Getting personal

Dingen die je niet moet doen als je Leonie heet

Uit vriendelijkheid de drankjes van de bediening van een dienblad vissen, in een zeker gebouw in Nijmegen (3G voor de insiders), en dan je biertje omgooien. Gelukkig vond meneer mij zo zielig dat hij een nieuw biertje ging halen. “Ach,” zei ik, “ik ben het gelukkig gewend.”

Drempeltjes niet zien. I mean, dat kan gewoon niet goed gaan. En op het moment dat je je voet al op hebt getild, dan ben je al te laat. Struikelpartij in het vooruitzicht. Kortom: altijd op drempels letten. (Of je eindigt met een gebroken arm als je nog een klein kind bent…)

Nog zo eentje: niet de treden bekijken wanneer je de trap oploopt. Ik heb groot respect voor filmsterren in ingewikkelde jurken met hoge hakken die van een met rode loper bekleedde trap moeten schreiden. Je ne peux pas. Hoef het overigens ook niet te proberen, ik stoot of mijn schenen, sla een trede over (onderaan…) of val voorover. Pics or it didn’t happen geldt vandaag niet.

Leunen op tafels/kastjes/random objecten waarvan je niet zo goed weet hoe sterk ze zijn. Pretty much wat ik in Utrecht in de America Today deed. En die tafel zag er oersterk uit, alsof-ie 20 olifanten zou kunnen dragen. Nou, dat kon-ie dus niet. (Resultaat? Op de grond, met de kleren over je heen gestort, chagrijnig personeel en vrienden die niet meer weten hoe ze ooit moeten stoppen met lachen).

Waterflesjes en vooral de dopjes van die waterflesjes in de buurt van een laptop. Moet ik dit nog uitleggen? Hetzelfde geldt voor nagellak, andere cosmetica, lijm (do not ask) en kruimelende koekjes. Het eindigt altijd ergens waar het niet moet.

En ten slotte, niet zeggen dat je vandaag nog niet geblunderd hebt. Dat is als het uitroepen van een vloek, alsof Moeder Natuur dan denkt ‘HAHAHAHA, grapjas, je dacht toch zeker niet dat je die eigenschap kwijt zou raken? Hier heb je een random badkamervloer om over uit te glijden/een deurklink om aan te blijven hangen/het vermogen om cijfers om te draaien en te denken dat je de bus mist/*insert rest*.” Het is altijd zeer duidelijk wie er gelijk wil hebben in deze situaties.

Wat je wel moet doen? Er vooral heel hard om lachen als het toch wel gebeurt. (En juist, deze lijst had nog drie keer zo lang kunnen zijn…)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stella 26 november 2014 at 11:09

    Hahahahahahahaha je hebt me in ieder geval wel heel erg aan het lachen gemaakt. Ik herken mezelf hier wel in! Ik mepte mijn prachtige nieuwe gitaar een keer tegen een balk, puur omdat ik even was vergeten dat die balk daar zat. Ik gooide een keer kaarsvet over mijn tafeltje omdat ik met mijn koude thee het kaarsje wilde blussen want die ging maar niet uit (en ik was bang dat al die rook m’n brandalarm af zou laten gaan). Oja, en ik liep en keer tegen een pilaar op toen ik charmant achterom probeerde te kijken. Etc. Ik snap je helemaal!

  • Leave a Reply