Getting personal

Hi 2014, let’s have fun


Bron, edited by me

2014. Ik word altijd wel blij van het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar in knallen met wat champagne. En eigenlijk, is dat de grootste onzin ooit. Maar het voelt zo goed, die frisse schone lei. Het nieuwe schilderdoek om je op uit te leven. Alleen waarom zou je een nieuw jaar nodig hebben om nieuwe plannen of beter gezegd voornemens in te laten gaan? Ik doe dan ook niet aan voornemens. Ik maak alleen plannen. Dromen waarvan ik hoop dat ze uitkomen en verwachtingen die ik van mezelf heb, maar ook: de ruimte voor kleine mirakels om 2014 bijzonder te maken. Waar ik dan aan denk?

Ik hoop dat dit het jaar wordt waarin in mijn propedeuse haal en waarin ik zonder zorgen (geen BSA troubles), door kan met mijn studie. Smooth and gentle. Ik denk, eerlijk gezegd, dat ik het ook wel kan, als ik daar maar hard genoeg voor werk. Dat leerde ik in 2013: de aanhouder kan echt winnen. Zo liep ik mijn eerste 5K, terwijl ik in 2012 (toen ik met hardlopen begon), never nooit gedacht had dat ik ooit een hardloper kon zijn. Na nog geen minuut hobbelen lag ik al op de grond te hijgen. En raad eens wat ik 2014 ga doen? Nog een wedstrijd lopen. Misschien wel twee. Of drie. Er zijn geen grenzen, behalve die die je niet durft te overwinnen.

Zo hoop ik in 2014 ook nog wel een kilootje of tien af te vallen. Sorrynotsorry, dat dit plan eeuwig in mijn lijstje voor kwam. Ik viel er acht af in 2013, best aardig, maar na de intro was daar niet zoveel meer van over. Ik wil gewoon graag wat harder dan een slak kunnen lopen en dat gaat toch wel iets makkelijker en gezonder met iets minder bagage. En die bagage wil ik graag verzamelen in een andere vorm: levenslessen, nieuwe (of betere) vriendschappen en weer een beetje levenservaring. Want ik mag dan denken dat ik met mijn achttiende al zoveel weet, stiekem besef ik ook wel dat dat niet waar is.

Ik weet nog niet wat mijn plannen zijn voor de zomervakantie, maar ik weet heel duidelijk wat ik wil: de wereld zien. Het maakt me niet uit hoe en wat (vakantiewerk, vrijwilligerswerk, gewoon op vakantie?) maar ik wil leren. Proeven. Voelen. Genieten. Puzzelstukjes voor nog mooiere momenten verzamelen. Daarbij wil ik mijn Frans op een goed niveau houden (want het is zonde om dat te laten versloffen) en misschien vrijwilligerswerk doen voor mensen die het nodig hebben. Een steentje bijdragen aan het recht in de wereld.

En verder? Misschien een weekendje Parijs/Londen/Florence/Rome met lieve mensen, beter en lekkerder leren koken, genieten de nieuwe vriendschappen uit 2013, meeten met de JKR crew, mijn blog nieuw leven in blazen en voornamelijk: heel veel liefhebben.

Volgens mij wordt het een druk en vol maar goed jaar als al deze mooie dromen daadwerkelijk uitkomen. Hoe zit het met jullie dromen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sylvia 31 december 2013 at 10:40

  We hebben een aantal dezelfde doelen zie ik al ;) Morgen wordt gelijk m’n eerste goede voornemen in de praktijk gebracht: een maandje Modifasten. En in februari gaan de hardloopschoenen weer aan ;) Alvast een heel mooi, succesvol, gelukkig en liefdevol 2014 gewenst!

 • Reply Lisa 31 december 2013 at 12:45

  Goed idee om de ene bagage te vervangen door andere, betere. Ruimte maken heet dat ;) Veel succes in 2014, volgens mij moet het goed komen!
  Ik hoop in 2014 vooral meer rust in mijn hoofd te krijgen. En oh ja, voor eens en voor altijd te breken met mijn uitstelgedrag.

 • Reply Daan 1 januari 2014 at 20:31

  Veel geluk dan, dit jaar, met alles wat je wil doen! Een goed 2014 gewenst!

 • Leave a Reply