Persoonlijk blog over juni, Australië en meer
Australia, Getting personal, Lichtpuntjes

Dit heeft juni voor mij in petto

Het is lang geleden dat ik nog een vooruitblik op mijn maand heb geschreven. Maar juni is dan ook niet zomaar een maand. Juni is dé maand waar ik al weken naar toeleef, omdat het een maand is die bol staat van de lasts en firsts. Leuke dingen die ik voor het laatst mag doen voor ik over 28 dagen vertrek, de laatste voorbereidingen, een waslijst aan mailtjes die ik nog moet beantwoorden en ook verdrietige dingen. Zoals afscheid nemen en leren loslaten en in mijn eentje naar de andere kant van de wereld vertrekken. Ja, in juni gaat dat allemaal gebeuren.

Studie

Maar voor ik met mijn hele hebben en houwen op het vliegtuig stap, heb ik eerst nog wat dingen af te ronden in ons kikkerlandje. Mijn laatste college van het tweede jaar (eh, whut?) heb ik vorige week gehad. Het enige dat nog rest is het inleveren van een heel flink verslag en het halen van een tentamen. Dat laatste zou ik principe niet zo’n probleem moeten zijn, maar er staat wel veel druk op. De herkansing is namelijk in juli en dan ben ik niet meer in Nederland, sterker nog dan sta ik waarschijnlijk ergens te klungelen op een surfboard tijdens het introductiekamp.

(Just picture this. Veel te onhandig meisje op een surfboard. Op een strand aan de yoga. Hikend door de bossen. Dat bedoel ik).

Nu zou ook dat geen groot probleem moeten vormen (ik heb wel meer toetsen in één keer gehaald) maar we hebben ook nog eens geen literatuur en alleen maar informatie via hoorcolleges gekregen. Daar krijg ik het toch wel een beetje benauwd van. Extra fijn is dat ik met mijn hoofd al in Australië zit. Mijn avonden breng ik door met de laatste voorbereidingen, de wekker wordt soms extra vroeg gezet om met een organisatie in down under te kunnen bellen (de eerste in het Engels aan de telefoon is heel vreemd, let me tell you) en doordeweeks staan er nog andere leuke dingen gepland.

Photoshop madness

Zo geef ik deze maand een workshop Photoshop voor beginners voor een klein prijsje (meer info? stuur een mailtje naar contact@sleepinglion.nl). Ik moet nog een website afronden en ik heb nog een paar logo’s te maken. Als je je afvraagt waarom ik het mezelf nog drukker heb gemaakt, dan heb ik daar twee antwoorden op. Ten eerste ga ik naar een heel duur land. Basta. As simple as that. Ten tweede vind ik het heel erg leuk om hier mee bezig te zijn. Ik merkte dat mijn mede-studenten graag meer wilden leren over photoshop en dat ik er zelf steeds nog iets handiger in word. Win-win-win, toch?

Bloggers interviewen

Misschien nog wel leuker deze maand zijn de interviews voor mijn Honours onderzoek. Wat betreft de literatuur en de theorie hebben jullie al veel kunnen lezen, maar qua praktische input ben ik nog niet ver gekomen. En eerlijk? Ik weet soms ook niet zo goed waar ik nu naar toe aan het leven/werken ben met mijn onderzoek. Dat zal me over een jaar vast duidelijk zijn. Nu vind ik het gewoon heel leuk dat ik twee grote (!!) bloggers mag gaan ontmoeten onder het mom van een interview. Nee, grapje, ik vind het allebei heel tof om te mogen doen. Ik kan helaas niet verklappen wie ik dan precies ga spreken omdat ik nog even in interne crisis ben of ik de resultaten anoniem zal verwerken of niet. En als ik het hier verklap dan gooi ik mijn eigen glazen natuurlijk in.

Afscheid nemen

Ik moet ook mijn stage bij Laura nog afronden en alle lieve mensen gedag zeggen. Het is heel lief dat iedereen zo met me meeleeft, maar daardoor is het ook wel moeilijk om die mensen te melden dat je ze pas ergens in februari weer ziet. Heel gek. Toen ik vakantiewerk ging doen in Frankrijk gaf ik ook een afscheidsfeestje en zei ik mensen ook ‘gedag’ maar het is niet te vergelijken met nu. Alsof niet alleen de periode (zo’n 5 maanden) maar ook de fysieke afstand voelbaar is wanneer je elkaar gedag zegt.

En dan, als alle deze momenten achter de rug zijn, alle afscheidsfeestjes, alle laatste knuffels, alle laatste opdrachten, de koffer inpakken, mezelf op Lonely Planets trakteren, het online inchecken en het rijden naar Amsterdam, moet de grootste tranenzee nog komen. Denk ik. Ik ben niet zo’n huiltype, maar deze uitwisseling doet gekke dingen met me. En dan, uiteindelijk: begint de reis.

Nog 28 dagen. I’ll keep you posted.

En hoe ziet jullie maand eruit?

Bron

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Josianne 1 juni 2015 at 07:35

  Het wordt een spannende maand! Maar dit kun jij!! Heel veel succes met alle voorbereidingen :)

 • Reply Petra 1 juni 2015 at 08:05

  Wat een maand! You’ll be great!
  Ik hoop deze maand mijn scriptie en stagedossier in te leveren zodat ik aan het einde van de maand kan afstuderen!

