingen aan wil gaan met zichzelf. Uiteindelijk kwam ik op onderstaand lijstje. Daar staat inderdaad niets bij van liefde (wat ik bij veel anderen zag), want dat vind ik heel belangrijk, maar ik vind liefde zo groot. Ik vind het heel belangrijk om om mensen te kunnen geven, maar gaat het niet juist om de manier waarop je dat doet? De waarden staan trouwens in random volgorde (of misschien in de mate waarin het beschrijven makkelijk was).

No. 1 Creativiteit
Op heel veel vlakken speelt creativiteit een belangrijke rol in mijn leven. Het beslaat mijn hobby’s (schrijven, photoshoppen, design, etc.) maar het is ook mijn uitlaatklep. Als ik een maand niet iets doe waarbij ik mijn fantasie de vrije loop kan laten gaan en waarbij ik niet in patronen, regeltjes en afspraken hoef te denken, word ik redelijk gek van mezelf. Dagdromen valt denk ik ook onder dit kopje. En mijn dromen, positiviteit en kansen zie ik vooral voorbij schieten als ik dagdroom.

No. 2 Humor
Humor? Humor, wat is deze nou weer? Ja, hij is misschien wat onverwacht aangezien ik er zelf niet zoveel van bevat, maar humor hoor echt in dit lijstje. Het is de humor die me op vrolijkt als ik er even doorheen zit (van de mensen die ik liefheb en die mij hopelijk ook liefhebben) maar het is de humor die me door pijnlijke situaties heen sleept. Al die blunders? Lach maar gewoon mee, ik ben tenslotte ook best grappig als ik overal tegenloop/van af val. Maar onder humor valt voor mij ook: zelfspot. En als ik mijn zelfspot en mijn sarcasme niet had gehad, weet ik niet hoe ver ik me had geschopt in onzekere situaties.

No. 3 Groei
Groei vat voor mij een aantal dingen samen (ik speel een beetje vals, ik weet het): zowel het vergaren van kennis en levenslessen, het verbeteren van jezelf en prestaties, en het toegeven dat je fouten hebt gemaakt. Maar ook: groeien in je dromen en groeien in je omgeving, terwijl de wereld om je heen mee verandert (vandaar geen ‘Persoonlijke groei’). Als ik iets leer dan denk ik niet per se, ‘goh dit moet want anders haal ik mijn tentamen niet’ maar meer op welke manier brengt me dit verder in de dingen die ik wil doen en leuk vind? Ik vind mezelf blijven ontwikkelen en steeds meer negatieve randjes zachter maken, dan ook erg belangrijk. De laatste groei-levensles? Stoppen met uitmuntendheid ook een waarde vinden.

Jeetje, wat een challenge. Er zijn nog zoveel meer dingen die ik belangrijk vind. Ik ga ze niet noemen, want dan ga ik het van de challenge alsnog voorbij. Stiekem ben ik wel benieuwd of dat mensen die mij in het echt ook kennen hier een kern van waarheid in zien.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jennn 23 januari 2014 at 16:40

  Lastig he, om er maar drie te kiezen. Ik denk dat iedereen dat wel moeilijk vond hoor. Ik vind dat je het mooi omschreven hebt, en ik vind het geen valsspelen dat je meerdere dingen bij elkaar gooit onder 1 noemer. Heb ik zelf ook gedaan.

 • Reply Marlissa 23 januari 2014 at 18:20

  Je bent tot een mooie top drie gekomen en leuk beschreven. Groei vind ik een mooie!

 • Reply Sylvia 23 januari 2014 at 21:59

  Haha, ik moest lachen om de titel ;) Leuk dat je ook humor in het rijtje hebt staan :)

 • Reply Femke 23 januari 2014 at 23:18

  Wat heb je een heerlijke schrijfstijl en wat heb je je waarden mooi uitgelegd. Je tweede waarde spat echt van het scherm bij het lezen, heel mooi!
  Ik had me eigenlijk voorgenomen niet nóg meer bloggen te gaan volgen maar verdorie je hebt me toch om.

  liefs,
  Femke

  p.s: Die Liebsterawards, bugh! Kreeg elke dag wel een berichtje dat ik er weer één had, heb op een gegeven moment een berichtje erover geschreven dat ik ze niet meer wilde. Op een lieve manier dan.

 • Reply Lisa 24 januari 2014 at 12:11

  Wow, dat zijn ook een heleboel belangrijke waarden – ik zou echt niet kunnen kiezen! Maar je hebt een paar mooie uitgezocht. Veel succes (of sterkte ;)) met de rest van de challenge!

 • Reply Debbie 6 februari 2014 at 13:54

  Dat zijn echt hele mooie waarden, ik had je blog al een tijdje open staan maar kwam er maar niet aan toe. Ondertussen zijn er al 2 nieuwe opdrachten bij gekomen. Ook ik doe hieraan mee.

 • Reply Iris 9 februari 2014 at 15:07

  Wat schrijf jij leuk! Leest makkelijk weg :)
  Je hebt drie mooie waarden uitgekozen zeg. Ik had er ook moeite mee haha, maar kwam uiteindelijk op liefde, zorgzaamheid en onafhankelijkheid.

 • Leave a Reply