Healthy

De appel-hazelnoot havermout verrassing

We all love a good breakfast, don’t we? Dat dacht ik. Dit is heaven. De hazelnootmelk, ik geef het toe, het heeft wel een typische nasmaak en je moet er van houden, geeft dit ontbijtje net iets meer smaak als je mij vraagt. Samen met de appeltjes en de kokosnootsnippers is dit ook nog eens heel gezond. Dus, waarom zou je het niet doen? Het is vega(n) en tot de lunch heb je geen honger meer, (of je moet echt een hongerige beer zijn, dat ben ik niet dus dat zou kunnen).

You need:
20-40 gram havermout
een pak hazelnootmelk
een appel (een Elstar bijvoorbeeld)
snufje kaneel
een eetlepel geraspte kokosnoot
een steelpannetje
genoeg tijd om dit ’s ochtends te koken (:

Gooi de havermout in de steelpan en schenk er een laagje hazelnootmelk bij. Zet het op een laag vuur en zorg ervoor dat de melk niet kookt (don’t try this at home, seriously). Snijd ondertussen een appel in partjes en daarna in hapklare blokjes (mag ook in een grote stukken, maar dat vond ik niet lekker). Voeg de helft van de blokjes toe aan de melk en de haver.
Wacht tot het geheel een papje wordt, roer regelmatig en schep in een feestelijk bakje. (Dat mag, dit ontbijtje is een feest). Top af met de rest van de appel, kaneel (zoveel je zelf lekker vind) en de kokosnootsnippers.

Wedden dat je voortaan van maandagen gaat houden? Dit is appeltaart met kokosnootsmaak en het is verrukkeluk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Rianne 7 oktober 2013 at 10:26

    Hmmmmmm klinkt lekker! Alleen beetje jammer dat ik me ’s morgens nooit de tijd neem om lekker te ontbijten.

  • Reply Dina 7 oktober 2013 at 18:21

    Klinkt super lekker en lijkt me ook niet een al te grote moeite om te maken.

  • Reply Eva 8 oktober 2013 at 18:53

    Klinkt erg lekker! Ik doe het meestal enkel met 1 boterhammetje en dan rond 11uur een bordje kwark tot de lunch. Er is me op het hart gedrukt dat ik vijf maaltijden per dag moet eten (pffft) dus okeee :P

  • Leave a Reply