australië-vliegticket-huisvesting
Australia

Australië – het vliegticket en de huisvesting bij een uitwisseling naar Down Under

So many feels, dat is wat er door me heen schoot toen ik op de ‘Doorgaan’ button op de KLM site klikte. De afgelopen tijd is een beetje verwarrend geweest voor me. Ik moest wachten op meer nieuws omtrent mijn huisvesting en ik kon niet verder gaan met dingen regelen voor ik dat nieuws had. Dat maakte me rusteloos op alle vlakken. Moet je een controlfreak als mij eens in een situatie als deze gooien, een heleboel deadlines, nevenactiviteiten en dan genietend toe gaan zitten kijken. Dan snap je wat ik bedoel. Maar goed, het verlossende nieuws ontving ik afgelopen week. En ik kan je vast vertellen: het was érg goed nieuws.

Opluchting na wachten

Het is Bevrijdingsdag en ik ben net een nacht terug na een weekendje op vakantie met mijn vrienden. (Dat zijn heftige dagen geweest… let me tell you). Best een beetje total-loss open ik ’s ochtends mijn mail zoals iedere andere ochtend. (Wie heeft die slechte gewoonte ook?) Maar dat ‘ugh-ik-ben-overreden-door-een-trein-gevoel’ verdwijnt al snel zodra ik zie welke mail er vannacht binnen is gekomen. Een mailtje uit Australië. Een mailtje over on-campus accommodatie en het aanbod om me in te schrijven. Nog geen uur later ben ik het hele formulier doorlopen, heb ik in de rondte geschreeuwd dat ik waarschijnlijk een kamer heb op de campus en zoeft er een groot gevoel van opluchting door mijn lijf. Blijkbaar zat er toch iets meer stress achter deze stap van mijn uitwisseling dan ik dacht. Nog geen dag later ontvang ik de eerste factuur, een bevestiging van de kamer en een (alvast) vriendelijk welkom in het gebouw. Hi Melbourne, here I come!

Kamer op de campus

Ik heb me ingeschreven op een kamer op de campus met 4-5 huisgenoten. De opties waren een unit met badkamer en keuken gedeeld met tien man, datzelfde gedeeld met 4-5 man of een solo appartement met kitchenette. Behalve dat die laatste optie duurder is (en de eerste vanzelfsprekend goedkoper) heb ik deze een tijdje overwogen. Het huren in Australië is nu eenmaal een dure hobby, dus daar had ik me al op ingesteld. Uiteindelijk heb ik besloten toch een gedeelde unit te kiezen. Je hebt namelijk altijd je eigen kamer en een badkamer/keuken delen met 4-5 personen kan mijn autistische kant nog wel aan. Hoewel een appartement voor mezelf als ontzettend luxe klinkt en ik erg graag alleen ben, lijkt het me niet de beste keus.

Alleen is dan ook echt alleen. In Nederland kan ik nog mensen bellen of appen, maar vanwege het tijdsverschil is dat sowieso complexer. Bovendien: moet ik dan vier dagen hetzelfde restje eten? Ik deel het liever met andere huisgenootjes, vertel ze graag mijn dagelijkse avonturen, meld ze welke leuke reacties ik hier van jullie heb gekregen en heb dan vast een schouder om uit te huilen als ik heftige heimwee heb.

Wie erg nieuwsgierig is kan ik de foto’s laten zien, maar eigenlijk vind ik dat jullie maar gewoon moeten wachten tot ik er ben en mijn kamer kan showen. En ik jullie kan vertellen hoe is om op een echte campus te leven. En hoe mijn huisgenoten zijn. Waar ze vandaan komen, wat ze studeren, wat ze me kunnen leren en hoe ontzettend veel rommel ze maken. (Ssssh, dat heb je niet van mij. Ik denk dat het wel meevalt. Op de foto’s ziet alles er zo spik en span uit dat er vast een strenge controle of iets dergelijks is).