 • Reply Stella 1 juni 2015 at 09:15

  Nog maar 28?! Waaaah, so exciting! Ik ben zo benieuwd hoe je het daar gaat hebben. Ook al kan ik dit wel een beetje bedenken. Het gaat natuurlijk super awesome zijn. Enzo. Heel veel succes met de laatste loodjes. Dat tentamen haal je vast en zeker. Enneh; ik ben heeeel benieuwd hoe het surfen gaat bevallen. Oelala, surfchick in the making! Veel plezier met verder dromen en alle organisatorische dingen afronden. Liefs!

 • Reply Annemijn 1 juni 2015 at 09:26

  Aaah zo spannend dat je al bijna gaat!! Ben echt zo benieuwd naar je blogjes als je eenmaal daar bent :D Succes met de laatste dingen in Nederland, komt goed! Dat tentamen haal je sowieso :)!

 • Reply Dina 1 juni 2015 at 10:11

  Wat spannend allemaal zeg! Heel veel succes met de laatste dingetjes.

 • Reply Sanne 1 juni 2015 at 11:01

  wat krijg je het lekker druk, oh een cursus voor photoshop.
  ik heb ergens in een facebookgroep je oproepje zien staan. kan dat?

 • Reply Milou 1 juni 2015 at 12:13

  Je gaat het zo waanzinnig tof hebben. Beloofd! En vergeet niet: het zijn allemaal kleine stapjes, je kunt het! Mijn maand zit vol met reisjes: Valencia, Friesland, weer eens een keertje London (HA), en mijn ouders zijn een miljoen jaar getrouwd. Heel druk en leuk dus. Ik ga je volgen in Australië, en super tof dat je een photoshop-cursus gaat geven!

 • Reply Daan 1 juni 2015 at 15:03

  Klinkt als een topmaand, veel plezier!

 • Reply Sonja 2 juni 2015 at 09:45

  Spannend ja, om zo lang weg te gaan. Lijkt me ook best wel eng en verdrietig maar je gaat het vast geweldig hebben, leert weer nieuwe mensen kennen, én je hebt het vooruitzicht dat je (ook al is het pas na een paar maanden) weer zal terugkomen bij al die lieve mensen:)
  Veel succes met het laatste maandje in Nederland!

 • Reply Anna 3 juni 2015 at 07:14

  Ergens in februari? Blijf je zo lang weg? Wow! Wat goed, gewoon de hele winter overslaan! De fysieke afstand is inderdaad voelbaar op een bepaalde manier, dat heb ik hier echt wel gemerkt. Mede door het tijdsverschil. Wat spannend allemaal Leonie! En zo’n omgedraaide wereld: voor mij zit het er bijna op, voor jou gaat het beginnen (jaloers!). Heel veel succes nog met de laatste dingetjes en met het afscheid nemen.

 • Reply Willeke 3 juni 2015 at 10:20

  Ah je mag bijna! Spannend!! Maar gaat helemaal goed komen, je gaat het hier te gek vinden, Australië is zo’n geweldig land en Melbourne is een topstad! :-) Succes met de laatste voorbereidingen en het afscheid nemen! (Die vijf maanden gaan voorbij vliegen hoor!)

 • Reply Naomi in Wonderland 4 juni 2015 at 09:52

  Spannend zeg! En jaa, ik merk ook dat Australië echt een duur land is, gelukkig ga ik daar ook werken en krijg ik het loon van een Australiër, maar dan nog, de eerste weken zullen niet goedkoop zijn. Ik duim mee voor je dat je gewoon slaagt tijdens de eerste keer, maar het lijkt me wel dat je alles goed op een rijtje hebt en precies weet hoeveel tijd je moet investeren in al je dingen. Ziet er uit als een hele drukke, maar fijne maand! Succes :) xx

 • Reply Mylene 5 juni 2015 at 16:33

  Jaaa, zo spannend. Nog maar heel even. Ik kan me onwijs goed voorstellen dat het veel met je doet. Het is ook niet niets hé! Zolang je maar niet in de sippe momenten verdrinkt en daardoor vergeet dat je iets ongelooflijk tofs gaat doen. Maar volgens mij zit dat allemaal wel goed ;) Geniet ook vooral van de tijd die je nu nog hier hebt. Niet dat je nooit meer terugkomt, maar ik denk dat je sowieso in het leven elk moment moet koesteren. Nou ja goed, ik wil vooral niet te emo overkomen ;) Lekker genieten! Doe ik ook, haha.

 • Reply Birgit Roobol 9 juni 2015 at 16:18

  Wat gaaf zeg. Het is natuurlijk super spannend, maar je gaat echt de tijd van je leven krijgen. Heel veel succes met de laatste loodjes, het gaat helemaal goed komen.

  De maand juni wilde ik helemaal anders doen, omdat ik nogal wat rot maanden achter de rug heb. En dat is me tot nu toe al helemaal gelukt. Er komen veel leuke dingen op mijn pad en ik kan weer lachen. Dus ik kan nu al niet wachten wat de maand juni me voor de rest gaat brengen.

  Ga heel veel genieten. Succes!

 • Leave a Reply