Burwood Campus Deakin MB Building
Australia, Groeien, Student-like

Hi from Deakin Burwood Campus!

Lieve lezers, lieve vrienden, lieve studiegenoten: dankjulliewel voor alle steun, alle lieve berichtjes, alle succeswensen, alle ‘ik ben zo benieuwd!’-uitroepen en het geduld. Ik heb inmiddels mijn tweede dag in Melbourne erop zitten en het is hier midden in de nacht, maar mijn lijf is nog volledig ingesteld op de Nederlandse tijd. Ik heb geprobeerd wat van mijn eerste indrukken op (voornamelijk op de Deakin Burwood Campus) op papier te krijgen, maar het wilde niet echt lukken. Flarden van zinnen, stukjes nieuwe herinneringen, ervaringen, vragen: daarmee kan ik geen gestructureerd blog schrijven. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ik in het Nederlands type, maar in het Engels aan het denken ben en ik de hele tijd tussen de talen switch. (Sorry lieve vriendjes, sorry voor de overload aan Engelse en Nederlandse zinnen!)

Wat ik jullie dan wel te bieden heb? Iets visueel. Een paar plaatjes. Heel simpel, maar de eerste beelden van de Deakin Burwood Campus – veel verder ben ik nog niet geweest.

Ik heb wat boodschappen in huis, maar ik probeer voornamelijk mijn jet lag te overleven en mijn dagen niet al te vol te plannen. Er zijn na twee dagen al zoveel dingen te vertellen. Over de communicatie hier, over de Australische cultuur, over de taal, over mijn huisgenootjes (of het gebrek daar aan), over de FB groep die we hebben voor de alle internationale studenten, over de vliegreis, over dit allemaal alleen doen. Maar de woorden komen nog. Ze moeten even vallen. En dan laat ik ze knallen en willen jullie óók allemaal dit gaan doen ;)

Plaatjes kijken, dus. Enjoy.

Way to Deakin Campus
Dit is hetgeen ik zie zodra ik uit ‘mijn’ gebouw kom en de snelste weg naar de campus.

Garden Creek
Voor het gebouw is een sportveld (vergeten op de foto te zetten) en om de campus heen loopt een riviertje met een geweldig running track. Je raadt het al: ik ga echt proberen of ik misschien weer kan beginnen met hardlopen op een zacht tempo en zonder mijn (voormalige) shin splints te forceren.

Diner naast MB Building
Onderweg naar de campus kom je deze soort reclameborden tegen. De Diner zit naast de MB building (mijn gebouw) en de koffie er super goedkoop voor Melbournese begrippen. Ik had hier een fruit salade met yoghurt de dag na aankomst en de dingen gaan hier een beetje anders dan thuis. Zo krijg je een glas water bij je bestelling (je hoeft er niet naar te vragen), bestel je aan de counter voor bepaalde dingen en bestel je aan de tafel voor de dingen op de menukaart en iedereen kent iedereen. De sfeer is geweldig. Als ik een beetje over mijn jet lag heen ben zal ik er eens wat poëtischer over schrijven ;)

Way to Deakin Central
Ik heb vandaag vooral wat administratieve zaken geregeld en de campus een beetje verkend. Zelfs de simpelste routes zijn hier mooi. Everything has beauty in it, as long as you allow yourself to see it.

Deakin Burwood Campus

Deakin Wordly Logo Box

Deakin building C
Dit is onder andere het gebouw waar het internationale office is gevestigd, dus ik ben even gedag gaan zeggen bij mijn exchange coordinator hier. Ik vind het gebouw niet zo heel mooi, maar als je het ziet in combinatie met de rest van de campus dan is het echt een heel goed staaltje architectuur.

Will be continued…

Wil je iets specifieks weten? Ik hoor het graag! Laat het me even weten in een mailtje, comment of FB-berichtje en ik zal proberen te kijken of je ik vraag kan beantwoorden :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Angelina 1 juli 2015 at 17:09

  Ohh helemaal gemist, maar wat gaaf!! Ben ontzettend benieuwd naar je verhalen. Melbourne lijkt me heel gaaf!

 • Reply Audrey 1 juli 2015 at 17:11

  Leuk dat je ons toch al even een update geeft. De foto’s geven ook echt even een beeld (duh) van je nieuwe wereldje. Succes met je jet lag en geniet! :)

 • Reply Sabine 1 juli 2015 at 17:24

  Jaaaa you made it! Super tof om zo de eerste sneak peeks mee te mogen krijgen. Ik ben heel benieuwd naar je avonturen.

 • Reply Northflix 1 juli 2015 at 17:29

  Tof dat je ons zo even mee laat kijken.
  Hopelijk ben je gauw van je jetlag af. (Er is mij ooit verteld 1 dag voor ieder uur tijdsverschil)
  Have fun!

 • Reply Silvana 1 juli 2015 at 20:30

  Wauwie, ziet er nu al supermooi uit! En een lekker weertje zo te zien, hehe. Succes met het overwinnen van je jetlag (lijkt me echt héél raar om te hebben) en geniet ervan!

 • Reply Kim 2 juli 2015 at 10:34

  Fijn om iets van je te lezen! :D Wat een gave foto’s. Het ziet er daar inderdaad echt heel mooi uit.
  Liefs

 • Reply Annemijn 5 juli 2015 at 21:08

  Wat tof dat je dit avontuur aan gaat. Het ziet er heerlijk uit, zo’n campus met een stukje natuur.

 • Reply Petra 6 juli 2015 at 12:32

  EINDELIJK kan ik je berichten lezen! Ik heb ook gelijk je Twitter, Facebook en Instagram gestalkt en je toegevoegd op Snapchat. Kom maar op met al die berichten! Natuurlijk over wat je ziet, doet, leert, etc, maar hoe dingen daar anders gaan e.d. vind ik ook heel leuk! Intercultureel vooral! Maar jou kennende komt dat helemaal goed. GENIET ERVAN!! <3

 • Reply Daan 7 juli 2015 at 23:14

  Dat ziet er echt heel gaaf uit! Ben benieuwd naar toekomstige updates!

 • Reply Dina 8 juli 2015 at 14:37

  Aaah nee, dat gebouw vind ik nou ook niet per se echt mooi. Niet helemaal mijn stijl. Maar goed, daar kom je er ook niet voor hè? :P Heel fijn om iets van je te horen (lezen eigenlijk).

 • Leave a Reply