Movies and stories

Films in 2014 waar ik naar uit kijk

Toen ik mijn laptop kocht, kreeg ik daar een klein wit doosje met een Apple TV bij. Maandenlang lag hij te verstoffen op de vensterbank omdat ik steeds de tijd niet nam om hem aan te sluiten. Nu ik ‘m ontdekt heb is er geen weg meer terug. Hij is echt heel handig. Zo stream ik er mijn gedownloade films mee (na wat trucjes om de ondertiteling werkend te krijgen) en vind ik er een bron aan andere dingen. Youtube filmpjes, muziek maar ook: filmtrailers vanuit iTunes. Da’s leuk, want als de film afgelopen is, struin ik door de bibliotheek op zoek naar nieuwe films. Bovenstaand lijstje kwam voort uit alle mooie trailers. Hieronder een korte beschrijving en een reden om ‘m te gaan kijken.

Divergent
Beatrice Prior, later called Tris after becoming Dauntless, is a teenager with a special mind. She finds her life threatened when an authoritarian leader seeks to exterminate her kind in her effort to seize control of their divided society.
Kijken omdat: De trailer van Divergent was voor mij de reden om de driedelige boekenreeks aan te schaffen. Ondanks mijn tentamens en bijbehorende stress, las ik het boek van 500 pagina’s binnen twee dagen uit. Als de film is zoals de boeken dan ga ik huilen van blijdschap. Deel 1 is echt heel goed. Ik kan niet wachten om Tris en Tobias weer samen te zien.

Pompeii
A slave turned gladiator finds himself in a race against time to save his true love, who has been betrothed to a corrupt Roman Senator. As Mount Vesuvius erupts, he must fight to save his beloved as Pompeii crumbles around him.
Kijken omdat: Ben ik de enige bij wie de Griekse en Romeinse wereld tot de verbeelding spreekt? Pompeii leerde ik kennen toen ik een aantal jaar geleden voor een schoolproject een verhaal moest schrijven in dit tijdperk. Samen met de Vesuvius, een sprankje romantiek en de prachtige graphics, moet dit wel een mooie film zijn.

Endless Love
The story of a privileged girl and a charismatic boy whose instant desire sparks a love affair made only more reckless by parents trying to keep them apart.
Kijken omdat: Ik blijf ook nog maar gewoon een zwijmelend en meisje dat de boel graag romantiseert. En ik wil graag geloven in endless love, dat liefde je door alles heen kan slepen en dat de mens kan vergeven.

The Fault in Our Stars
Hazel and Gus are two teenagers who share an acerbic wit, a disdain for the conventional, and a love that sweeps them on a journey. Their relationship is all the more miraculous given that Hazel’s other constant companion is an oxygen tank, Gus jokes about his prosthetic leg, and they met and fell in love at a cancer support group.
Kijken omdat: Je hebt onder een steen gelegen als je TFIOS niet mee hebt gekregen, inclusief de hype eromheen. Ik las het boek in een ruk uit en moest regelmatig huilen. Daarnaast zal ik niet de eerste zijn die roept dat John Green briljant schrijft en nog briljantere verhalen kan bedenken. Dus, gaat dit zien. (Bovendien zijn Tris en Caleb van Divergent hier weer de hoofdrolspelers, so that’s exciting!)

Transcedence
A terminally ill scientist downloads his mind into a computer. This grants him power beyond his wildest dreams, and soon he becomes unstoppable.
Kijken omdat: Dit is dus absoluut het toppunt van wat nieuwe technologie, een goede sci-fi en een top cast (!) kunnen maken. Ik ben hier zo benieuwd naar. Alles dat zich omspeelt rondom te hersenen (zoals Inception, Source Code, Shutter Island) of in een nieuwe wereld (Elysium, Gravity) vind ik interessant. Hoe het verhaal verder gaat lopen? Ik heb geen idee.

Mockingjay
Katniss Everdeen reluctantly becomes the symbol of a mass rebellion against the autocratic Capitol. (Lekker vaag dit, maar ik weet ook niet welke stukken van het boek ze gaan gebruiken…)
Kijken omdat: Behoeft dit echt nog woorden? Ik kan niet wachten. Hoewel mijn ‘Catching Fire’ review nooit online is gekomen, heb ik genoten van die film. Ik vond het het ook het beste boek en waar deel 3 het soms wat sloom af legt, is het toch nog een stukje bijzonderder dan deel 2. Ik snap dat ze Mockingjay in twee delen verfilmen, maar vraag me ook wel een beetje af of dat het echt nodig is.

