Getting personal, Student-like

De eerste colleges komen er weer aan

En opeens, in een mum van tijd, was de zomervakantie over. Huh, wat? Dat is sneller gegaan dan ik dacht. Een week Rome, een groep betrokken studenten en zesendertig graden later staat mijn eerste college al bijna weer voor de deur. Morgenmiddag mag ik me wagen aan het eerste vak van de minor Journalistiek en dat vind ik stiekem – lekker nerdy – heel erg leuk. Ik vind het fijn om weer te beginnen; ritme op te bouwen; uitgedaagd te worden en te starten met mijn Honours onderzoek. Hoewel een beetje extra rust me geen overbodige luxe lijkt, aangezien ik afgelopen week tot in den treuren door Rome heen gesjokt ben. Aan alles komt een eind, maar ik heb al besloten dat ik er uitgebreid over zal schrijven. Inclusief een aantal foto’s die de keuring door zijn gekomen, maar eigenlijk vind ik ze niet blog waardig. (Ik wilde mijn spiegelreflex niet mee slepen, dus ze zijn van mindere kwaliteit).

Tot morgen kwart voor één breng ik de tijd nog even door in bed, al snotterend, hoestend en proestend terwijl ik uit het raam kijk naar het druilerige weer. Ik ben weer in Nederland hoor, het is onmiskenbaar duidelijk. Maar dat vind ik ook fijn. In tegenstelling namelijk tot het laatste blog zijn de woorden wel weer terug. Ik bruis van de mentale energie en ik kan niet wachten om kansen weer met beide handen aan te pakken. Het was heerlijk om er tussenuit te zijn, geen berichtjes te kunnen ontvangen en een middag lang door te brengen in een park zonder dat er echt een doel was. Het was heerlijk om even op te laden, een oude bekende stad opnieuw te ontdekken, verrast te worden door prachtige mensen en mezelf iets beter te leren kennen.


Bron

Het was een mooie zomervakantie, die van dat jaar 2014 dat MIJN jaar moest worden – zoals ik in het begin zo hard heb geroepen – ondanks dat het dagen had die veel te lang leken te duren. Klink ik al een beetje melancholisch? Wacht maar tot ik morgen echt begonnen ben en weer smeek om vakantie ;)

Hoe was jullie vakantie? Hebben jullie gereisd? Ambitieuze plannen gesmeed (en uitgevoerd)? Ik ben heel benieuwd!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Anne 31 augustus 2014 at 19:21

    Wat fijn dat je zoveel energie hebt gekregen van de trip naar Rome! Mijn vakantie leek eeuwig te duren en ging tegelijkertijd in één dag voorbij, of iets als dat. Raar, hoe dat soms gaat. Nu kijk ik alweer eventjes uit naar mijn volgende reisje :)

  • Reply Ilse 1 september 2014 at 00:47

    Mooi om te lezen, dametje! Ik ben blij voor je. =) Ik zag de groepsfoto van de Honours trip al voorbij komen. Ik ben benieuwd naar wat je voor ons in petto hebt! =D

  • Reply Daan 4 september 2014 at 21:21

    Ik heb nu twee dagen echt college gehad en ben nu alweer toe aan vakantie :p

  • Leave a Reply