Fit bits, Getting personal

Ik doe dus eh, weight watchers, ja!

Weightwatchers. Ik zie je denken. Ja, dat was tot voor kort ook wat ik dacht. Ik vond het een behoorlijk dure som voor wat je het beloofde, je moest de hele dag met eten aan de gang gaan en dingen blijven tellen en toen Angela Groothuizen het uithang bord werd voor WW had ik het al helemaal gezien. Niet aan mij besteed dacht ik koppig. Want koppig zijn, dat zou je gerust is van mijn grootste talenten kunnen noemen. Meestal hou ik voet bij stuk maar zo af en toe draai ik bij. En dat is wat er gebeurde. Woensdagavond ging ik naar mijn eerste Weight Watchers cursus en ik heb er zin in om nu eindelijk eens die godvergeten -10 aan te tikken. Het eerste doel staat op 5 kilo en daarna zien we wel weer verder. Over een ben ik als het goed is een feestje aan het vieren omdat ik mijn laatste tentamen heb gemaakt en dan heb ik zeeën van tijd om me te richten op succesvol afvallen. Leek me een perfecte timing toch?

Ik kan er momenteel nog vrij weinig over zeggen aangezien ik volgende week woensdag pas voor de eerste keer weer weeg bij de cursus. Zo hard als ik riep dat ik never nooit aan de weight watchers ging, ben ik nu dan toch om. Misschien is het maar voor een korte duur als het niet bevalt, maar ik wil heel graag weer leren eten wat ik nodig heb – niet te veel en zeker niet te weinig.

Dus ik zou maar zeggen dat jullie op moeten passen want misschien kom ik ooit nog wel op het punt dat ik fashion foto’s ga plaatsen. (Ja, grapje inderdaad. Word ik voorspelbaar?) Even zonder grappen en grollen, ik ben heel benieuwd wat het programma voor mij gaat doen. En ik vind het stiekem ook wel fijn dat ik het niet ‘alleen’ hoef te doen maar een coach heb die me ondersteunt, dat er apps bestaan voor als het chaos en paniek is in mijn hoofd en dat ik nu gewoon kan zeggen: ‘Nee, ik hoef geen taart, ik doe Weight Watchers’ en ‘Nee dankjewel, water is goed.’ Zonder uitleg omdat iedereen snapt wat dat betekent en zonder dat ik iedere keer uit moet leggen ‘dat ik taart juist wel heel lekker vind, maar ik hoef gewoon even niet’ omdat niemand mag weten wat ik aan het doen ben.

Dus ja, bij dezen zeg ik Bodieboost gedag (maar onthoud ik wat het me geleerd heeft en zal ik vast en zeker nog wel een receptje proberen) en schakel ik over op Propoints tellen en het Power Start programma van Weight Watchers. Bodieboost heeft me veel gebracht: onder andere rust in mijn hoofd, een hele leuke groep vriendinnen, mijn eerste winactie op le blog, heerlijke recepten (ik had nog nooit couscous op en het is zo lekker) en een heleboel ervaringen. Maar soms is het tijd om een nieuwe deur te openen en de andere op een klein kiertje te laten staan ;)

Hé gatverdarrie, heb ik alweer een blog geschreven over afvallen… En dat had ik ook gezworen nooit te doen. Eigenlijk vind ik dit gewoon heel fijn. Een soort verantwoording afleggen en even mijn gedachten op de vrije loop laten gaan. Er zullen dus nog wel meer blogjes volgen. Niets zo veranderlijk als de mens!

Wat wil je weten over mijn ww-avontuur of denk je eigenlijk ‘zeur niet zo mens, I don’t give a fuck’? Laat het me weten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Laura 15 juni 2014 at 19:07

  Heel veel succes! Ik hoop voor je dat het werkt en dat je snel wat blijer kunt zijn met jezelf :) In mijn sociale psychologieboek stond dat wanneer mensen een geschreven verantwoording afleggen, ze veel vasthoudender zijn aan hun doelen. Way to go, dus!

 • Reply Robin 15 juni 2014 at 20:11

  Trots op je lieverd!! We komen er wel samen links om of rechts om!
  Liefs

 • Reply Yvonne 15 juni 2014 at 21:06

  Ah wat goed! Ik heb t ook bekeken en het is idd best prijzig maar ik denk dat je.hiermee wel echt een stok achter de deur hebt. En heel veel motivatie ook, door die meetings enzo. Goed man! Ik wil ook 10 k kwijt maar lukt me al jaren niet. Ben net een jojo. Ik wens je veel succes:)

 • Reply Daphne 15 juni 2014 at 21:11

  Heel veel succes! Ik hoor inderdaad heel veel positieve verhalen over Weight Watchers, dus het gaat vast werken! :)

 • Reply Jolien 15 juni 2014 at 23:06

  Veel succes! Maar euh, nooit overdrijven he!

 • Reply Jenn 16 juni 2014 at 11:04

  Ik had het al in de community gezegd, maar heel veel succes. Ik ga je missen daar, maar ik blijf je hier zeker volgen.

  En wie weet zie ik je nog als ik over een maand je huis voorbij loop ;)

 • Reply Izzie 16 juni 2014 at 18:39

  Lieve Leo, ik ben echt zo trots op jou! Je hebt voor jezelf gekozen, maar ook voor iets nieuws en dat is echt spannend. Ik weet zeker dat jij je doelen gaat bereiken, one way or another. Heel veel succes lieverd! XX <3

 • Reply Zina 16 juni 2014 at 23:26

  Als jij er over wil schrijven, dan schrijf je erover. Mij lijkt het in ieder geval leuk om erover te lezen en als het jou helpt, waarom niet? Ik heb twee jaar geleden een tijdje Weight Watchers gedaan en ben daar toen wel vrij snel een paar kilo mee afgevallen, maar omdat ik het vrij duur vond ben ik vrij snel weer gestopt. Maar het is zeker een goede manier om bewuster te eten.

 • Reply Eva | Realitijd 19 juni 2014 at 11:17

  Veel succes ermee!

 • Reply Irma 26 juni 2014 at 22:20

  Veel succes! Lijkt me tof als je ons op de hoogte houdt? Keep going!

 • Leave a Reply