14 days to 15, Getting personal, Give them love

4 DAYS TO 15: De favorieten van afgelopen jaar


Bron edited by me

Tot zover de beloftes van jullie überslechte blogger over alle dagen bloggen. Ik heb het geprobeerd, maar toen ik mezelf moest forceren te gaan typen en de visite op tweede kerstdag te verlaten, besloot ik dat het welletjes was geweest. Ik vind het helemaal niet zo erg om af en toe een deadline te hebben of iets te ‘moeten doen’, maar dat wil ik niet bij mijn hobby voelen. Ik maak de reeks wel gewoon af, omdat ik inmiddels meer inspiratie heb dan dat er dagen over zijn in 2014. (En eindejaarsblogpost horen gewoon weg niet na het eind van het jaar).

Boek
Het beste boek dat ik dit jaar las? Best wel moeilijk. Ik denk dat toch The Rosie Project deze prijs gewonnen heeft. Mijn andere favoriete boek las ik namelijk niet dit jaar. Ik las overigens sowieso erg weinig, namelijk zo’n 4 boeken. Ja, dat is echt erbarmelijk maar ik had er niet altijd zin in na veel uren studeren. Wel lees ik nu met veel plezier in The Rosie Effect, het vervolg van dat boek. Je kunt het al raden, maar die heb ik nog niet uit.

Spel
Als je veel uren in de bus zit, dan kun je die al studerend door brengen (ja, dat doe ik wel eens) of gewoon met hersenloze spelletjes. Dat vind ik soms om acht uur ’s ochtends, met een ochtendhumeur en ter voorbereiding op een volle collegezaal de fijnste activiteit. Wat ik speel? Simcity, Charm kings, Two dots, Frozen the game, Candy Crush Soda op tha iPhone. Hersenloos, I told you.

Social Media
Mijn favoriete social media was sowieso Instagram. Daar heb ik de meeste volgers en deel ik de leuke en niet-zo leuke momenten van mijn leven backstage. Dit klinkt echt alsof ik spectaculaire dingen doe, maar dat valt wel mee. Ik heb er alleen een hekel aan dat iedereen een perfect leven ophangt op social media en doe daar niet aan mee. Doet er overigens niks aan af dat ik het wel heel leuk vind om naar verre oorden of andere perfecte levens te vliegen voor het slapen gaan. Instagram is daar een geweldig medium voor.

Film
Ik zag veel films in de bioscoop dit jaar, downloadde er een paar (sssh niet doorvertellen) en keek er heel veel op Film 1. Dat ik vooral veel premières zag was te wijden en het maandelijkse filmuitje met mijn vader, een hele fijne traditie. De beste film die ik zag was 12 Years a Slave die zo ontzettend realistisch en tenenkrommend was dat ik op sommige momenten de bioscoopzaal uit wilde rennen. Ik kan helemaal niet goed tegen onrecht en onrechtvaardigheid dus dat verklaart het. Verder zag ik ook: The Fault in Our Stars (ja, ik huilde), The Hungergames: Mockingjay I en Interstellar (ik ben dol op dat ‘mindfuck’ gevoel). En meer, maar dat bespaar ik jullie.

Website
Deze ligt nogal voor de hand, maar mijn favoriete website dit jaar was toch wel: Whatabouther. Dat was het ook geweest als ik er geen stage zou gaan lopen, haar niet geïnterviewd had of als ik Laura niet zo goed had leren kennen. Dat ik dat wel heb gedaan heeft me wellicht wat meer fangirl gemaakt, maar Lau en haar website zijn gewoon echte feelgood materials voor slechte dagen. De mooie foto’s, haar levenslust, haar schrijfstijl <3 Ook grappig: gisteren at ik met vrienden bij La Cubanita in Arnhem en ja hoor, daar kwam ik haar linkje weer tegen op de muur. Moesten we natuurlijk samen meteen even over lachen. Ook bracht ik veel tijd door op de site van De Correspondent. Journalistiek op een hoger niveau, kwaliteitsjournalistiek, dieptejournalistiek, you name it. Een fijne site voor het schrijven essays voor mijn vakken journalistiek en überhaupt om op de hoogte blijven van achtergrondinformatie van alles wat speelt in de wereld. En ze kunnen allemaal ook nog eens heel fijn schrijven. Ik heb (nog) geen abonnement, maar overweeg dit nog wel steeds. (Hey joh, Wijnberg, sponsor je me er even eentje?)

Moment
Mijn favoriete moment afgelopen jaar kostte me weinig moeite om te bedenken. Ik had mijn Honour sollicitatie gehad en in mijn hoofd zat het idee dat de organisatie me zou bellen met meer nieuws. Dat belletje kwam niet. Ik wachtte maar liefst 24 uur in de grootste spanning (wat een lange 24 uur waren dat) terwijl het mailtje al zo’n 14 uur in mijn inbox dansjes aan het doen was. Toen ik die zag (ik was aangenomen oeeeeeyeahhh) was ik helemaal van mijn apropos en deed ik ook veel dansjes.

Kledingstuk
Jee, wat ga je fesjun bloggen of zo? Nou, nee. Maar ik wil deze toch even vermelden. Mijn favoriete kledingstuk was mijn spijkerbroek met witte stipjes. Verder weinig spannend zonder foto, maar het was de eerste broek van het jaar die ik na een langdurige periode ‘proberen tot afvallen’ kocht. Een maat kleiner. Hij zit nu (aangekomen) wel strak, maar ik pas ‘m nog steeds. Definitely my favourite no scale victory!

