Fit bits, Getting personal

De eerste week

Eigenlijk was het de bedoeling dat dit berichtje gisteren online zou komen maar toen was ik druk bezig met genieten van mijn vrije tijd, helpen met het voorbereiden van de BBQ die we organiseerden en had ik even geen zin om over eten en afvallen na te denken. Niet omdat het niet lukte, in tegendeel zelfs, hoewel het wegen bij de cursus echt iets anders zei. Laat ik, voor ik begin, even zeggen wat ik al wel deed voor Weight Watchers en wat ik nu anders doe. Niet dat iedereen gaat roepen dat het zoveel effect heeft gehad omdat ik toch al een verrot eetpatroon had, want dat was niet zo. Daarnaast wil ik ook niet beweren dat ik alles al deed zoals het goed voor je is.

 • Ik at in plaats van roggebrood brood; volkoren, meergranen of spelt. Van witbrood word ik ongelukkig.
 • Ik at in plaats van vleeswaren als beleg smeerkaasjes, light spreads, heks’nkaas, kaas of pindakaas.
 • Ik at al bij iedere maaltijd groente of fruit
 • Ik at veel minder. Als in: VEEL minder.

Afgelopen woensdag mocht ik wegen bij de cursus. Daar had ik zin in! Al de hele week had ik het gevoel dat afgevallen was, mijn handen waren dunner, mijn broek zat fijner en ik had me netjes aan het power start programma van WW gehouden. Couldn’t be wrong, right? Ja, euh, normale mensen werken misschien wel zo… maar Leonie? Ja, daaaag, was je soms vergeten dat je een schildklier hebt die tegenwoordig niet meer graag op vakantie gaat maar liever marathons rent? Het resultaat: -0,1kg. Dat is een glas water, jongens. Ik kan je zeggen dat er ik die avond er mooi de pest in had. Tot overmaat van ramp was er ook nog eens een invalcoach die er mijn god helemaal niks van snapte en me verweet ‘dat ik vast wat extra handjes snoep had gegeten’. Zo beledigd als ik was zei ik dan ook: ‘Ja, ik heb de hele kast leeg gegeten.’ Dat heeft me vast een paar karmapunten gekost, maar ik was zo enorm pissig. Doe je zo je best, gaat iemand zo iets lelijks zeggen. (For the record: ik vind snoep niet eens lekker en ik had speciaal 79% pure chocolade gehaald voor de cravings – die ik niet had overigens).

En toen? Toen was het huilen geblazen. Ik zag het helemaal niet meer zitten. In mijn achterhoofd zei een stemmetje ’trust the process’ maar ik was veel te druk bezig met teleurgesteld zijn over de balans tussen moeite en resultaat. Had ik potverdorie de hele week (met tentamens, mag ik dat even zeggen?!) 200% gegeven, stond die stomme weegschaal nog in zijn vuistje te lachen.

Wacht maar, dacht ik, na de huilbui. Je zult versteld staan. I AM NOT GIVING UP. En dus zat ik de volgende dag weer aan m’n roggebroodjes en glas thee, bak magere yoghurt met zomerfruit en m’n flesje water. Van sporten kwam niet veel meer, maar ik tel sjouwen met boodschappen, makro-spullen en het opzetten van een feesttent als beweging ;) ’s Avonds gaf ik een klein feestje voor alle mensen die ik graag om me heen heb en de dag erop hadden we dus de BBQ.

En raad eens hoeveel ik vanochtend woog? -1.0kg. BAM. Daaaag vervelende vetrolletjes, op naar het eerste doel van -5. Waarom WW volgens mij werkt? Eigenlijk is het antwoord zo simpel dat ik mezelf wel voor mijn hoofd kan slaan dat ik hier al zo lang over doe: meer eten. Ik eet veel meer. Mijn spijsvertering denkt ‘Yay food!’ en ik heb de gehele dag door ‘dorst’ waardoor ik ook aan m’n 2,5L water kom. Was het zo simpel? Ja, zo simpel is het nou. Take care of your body and your body will take care of you. (Ofzo).