Vliegticket

Want AAAAH, nog maar zeven weken en dan vertrek ik. Het vliegticket naar Melbourne is geboekt. Ik heb even getwijfeld of ik op mijn blog mijn vertrekdatum moet delen of niet (want weet ik veel wie dit leest) maar ik vind het eigenlijk veel te leuk om niet met jullie te delen. Ik vertrek in de middag op 28 juni. Dat is echt al HEEL snel. De vlucht begint in Amsterdam met KLM en dan vlieg ik verder vanaf Abu Dhabi met Etihad Airways naar Melbourne. Ik kom daar ’s avonds rond etenstijd aan en (pluspunt!) omdat ik mijn kamer dan al in kan, had ik de mogelijkheid me in te schrijven voor een speciale airport pick-up. Ik durf te wedden dat ik daarna een hele lange nacht ga maken. De overstaptijd op Abu Dhabi is trouwens niet heel lang, dus ik zal daar niet het vliegveld verlaten. Sorry als je stiekem had gehoopt dat ik daar ook nog een avontuur van had kunnen maken ;)

(Ik vind dat het nu wel weer genoeg avontuur is geweest deze week. Jeetje, wat een groundbreaking decisions moest ik maken).

DUS. AAAAAH. Ik zeg het gewoon nog een keer, in de hoop dat ik er dan misschien aan wen: ik woon straks in Australië voor vier maanden. Ik heb ongeveer 6 dagen de tijd als ik aankom om de stad, het land, de mensen, de universiteit, de campus, het openbaar vervoer en meer te ontdekken voor mijn introductieperiode begint. Ik hoop dat ik na het landen dan ook zal kunnen bloggen, mét foto’s als het even kan.

Voor het geval iemand me dit nog wilde vragen: ja, ik vind het rete eng, reuze spannend en ongelooflijk leuk wat ik ga doen. Of ik het doe zonder bibbers, zonder slag of sloot en met het grootste zelfvertrouwen? Natuurlijk niet. Volgens mij kan dat niet eens als je op uitwisseling gaat naar de andere kant van de wereld.

Nu wel klaar om te gaan?

Wat er nog geregeld moet worden voor de 28e? (Want ook die vraag wordt me regelmatig gesteld). Ik moet vooral veel geld betalen. Voor de kamer, voor het visum. Ik heb een creditcard aangevraagd, een internationaal rijbewijs is in de pocket en mijn SNUF-beurs aanvraag is behandeld tijdens de vergadering. Het enige dat in Nederland nog resteert zijn wat bankzaken, OV-vergoeding formulieren en het omzetten van mijn stufi naar uitwonend. En o ja: een paar nieuwe geheugenkaartjes voor mijn camera. Ik kocht per ongeluk (het ging echt heel oeps) op die vijfde van mei (waarvan ik dacht dat-ie niet beter kon worden) namelijk ook nog een nieuw objectief. Daarover later meer, nu eerst even genieten van de ‘GA IK DIT ECHT DOEN?’ feels.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Petra 11 mei 2015 at 09:43

  28 juni al! Fijn dat je nog een kleine week de tijd hebt om even te settelen voordat het schooljaar begint. Ik kan honestly niet wachten om over je avonturen te lezen! <3

  • Reply Leonie 12 mei 2015 at 18:14

   Ja, precies! Ik wilde bewust iets eerder vliegen (een dag of 3) maar omdat ik mijn kamer al ga betalen vanaf de 24e is veel langer in Nederland blijven toch weggegooid geld. (Het kan moet vanaf de 24e). En ach, zo’n straf is het vast niet om daar te moeten zijn ;)

 • Reply Kim 11 mei 2015 at 11:02

  Ontzettend gaaf hoor! Fijn dat er behoorlijk wat al geregeld is.
  Nog even voorbereiden en dan gaat het gebeuren! :D

  • Reply Leonie 12 mei 2015 at 18:15

   Ja, ik ben heel blij dat ik het grootste gedeelte nu achter de rug heb. Aaaah, ga ik dit echt doen?! :O

 • Reply Natasja 11 mei 2015 at 12:57

  Jeej, wat een ontzettend tof vooruitzicht! Ik vond Melbourne echt heel leuk maar een weekje als backpacker is toch wel even wat anders dan er maanden als student wonen. Kijk nu al uit naar je verhalen straks :)

  • Reply Leonie 12 mei 2015 at 18:11

   Ja, dat zal vast! Ik ga natuurlijk ook nog een poosje rondtrekken dus dan kan ik het mooi vergelijken. Zo’n gekke gedachte dat ik in zo’n wereldstad ga wonen, pfoe. Ik kijk ook uit naar mijn verhalen, haha!

 • Reply Daan 11 mei 2015 at 13:48

  Damn, wat vet! Ik wil ook ooit nog naar Australië! Veel plezier met voorbereiden en natuurlijk de exchange zelf!

