Healthy

Een recept voor regenachtige dagen: bananenbrood

Ik dacht het nooit meer een geschikt moment zou zijn om dit recept online te zetten en dat de zon voor eeuwig zou blijven schijnen. Grapje, ik vind die regen eigenlijk wel lekker. Gewoon achter mijn laptop blogjes typen en aan logo’s en websites werken in plaats van te veel Magnums oppeuzelen in de zon met een boek naast me. Eigenlijk had ik het streven om vandaag iets anders te gaan bakken, maar daar had ik uiteindelijk geen zin in, dus lucky you dat ik nog wat foto’s in mijn mappen had staan. I present you: bananenbrood! Eigenlijk geschikt voor ieder moment, maar vooral leuk om te bakken als je toch niet buiten hoeft te zijn.

Men neme:
3 bananen
50 gram ontpitte dadels > 50 gram gedroogde abrikozen
1 heel ei
2 eiwitten
100 gram boekweitmeel/amandelmeel/speltmeel
50 gram havermout
1 theelepel bakpoeder
handje ongezoute en ongebrande noten
1 snufje zout
1 cakeblik

Bovenstaande ingrediënten kun je natuurlijk allemaal los kopen maar voor de abrikozen ging ik lekker studentikoos voor een zak tutti frutti waar ik de abrikozen uit plukte (ja, ik snap dat daar suiker aan toegevoegd is) en voor de noten greep ik een zak notenmelange bij de Lidl mee. Speltmeel had ik nog staan uit Duitsland en de rest vind je waarschijnlijk bij iedere supermarkt wel.


Begin met het voorverwarmen van de oven als je een ninja in de keuken bent en anders (zoals in mijn geval) wacht even tot je halverwege het recept bent. Ook zo zonde als dat ding een uur lang staat te loeien, hè. Vermaal de havermout tot een meel in een keukenmachine of blender en zet het vervolgens apart in een schaaltje.


Snij de abrikozen in kleine stukjes/doe ze er in het geheel in (afhankelijk van de kracht van je machine) en voeg vervolgens steeds kleine stukjes banaan toe. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het brood, maar het gaat ook prima met net gekochte bananen ;) Blend alles tot een gladde massa.

Klop in een andere kom 1 ei en 2 eiwitten door elkaar. Voeg daar je zelfgemaakte havermoutmeel en je andere meel aan toe, samen met het bakpoeder en een snufje zoet. Meng het even goed en gooi a) je banaan-abrikoos mengsel erdoorheen of b) hak eerst de noten nog fijn en meng ze door het mengsel. Ik deed dat tweede, maar ik denk dat het voor een beetje bite lekkerder is om de noten als laatste in ‘kleine’ stukjes toe te voegen. Gooi het hele zooitje in je bakvorm en schuif het in de oven.

Zet je bananenfeestje voor 45 minuten in de oven en vergeet vooral niet om je resultaat te instagrammen ;) Het is een vrij compact brood (lekker met pindakaas!!!) dus waarschijnlijk kun je er geen heel blik van op, maar toch people will love it! Bon appetit :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Zina 8 juli 2014 at 18:40

  De laatste tijd vliegen de recepten voor bananenbrood me om de oren, maar ook deze ziet er weer super lekker uit!

 • Reply Jenn 8 juli 2014 at 22:24

  Je ziet hem idd overal voorbij komen, toch eens proberen.

 • Reply Farah - Food and other Friends 9 juli 2014 at 09:30

  Altijd makkelijk een bananenbrood. Ik maak er altijd een met blauwe bessen.
  Toevallig nu de laatste keer eentje gemaakt met dadels ook, maar ik vond die dadels er in toch niet helemaal een succes helaas. Volgende keer weer gewoon de ‘normale’ versie gebruiken ;).
  En zo’n regenachtige dag is ideaal om een beetje te bloggen inderdaad en te bakken.

 • Reply Eva 9 juli 2014 at 09:40

  Des te vaker ik het zie, des te liever ik het nog een keer wil maken!

 • Reply Femke 9 juli 2014 at 17:21

  Wat een handige tip, zeker inderdaad met dit regenachtige weer. Het recept klinkt ook heel gezond, maar ik heb helaas geen blender…Weet ook niet of onze mixer het aankan O:)

 • Leave a Reply