Australia, Groeien

Australië – De laatste uren voor vertrek

Als jullie dit lezen zit ik net in het vliegtuig, ben ik aan het boarden, ben ik traantjes aan het laten op Schiphol (sshh niet doorvertellen) of sta ik al brakend boven de wc van de zenuwen. Nee, grapje, dat laatste zal niet gebeuren, ik ben tot nu toe behoorlijk kalm. Toen ik van de week de allerlaatste blog schreef dacht ik ook echt dat ik voor aankomst geen meer zou volgen, little did I know over de drang die ik had op toch nog wat woorden op papier te gooien.

Het had iets te maken met een te zware koffer. Stom. Uiteindelijk pakte ik mijn verlies, duwde ‘m tot aan de nok toe vol met alles wat ik nodig heb en betaalde vandaag (een fiks) bedrag bij op het vliegveld. Doei, zuur verdiend geld aan helemaal niks. (Oké, dat is natuurlijk niet waar – zo voelt het alleen wel een beetje. Materiaal is maar zo relatief). Feit is echter dat er al genoeg aan deze reis ongemakkelijk, onbekend en oncomfortabel zal zijn, dus laat me dan op zijn minst heel even thuis komen als ik mijn koffer open in mijn nieuwe huis.

Zaterdagavond had ik een afscheidsfeestje met familie, vrienden en kennissen; gek genoeg voelde dat allemaal veel minder definitief dan toen ik mijn vrienden afgelopen woensdag nog voor de laatste keer omhelsde. We zaten op het terras en ze bespraken de plannen voor afgelopen weekend, aankomende week en de Zomerfeesten en alles luisterde ik met mijn lippen op elkaar aan. Ik ben er niet bij. Ik moet alle fijne dingen die ze deze zomer doen en de vakantie die ze met z’n allen gaan hebben, missen.

In plaats daarvan hoop ik in augustus een week te kunnen rondhoppen in Nieuw-Zeeland, Tasmanië of misschien een ander deel van Australië. Op het moment dat hier de Vierdaagse weer door de straat paradeert heb ik daar net mijn eerste collegeweek achter de rug. Als mijn vrienden op dit moment nog bij liggen te komen van één van de eerste dorpsfeesten die wij hier hebben, zit ik al lang en breed in het vliegtuig.

Het is gek, spannend, een uitdaging, doodeng, ontzettend leuk, fantastisch en zo onbekend tegelijk. En Melbourne? Dat horen jullie morgen. (Ik hoop rond 12 uur Nederlandse tijd maandagmiddag een blogje online te kunnen zetten, but no promises!)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kim 28 juni 2015 at 10:57

  Ah, zo gaaf.
  Hele goede reis gewenst! :)
  Ben onwijs benieuwd naar al je ervaringen daar.
  Veel liefs, Kim

 • Reply Dina 28 juni 2015 at 11:19

  Ik hoop echt dat je een goede vlucht hebt en dat je veilig aankomt (natuurlijk hoop ik dat, dat hoopt iedereen natuurlijk). Ik ben ontzettend benieuwd naar je verhalen en je avonturen daar.

 • Reply Deisy 28 juni 2015 at 12:12

  Het lijkt mij zo bijzonder en onwerkelijk dat het inderdaad nu echt gaat gebeuren. Ik wens je een ongelooflijk goede vlucht toe en hoop dat je er toch een beetje van kunt genieten. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar al jouw avonturen, maar ik weet zeker dat je er een prachtige en mooie ervaring aan over gaat houden. Daar twijfel ik echt niet aan. X

 • Reply Esther Marieke 28 juni 2015 at 13:55

  Hele fijne vlucht en goede eerste dagen!

 • Reply Mylene 28 juni 2015 at 14:13

  Hé joh, vooral niks beloven ;) Die blogjes komen vanzelf wel. Eerst maar die reis afleggen en de eerste indrukken in je op nemen. Dat zal allemaal zo gek en nieuw zijn, waarschijnlijk. Oh meid, ik vind het zo te gek voor je! Geniet er onwijs van en ik ga met smart al jouw verhalen volgen, lezen, zien. Maak me maar helemaal Australië-gek, want ik moet ook eens een keer die kant op gaan.

 • Reply Liese 28 juni 2015 at 16:05

  Oooh, zo super spannend! Ik ga je blog alleszins zeker op de voet volgen, want ben echt benieuwd hoe er zal zijn :) Alleszins héééél veel plezier gewenst!

 • Reply Elsbet | lapurevie 28 juni 2015 at 19:25

  Ah! Spannend!

 • Reply Henrieke 28 juni 2015 at 22:28

  Wat spannend zeg, ben heel benieuwd naar je verhalen en avonturen! Ik heb alleen maar goede verhalen gehoord over Melbourne, zou er graag zelf nog eens naartoe gaan :). Toen ik in Aussieland was ben ik niet verder gekomen dan Sydney en Brisbane – ook fantastisch trouwens.

 • Leave a Reply