  • Reply Leonie 12 mei 2015 at 18:04

   Hopelijk komt dat er ooit echt van! Ik zal wel heel zweefteef klinken maar een jaar geleden had ik echt niet geloofd dat ik dit ging doen, laat staan dat ik ook nog bijna een maand lang rond zou gaan reizen in het land! Ik hoop dat er ooit op een dag ook gewoon plots zo’n onverwachte wending voor je deur staat en dat je die met beide armen zult ontvangen :)

 • Reply Audrey 11 mei 2015 at 17:03

  Wat snel al inderdaad! Echt heel cool dat je de stap gewoon zet, ondanks de bibbers :)

  • Reply Leonie 12 mei 2015 at 18:06

   Jaaaaa, wat komt het dichtbij hè? Jee. Ik vind mezelf nu nog niet zo heel cool hahaha, laat het vooral over me heenkomen en dan hoop ik dat het vanzelf minder bibberen wordt ;)

 • Reply Zina 12 mei 2015 at 19:26

  Ooooh het komt nu echt heel dichtbij! Ik ben heel benieuwd naar al je avonturen!

  • Reply Leonie 17 mei 2015 at 13:59

   Jaaaa :o die komen snel!

 • Reply Silvana 13 mei 2015 at 00:14

  ZO. SPANNEND. Echt ontzettend gaaf dat je ervoor hebt gekozen om huisgenootjes te hebben. Ik zou zelf ook meer neigen naar de optie om in m’n eentje te zitten, maar ik denk dat je gelijk hebt. Alleen is ook maar alleen. Ik kan echt niet wachten om al je verhalen te kunnen lezen, ieeeh! <3

 • Reply Anna 13 mei 2015 at 08:30

  Wat fijn dat het allemaal goedgekomen is! Yes! Verstandig hoor, dat je niet een appartement alleen gekozen hebt. Dan ga je je denk ik wel heel erg alleen voelen – en dat is natuurlijk niet zo fijn. Zit je met exchange studenten, of ook met natives? Of weet je dat nog niet? Nog maar zeven weken, jeetje! Het gaat zo snel! (Ik kom over vier weken alweer terug, wow!) Succes nog met de laatste voorbereidingen, maar zo te lezen is nu echt het belangrijkste wel geregeld!

 • Reply Yasmine 13 mei 2015 at 08:49

  ZO LEUK! Ik krijg weer helemaal heimwee naar mijn eigen uitwisseling als ik dit lees. :) Er is echt niks beter dan dat gevoel “mijn god waar ben ik aan begonnen” als je naar de luchthaven rijdt, de opwinding als je op het vliegtuig zit, het spannende moment als je je kamer voor de eerste keer ziet. Het wordt vast gewéldig :)
  Enne, één appartement met z’n 4en of 5en valt prima mee! Ik zat in Canada in een appartement met 5 andere meisjes en ik dacht dat badkamer en keuken delen hels zou worden, maar heb eigenlijk nooit moeten wachten op een vrije douche of keuken. Ohhhh en wat ga je veel eten. Melbourne heeft de beste food markets <3

 • Reply Naomi in Wonderland 13 mei 2015 at 10:06

  Wat leeeeuk! Ik heb je vorige posts hierover nog niet gelezen (dus die ga ik even opzoeken) maar het klinkt allemaal echt super tof! Als alles goed loopt dan verhuis ik voor een tijdje naar Australië in oktober/november, dus ik kijk er zeker naar uit om je posts te lezen!

 • Reply Mylene 18 mei 2015 at 19:33

  Oh man, ik stuiter met je mee, haha. Ik vind het zo spannend en leuk voor je! Het is écht al bijna, jeeeeetje. Ik wil zelf ook nog heel erg graag naar Australië gaan. Ik heb nog geen concrete plannen, maar wil het wel binnen nu en een jaar doen. Dus ik dacht net al: ohhh misschien is Leonie er dan nog! Maar ik weet nog niet of ik binnen vier maanden naar Australië kan gaan. Maar goed, genoeg over mij. IK VIND HET LEUK VOOR JE!!

 • Reply Marijke 19 mei 2015 at 11:19

  Ah, bijna! Zo ontzettend leuk! Ik woon op dit moment in Melbourne en het is echt een heerlijke stad. Geniet van alles en stuur me gerust een berichtje als je wat wilt weten of zo. Heel heel heel veel plezier!

 • Reply Caro 19 mei 2015 at 22:29

  Wauw wat gaaf dat je gaat! Zo komt het opeens inderdaad wel heel erg snel dichtbij, kan niet wachten om verhalen te horen van down under:)

 • Leave a Reply