Bloggin'

Iets over moed hebben en gewoon durven doen

Hey, jongens, ik zit met een probleem. Ze noemen het een writer’s block. Ja, zo eentje. Er is namelijk nogal veel waar ik over kan schrijven. Mijn nieuwe studie, een fotopost, the healthy challenge die ik volgende week ga starten, verhalen uit Londen (foei, Leonie, hoe lang gaat dat nog duren?), iets met leuke quotes of inspirende blogposts, de onderwerpen liggen voor het oprapen. Toch ben ik al drie keer opnieuw begonnen en staar ik steeds naar een leeg scherm. Want… vinden jullie het eigenlijk wel leuk om daar over te lezen?

Een wijs iemand leerde me ooit dat ik me niet zoveel aan moet trekken van de meningen van anderen. Maar ik geloof dat ik er niet zo goed in ben om ze te negeren. Ergens in mij zit er een angsthaasje dat zo af en toe naar boven piept. Bij nieuwe ontmoetingen (lees: intro) of bij het volgen van dromen (lees: nog geen boek?). Maar ook bij het schrijven van blogjes, want vooral nu de hele wereld mee kan lezen (ieh, eng!) weet ik het af en toe niet meer zo goed. Is het niet een beetje hypocriet om over gezond doen te gaan praten wanneer ik ervoor een mexican vreetparty had? Ja, lijkt mij ook.

En toen kwam ik deze post van Laura tegen. (Die jullie nu meteen gaan lezen en gaan volgen, natuurlijk). En ik dacht: Verdomme, jezus nog aan toe (sorry), ze heeft gelijk.

Het is niet zo dat ik nu linea recta de eerste de beste vlucht naar Honolulu genomen heb (het zou overigens Zuid-Afrika zijn als het wel zo was), maar een bucketlist maken is ook al een mooi begin. Wat wil ik nu echt? Wat vind ik echt leuk? En een van de dingen ervan is gewoon schrijven waar ik zin in heb, schrijven wat ik kwijt wil zonder me druk te maken of dat mensen het wel ‘leuk’ en ‘handig’ vinden.

De moraal van dit verhaal? Ga nou maar gewoon haar post lezen en kom daarna maar weer een keertje terug.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Mirthe 28 augustus 2013 at 23:21

  Ik ben nu wel benieuwd naar Laura’s blog!
  En Leonie, je blog komt vanzelf wel weer, echt :) En ik vind alles wat je schrijft leuk!

 • Reply Dina 29 augustus 2013 at 04:36

  Komt wel weer goed hoor. :)

 • Reply Daan 29 augustus 2013 at 11:48

  Het gaat denk ik niet om hoeveel dingen je nog wil doen, maar dat je ALTIJD dingen hebt om nog te willen doen. Zodra dat ophoudt heb je een probleem, denk ik.

 • Reply Iris 29 augustus 2013 at 14:17

  Wow, wat heeft ze dat mooi verwoord! Ik weet denk ik gewoon niet zo goed wat mijn dromen zijn. Ik hoef eigenlijk niet zo te reizen, vooral omdat ik dan heimwee krijg, maar dat hoef ik niet per sé te ‘overwinnen’ van mijzelf. Ik wil eigenlijk gewoon simpele dingen, daar ben ik al druk genoeg mee, haha. Maar een fulltime baan wil ik ook nooit hoor! Ik wil wel veel tijd hebben voor leuke dingen, want je leeft inderdaad maar één keer. Genieten is belangrijk :D En no worries over die writersblock, ik heb dat ook één keer in de zoveel maanden. Daarna krijg ik dan ineens weer 3897983274 ideeën om over te schrijven :D

 • Reply Claudia 30 augustus 2013 at 09:44

  Niet zo onzeker zijn, heb je alleen jezelf mee. ;-)
  Ik vind je blog leuk! <3

  Goed idee van die bucketlist! Laat je weten wat je er allemaal op heb gezet? Ben benieuwd!!

  xxx

  Claudia van allthatmatters.tk

 • Reply Anoek 30 augustus 2013 at 10:32

  Mooi stukje van Laura! En wat je blog betreft, überhaupt wat schrijven betreft, schrijf voor jezelf en schrijf nooit met in je achterhoofd of andere mensen dat wel leuk vinden. Het is jouw blog en mensen komen voor jou, dus al jouw verhalen/mijmeringen zijn interessant voor je lezers :) Zeker als jij het leuk vindt, want dan schrijf je er vol passie over!

 • Reply Femke Blogt 1 september 2013 at 19:19

  Wat een coole blog heb je, goedgeschreven stukkies! Ik ga je eens volgen en kijken wat ervan komt ;)

 • Reply Annemijn 2 september 2013 at 12:51

  Ja ik vond die post van Laura ook mooi (en waar!). Maar ga jij maar gewoon doen alsof je in Zuid-Afrika bent en dan kom je vanzelf van je writer’s block af ;)

 • Reply Anne 3 september 2013 at 11:08

  Bedankt voor het attenderen op Laura’s post, die had ik nog niet gezien. Lastig he zo’n block, heb ik ook weleens last van. (zoals…nu) Het is soms heel moeilijk om op je blog echt te schrijven wat jij wilt zonder je aan te trekken van wat anderen er van zouden vinden. Maar uiteindelijk is dat volgens mij wel hoe je je eigen identiteit kunt ontwikkelen en juist je dromen na kunt jagen. Daar is wel wat lef voor nodig. Ik kende je blog trouwens nog niet, maar ga je volgen!

 • Reply Laura - what about her 4 september 2013 at 18:10

  Aw, wat ontzettend lief dat je me hier linkt. Ik vind het al heel bijzonder dat ik je er mee heb geraakt. Hopelijk komt je schrijversdrang snel terug, want je onzekerheid is nergens voor nodig. Jij bent jij en jij schrijft en voelt en doet, en dat is goed genoeg.

 • Leave a Reply