Getting personal

Iets met hardlopen, te veel hooi op je vork en sterk zijn


Dit is mijn favoriete quote. Misschien is dat omdat ik voeten heb waar ik niet langer dan een halve dag op kan lopen/staan/dansen/ maar er gaat een soort kracht uit van falen. Nee, dat zeg ik verkeerd. Van hobbels in de weg. Werkwerkzaamheden die je pad belemmeren. Een gesloten spoorboom waardoor je een andere route moet kiezen. Een kasseien pad zoals in Rome op de Via Appia Antica zonder dat je weet waar het heen leid. Het is naast dat het mijn favoriete quote is ook wel een toepasselijke quote voor waar ik op dit moment sta. In het leven en zo en die blablabla.

Dingen gaan niet helemaal je-van-het zou je kunnen zeggen. Deze quote stond op een kaartje dat ik kreeg van Zélia naar aanleiding van de CPC die ik samen met (bijna alle) JKR-meiden loop zondag. Struikelend. Wandelend. Kruipend. Of iets daar tussenin. Ik ben hoe dan ook wel vastbesloten om de finishlijn te zien. Energie was de afgelopen weken een bijzonder concept. Iets waarvan ik wist dat het bestond, maar waarvan ik niet meer wist hoe ik het moest verzamelen. Ik voerde nogal een oorlog met een lichaam dat niet deed wat ik wilde dat het deed. Sloom. Loom. Zoveel moeite. Alles.

Ik ging wel door, de plannen voor die hardloopwedstrijd waren er immers al en ik wilde niet afhaken. Hoewel het waarschijnlijk soms wel zo lijkt en ik graag wil roepen dat het me geen fuck kan schelen of ik ren of niet, weet ik diep in mijn hart wel beter. Het is lastig om te accepteren dat je misschien te veel hooi op je vork neemt (of hebt genomen) en dat je stapjes terug moet doen. Mij kennende: ik ging gewoon vrolijk door. Zocht een nieuwe baan, maakte plannen voor een nieuwe site, wilde nog steeds perfect presteren op school en nam geen genoeg met nee. Niet van mezelf, althans.

Een mens kan niet eeuwig door blijven gaan als er wel hobbels in de weg liggen, we kunnen er niet overheen springen en zolang we niet kunnen vliegen zullen we ze moeten zien. De confrontatie aan moeten gaan. I did. I failed. I conquered.

Van omwegen kun je immers alleen maar leren, van paden bewandelen die je nog niet kent krijg je moed, van ontelbare pogingen krijg je doorzettingsvermogen en misschien wel het belangrijkste: van alles samen word je sterker.

Dus voor wie me zondag ziet: ja, ik ben waarschijnlijk echt heel sloom. Maar ik had twee jaar geleden vast niet de mentale kracht gehad om er hoe dan ook toch voor te knokken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Robin 5 maart 2014 at 12:31

  Zooo trots op jou!!!
  Je gaat het halen die finishlijn, dat weet ik zeker!!
  XX

  • Reply admin 5 maart 2014 at 13:00

   Dankjewel lieve Ro :) ik ga m’n best doen

 • Reply Jildou 5 maart 2014 at 13:10

  Jij gaat die finishlijn halen! Ik weet het zeker. Al kom je kruipend over de streep!!! Het is maar vijf kilometer :)

 • Reply Petra 5 maart 2014 at 13:11

  We slepen je erdoorheen! Het komt wel goed schatje :)

 • Reply Ilse 5 maart 2014 at 17:15

  Ik wist het natuurlijk al wel een beetje, maar ik was weer even vergeten van de hardloopwedstrijd zondag. (Schaamschaam!) Echter gaat het niet per se om winnen hè Leootje! Ik kwam net op een blog een nummer tegen dat wel van toepassing is: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c_wLx18L7ig. Zet ‘m op zondag!

 • Reply Daan 5 maart 2014 at 21:00

  Veel succes!

 • Reply Belinda 5 maart 2014 at 21:12

  Hoe dan ook jij gaat die finish halen. Ik heb het ook gehad hoor bij mijn eerste run. Ik wilde wel maar werd op alle manieren tegengehouden. Blessures, ziek zijn, noem maar op en toch deed ik mee. Geen wereldtijd en ook best stukjes gewandeld, maar ik kwam niet als laatste over de finish. En toen ik door mijn collega’s werd binnen gehaald (zij waren er al een tijdje), was ik zo trots op mijzelf en kon ik wel janken. Maar ik had het wel gedaan!

 • Reply Jennn 5 maart 2014 at 22:42

  Succes! Je gaat het halen!

 • Reply Laura 6 maart 2014 at 22:48

  Ah, herkenbaar! Maar het gaat je lukken! Heeeeel veel succes.

 • Reply Laura - What about her 11 maart 2014 at 18:08

  And you did it! Ik vind het onwijs knap en sterk, en vond die foto van je ook echt ontzettend mooi en rakend. Toppertje!

 • Reply Hesteranne 16 maart 2014 at 15:19

  Heel veel succes!

 • Reply Sleeping Lion 29 mei 2014 at 02:33

  […] geschreven in deze reeks aan gedachten: Iets met hardlopen, te veel hooi op je vork en sterk zijn Mijn CPC14, maar vooral: trots, euforie en […]

 • Leave a Reply