Hoe ik dat doe? Nou door gewoon netjes te eten zodra ik honger heb, mezelf te voeden (iew) met echt eten en zo min mogelijk bewerkt voedsel naar binnen te proppen. (Taart telt niet. En chips ook niet. En wijntjes. En sangria. En salade-caprese-op-een-stokje. GRAPJE). En verder? Geloven dat je het kan. En de tijd nemen om te eten. Maak er een feestje van. Doe ik all the time en werkt als een tiet. #maakeenfeestjevanjeeten. (Gebruik ik op IG en ik vind het heel leuk als je mee doet!)

Wil je mijn WW-avontuur volgen? Hier plaats ik alle updates en foto’s, maar ook inspirerende artikelen en dingen die de hele wereld zou moeten weten.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Petra 22 juni 2014 at 19:29

  Ik denk dat mijn probleem bij BB ook was dat ik te weinig at. Ik kan niet zeggen dat ik nu veel afgevallen ben (na vandaag is er 1,1kg van mijn startgewicht af, maar ik was tussendoor vanwege Spanje ook nog 1,3kg aangekomen, dus eigenlijk is er 2,4kg af en ik ben nu nog ongesteld ook), maar ik heb veel minder cravings en houd het veel makkelijker vol. En ik voel me veel beter dan tijdens BB en dat is mij net zoveel waard als afvallen. Wat ik met BB dus ook niet deed.
  Fijn dat dit voor zo ver werkt! En die invalcoach moet je gewoon vergeten. Wat een heks.

 • Reply Marlissa 22 juni 2014 at 19:30

  Super goed en knap dat je gewoon hebt doorgezet en nu een kilo kwijt ben!

 • Reply Kiki 22 juni 2014 at 19:33

  Ga zo door Leonie! Soms heeft het even tijd nodig voordat de knop echt om kan. Bij mij in ieder geval wel. Ik heb het gevoel dat hij bij jou echt om is zeg. Jeetje wat ben je goed bezig. :) Oh en je maakt ook héle mooie foto’s van je eten. Liefs!

 • Reply Daphne 22 juni 2014 at 19:41

  Oh, wat een lullige coach zeg! Je mag best een beetje vertrouwen hebben in de mensen die je helpt, poeh. Maar volgensmij ga je echt best wel behoorlijk goed! Ik vind het in ieder geval knap!

 • Reply Kiki 22 juni 2014 at 20:00

  Ik reageer even hier omdat je waarschijnlijk niet op mijn blog gaat kijken of ik heb gereageerd. :) Ik heb in Nijmegen gestudeerd ja en ik woon daar ook met mijn ouders maar volgend jaar ga ik naar Tilburg! Jij ook Nijmegen? Leuk!

 • Reply Kiki 22 juni 2014 at 20:42

  Jaa in Tilburg op kamers. Ik vind Nijmegen ook leuk, maar ik ben op het moment zo ontzettend toe aan iets anders! (: Oh CIW is ook leuk inderdaad, was een betere optie geweest dan CW voor mij. Maar nu blij dat ik lekker eerst naar het hbo ga. Woon jij al op kamers of ga je op kamers in Nijmegen?

 • Reply Rianne 22 juni 2014 at 21:35

  Het gaat je wel lukken, you go girl! Laat die coach dalijk ook maar versteld staan, wat een lullige opmerking zeg!

 • Reply Jenn 22 juni 2014 at 21:46

  Super da je toch hebt doorgezet en al een kilo kwijt bent!

 • Reply bakbanaan 28 juni 2014 at 18:06

  Wat doe je buiten je dieet aan cardiovasculaire oefeningen? Wat doe je om je metabolisme te stimuleren?

  • Reply admin 28 juni 2014 at 19:42

   Hoi! Ik doe 20 min cardio (fietsen vaak) en 40-70 min krachttraining. Verder drink ik groene thee, probeer ik genoeg te drinken, eet om de 2-3 uur en beweeg iedere dag minstens 30 min :)

  Leave a Reply