Er zijn nog veel meer films waarvan ik denk dat ze wel eens heel erg goed kunnen worden, maar op het moment kijk ik het meeste uit naar deze (en dit blogje zou te lang worden). Divergent in het bijzonder (goh, echt?!), want deel 2 en deel 3 van de boekenreeks zijn ook al besteld. Willen jullie nog een review lezen over die boeken? Ze zijn verdomde goed.

Beschrijvingen komen met enige aanpassingen van IMDB.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Zina 26 januari 2014 at 17:05

  Ik kijk vooral heel erg uit naar Mockingjay, vooral omdat ik dwel 1 & 2 echt fantastisch vond. Verder wil ik eerst het boek van ‘The fault in our stars’ lezen voordat ik de film ga kijken.

 • Reply Karlijn 26 januari 2014 at 17:13

  Ik kijk heel erg uit naar TFIOS! Van Pompeii had ik nog nooit gehoord maar het lijkt mij ook een leuke film :)

 • Reply Masha 26 januari 2014 at 18:05

  Ik kijk ook echt uit naar Divergent (ik had ook de box aangeschaft vanwege de trailer haha, snel lezen voor de film ;))! Ik ben vooral benieuwd hoe Tobias uitpakt met die acteur, ik had bij hem een iets jonger en vriendelijke gezicht verwacht denk ik… Maar misschien ligt het aan mij..
  Natuurlijk natuurlijk wordt Mochingjay echt fantastisch en van The Fault in Our stars wil ik de trailer eigenlijk nog niet zien omdat ik eerst het boek wil lezen haha!

 • Reply Daan 26 januari 2014 at 18:14

  THE FAULT IN OUR STARS! Enorm benieuwd naar! Ben ook benieuwd hoe ze de laatste Hunger Games gaan brengen, want dat vond ik van alle drie het slechtste boek.. xD

 • Reply Angelique 26 januari 2014 at 18:27

  Divergent wil ik ook erg graag zien!

 • Reply Femke 26 januari 2014 at 20:38

  The fault in our stars, daar kijk ik toch zo erg naar uit <3

  liefs,
  Femke

 • Reply Marlissa 26 januari 2014 at 20:46

  Je maakt mij wel heel nieuwsgierig naar Divergent. Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar eens zoeken voor mijn E-reader. Deel 3 van de Hunger Games mag snel komen!

 • Reply June 26 januari 2014 at 21:15

  Misschien leef ik wel onder een steen, maar ik had helemaal niet meegekregen dat TFIOS verfilmd werd! Wat leuk, ga ik zeker kijken als hij er eenmaal is!

 • Reply Shifra - A cup of life 28 januari 2014 at 20:22

  Ik moet zeggen dat ik geen van de films ken/van heb gehoord, maar Endless Love ziet er erg leuk uit!

 • Reply Eva 29 januari 2014 at 21:30

  Toegegeven: ik heb The Fault in Our Stars nog steeds niet gelezen.. Maar wil dat zeker nog doen voordat ik de film ga kijken!

 • Reply Linda 30 januari 2014 at 00:20

  Het lijkt mij ook zo handig Apple tv, ik zit er ook aan te denken om het ASN te schaffen. Ik kijk nu series via Netflix op fr iPad en op groot scherm linkt het mij zoveel mooier nog!

  En klinkt goed, fijn dat we weer wat goede films in het vooruitzicht hebben ;-)

 • Reply Ilse 7 februari 2014 at 15:48

  Huy, ik ben Inwijding óók gaan lezen omdat ik de trailer zo vet vond! En guess what? Ik heb er zó geen spijt van. Want de boeken zijn erg vet. En ik zit nu met smart te wachten op de vertaling van deel drie. Ben ik even blij dat het nog maar twaalf dagen wachten is. (Al voelt het nu nog wel erg lang.) Gek genoeg kijk ik nu meer uit naar Divergent dan naar Academicus Vampyrus. Terwijl ik al naar de film uitkijk op het moment dat die boeken verfilmd zouden worden, verheug ik me toch aanzienlijk minder op Academicus Vampyrus omdat ik de trailer een nogal verkrachtende werking heeft op de boeken. Als ik de trailer van Divergent zie, zie ik iets wat me écht nieuwsgierig maakt. Als ik Academicus Vampyrus niet kende en ik zou moeten kiezen of ik de boeken wel of niet zou lezen na het zien van de trialer? Hell to the no. Ik hoop van ganser harte dat het meevalt, die film van AV. Heb jij die boeken eigenlijk gelezen?

 • Leave a Reply