14 days to 15

8 DAYS TO 15: Lampjes en mensen, kerstmis


Bron edited by me

Lieve lezer,

Vorig jaar schreef ik ‘m ook al: zo’n klein postje om je een fijne kerst te wensen. Een paar woordjes om je te doen realiseren waar kerst over gaat of waar het niet meer over gaat. Dit jaar doe ik dat weer. Mijn digitale kerstkaart, een paar uur voor ‘kerstavond’ is gekomen.

Ik hoop dat je geniet van de lampjes op je heen. De gloed van een waxinelichtje, de lichtjes in de kerstboom, misschien een knapperende open haard. Ik hoef niet te zeggen: kijk eens om je heen naar het mooie sneeuwlandschap. Dit jaar bleven de dagen voor kerst namelijk vooral koud en miezerig. Ik zal wel zeggen: kijk toch maar eens om je heen. Naar je huis, naar je land, naar je familie, naar je kansen afgelopen jaar. En koester ze. Hou ze vast, denk eraan, glimlach erbij of neem ze mee om samen kerst te vieren. En als je iemand mist? Weet dan dat er ergens anders een klein wondertje geboren wordt, dat er mensen zijn die je steunen en dat de wereld zo gek nog niet is.

Geniet van de lichtjes, geniet van de mensen. Wees dankbaar. Wees lief. Wees vreugdevol. Maar wees boven alles: puur. Verspreid de liefde die je de andere 363 dagen van het jaar soms wat meer zou mogen geven, maar die je altijd opspaart voor kerst. Eet maar veel, maar niet te veel, want dan is het huilen geblazen. En dat zou natuurlijk zonde zijn.

Maak er maar een flamboyant feestje van <3 Liefs, Leonie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenn 24 december 2014 at 19:37

  Jij ook hele fijne dagen!

 • Reply Sylvia 24 december 2014 at 23:33

  Jij ook fijne dagen, maak er wat moois van :)

 • Reply Petra 25 december 2014 at 00:50

  Exactly! Fijne kerst Leonie!

 • Reply Lauriëtte 25 december 2014 at 11:13

  Mooi beschreven! Fijne feestdagen Leonie! :D

 • Leave a Reply