Fit bits, Getting personal

Dus hey, hoe gaat het nu met WW?


Het is me inmiddels heel duidelijk dat jullie graag mijn WW-avontuur met mij meebeleven. Ik heb dan ook besloten dat ik er ieder weekend een stukje over online zal zetten, maar niet per se alleen maar Weight Watchers gerelateerd. Hoewel ik nog vrij weinig ervaring heb met programma, zie ik toch ook al haken en ogen. Naar mijn mening vertrouwen veel van mijn medecursisten zo op het programma dat ze vergeten dat ze zelf ook nog kunnen denken. En dat wil ik absoluut niet hebben. Dat ik in de supermarkt loop en denk ‘Oh, maar mijn god, hoeveel punten zijn dit?!’ terwijl mijn gezonde verstand weet dat hetgeen ik vast heb helemaal niet zo goed/slecht voor me is. Toen ik afgelopen woensdag zei dat er veel kookboeken bestaan met gezondere taarten d.m.v. suikervervangers was het alsof ik een bom liet ontploffen in de zaal. “Maar… hoeveel punten zijn dat dan?”

Misschien is dat ook de reden dat het bij mij allemaal niet vlot. Ik kan nog zo’n 100 redenen bedenken waarom het niet zo hard gaat als bij de meeste mensen die met WW beginnen, maar toen ik afgelopen woensdag moest wegen had ik het wel even gehad. Zoals ik vorige week vertelde, was ik wel degelijk afgevallen. Ik ging er dan ook vanuit dat dat gewicht + kleding en avondeten minder zou zijn dan de week ervoor tijdens de cursus. Maar nee hoor, ik was 300 gram aangekomen. Mijn coach vroeg hoe het kwam. ‘Weet ik niet,’ zei ik, heel eerlijk ‘ik denk dat ik veel vocht vasthou door de stress.’

Maar het gevoel dat ik krijg na zo’n uitspraak is dat ik de enige ben die snapt dat afvallen geen kwestie is van minder input dan output (zoals ze maar blijven roepen). Dat is het misschien in de wetenschappelijke basis wel, maar je hoeft maar een paar dagen geen slaap te vatten en je hele lichaam is van slag. Tel daarbij op dat ik met flinke gewichten lift in de sportschool (en bedenk hoeveel vocht spieren nodig hebben om te herstellen) en je krijgt mijn rare fluctuerende getalletje. Toen ik vanochtend op de weegschaal stond was ik overigens 300 gram lichter dan vorige week, dus ik begin een verband te zien. Dan hoop ik maar dat ik volgende keer bij de cursus weer zwaarder ben ;)

Hoe het dus gaat? Ja, wel oké. Ik val niet echt als een speer af, maar als ik eerlijk ben dan had afgelopen week al wat beter gekund. Doordat ik veel moest werken liep ik de hele dag te zeulen met eten en water maar tijdens het werk vergat ik door de drukte dan spontaan dat er gegeten moest worden. Hetzelfde gold voor het sporten. Mijn vaste sportavond werd WK-kijk avond en na alle uren lesgeven vond ik het wel fijn dat ik ’s avonds op de bank kon kruipen in plaats van me nog in het zweet te werken.

Vanaf afgelopen woensdag ben ik begonnen met punten tellen (34 propoints om precies te zijn) en ik ben benieuwd wat het effect ervan zal zijn. Tot volgende week! Geniet van jullie weekend :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Laura 28 juni 2014 at 17:04

    Hmm. Kijk ik weet niet zo veel van afvallen, maar ik weet wel dit: als ik me niet lekker voel in mijn lichaam weet ik dat zonder weegschaal. Snap je? Je zegt het zelf ook al: gewicht is maar een raar fluctuerend getalletje. Ik zou niet weten wat ik weeg op dit moment, maar ik weet wel dat het minder is dan twee maanden geleden, gewoon omdat ik mijn lichaam kan zien in de spiegel. Je fijn voelen met je lijf is zoiets anders dan een getalletje. Dus dat is mijn tip, ondanks dat ik me niet helemaal op mijn plaats voel doordat ik nooit bezig ben met afvallen: probeer je niet te laten demotiveren door de weegschaal. Houd het einddoel voor ogen: dat jij je fijn voelt en mooi voelt met jezelf. :) Heel veel succes komende week! Liefs.

  • Reply Julie Hapjesprincess 28 juni 2014 at 19:11

    Leuke reactie Laura !!! Ik denk er net zo over !!!! Ik sta eigenlijk zelfden op de weegschaal (laat ons zeggen dat ik er misschie 2x per jaar op sta). Ik weet wat ik ongeveer weg en ik weet ook wanneer ik me minder goed in m’n vel begin te voelen (lees verdik) en wanneer ik scherp en goed ben en dus op gewicht. Nu was vorige week het moment aangebroken om me toch nog eens te wegen. Het wordt zomer, dus ik was toch wat nieuwsgierig naar het getal want ik wist nog hoeveel ik vorig jaar woog! Ik voelde me goed in mijn vel, maar groot was mijn verbazing toen ik dat getalletje zag staan! ongeveer 2 à 3 kg bij !!!! Ik voelde me plots veel minder goed. Ben sindskort wat aan krachttraining beginnen doen (BBB eigenlijk) en weet dus niet of het iets met elkaar te maken heeft. Ik voel me alleszinds niet super slecht in m’n vel, dus ga er niet zo van wakker liggen.
    Gr. Julie

  • Leave a Reply