Leermoment
Kun je spreken van een favoriet leermoment? Misschien het leermoment dat me de meest waardevolle levensles heeft opgeleverd. Eigenlijk liep dit als een rode draad door heel 2014 heen: meer is altijd beter. Maar meer bleek niet altijd beter. Hoewel ik nog steeds van mening ben dat je beter kunt proberen en dan kunt falen in plaats van te falen door niet te proberen, ben ik afgelopen jaar meerdere malen bijna over de grens gegaan. Daar leerde ik dan ook weer van: meer is goed, perfectionisme is prachtig en ambities zijn veelbelovend, maar ze zijn niet altijd beter. (Meer over levenslessen staat morgen op de blog).

Drempels overgaan
De grootste drempel die ik over ging was die van het Weight Watchers abonnement. Jarenlang heb ik geroepen dat ik daar never nooit aan zou beginnen en toen stond ik daar, op de woensdagavond, in een wijkcentrum in Nijmegen omringd door allerlei soorten en maten medecursisten. Helaas moest ik er om medische redenen (en omdat 2,5 kilo een paar maanden echt heel weinig is) weer mee stoppen.

Geurtje/make-up/beautyguru stuff
Voor een niet-beautymeisje droeg ik behoorlijk veel make-up met kerstmis. Voor een niet-beautymeisje weet ik ook opvallend veel van creases en smudge oogschaduw en blendbrushes. (Allemaal in het kader van mijn onderzoek, beetje stom als ik een beautyblogger interview en niet eens weet waar zij zich mee bezighoudt). Toch smeer ik dat goedje vaker niet dan wel op mijn gezicht. Er is echter een ding waar ik niet meer zonder kan: wenkbrauwpotlood. Mijn gezicht is zo flets met mijn geverfde haren en lichte wenkbrauwen zonder dat wonderding.

Reis
Rome. Rome met 26 onbekenden, op een kamertje met twee nieuwe meisjes, met 36 graden een stad herontdekken alsof het een oude bekende was die een beetje gegroeid, veranderd en wijzer was geworden. De rondleidingen, de pizza’s, de bijzondere groep die we werden. Ik ben heel blij dat ik mensen leerde kennen die je niet uit hoeft te leggen hoe verstikkend je eigen ambities soms zijn of waarom minder dan een 9 halen eigenlijk niet mogelijk is. Allemaal in Rome. Wanneer is het volgende reisje?

Eigen geschreven blog
Deze: http://sleepinglion.nl/warning-dit-gaat-over-afvallen-en-boos-zijn-op-jezelf/
God, die kostte me bloed, zweet en tranen. Ja, letterlijk. Maar wat waren jullie allemaal lief. Heel erg bijzonder vond ik dat. Ik ben toch wel blij dat ik die van me afgeschreven heb, want het was echt alsof ik opeens 30 kilo lichter werd. (Was het maar zo, dan waren we nu überhaupt van al die afvalverhaaltjes verlost).

Blog essential
Voor iemand die een ontzettend weinig staat te springen om het vak Statistiek (en het tentamen in januari ieeeeh) ben ik verdacht veel bezig met Google Analytics. But it’s so pretteh. En het vertelt je zoveel als je een beetje weet hoe je de gegevens moet leven en wat je er mee kan doen. Jullie komen het vaakste via Twitter of Facebook en er zijn drie sites geweest afgelopen jaar die voor een piek hebben gezorgd in mijn volgers/bezoekers. Ik verklap lekker niet welke, want dat overzichtje staat 31 december online.

Wat waren jouw favorieten afgelopen jaar? Feel free om dit lijstje/rijtje/idee over te nemen en een linkje achter te laten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Petra 28 december 2014 at 16:05

  Leuk! Doe ik misschien nog wel, maar dan op Next-Chapter.nl :)

  • Reply admin 28 december 2014 at 16:08

   Vind ik leuk! :)

 • Reply Mylene 28 december 2014 at 17:47

  Leuk rijtje! Heb het met plezier gelezen en dacht bij alles: wat zou ik hier invullen? Terugblikken is altijd leuk, dus misschien neem ik dit lijstje van je over ;)

  • Reply Leonie 29 december 2014 at 12:59

   Jaaaa, dat lijkt me leuk om van jouw hand te lezen! :)

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 28 december 2014 at 17:56

  Superleuk om op die manier terug te blikken! Haha, ik studeer ook wel eens op de bus (tijd sparen :p) maar soms heb ik daar geen zin in en speel ik ook hersenloze spelletjes!

  • Reply Leonie 29 december 2014 at 12:51

   Studeren op de bus? Hihi, dat is vast een Belgische uitdrukking? En ja, soms zijn spelletjes gewoon heel erg nodig. Na lange dagen vooral.

 • Reply Liliane 28 december 2014 at 19:00

  Niets leuker dan na een lange dag hersenloze spelletjes spelen op je telefoon.
  Oh en ik had het vandaag nog over Instagram en dat iedereen daar alleen perfecte momenten laat zien. Ergens logisch natuurlijk, ik zou ook geen foto van mijn zieke dag laten zien en een emmer kots (sorry.). Maar wel heel goed om bij stil te staan, anders zou je zomaar ontevreden kunnen worden over je eigen leven (waah, ik wil ook naar [vul random ver land in] en ik wil ook zo’n leuk vriendje/vriendinnetje en een puppy en elke dag uit eten etc.)

  • Reply Leonie 29 december 2014 at 12:50

   Jij snapt me! En ja, ik denk dat je als mens altijd nog iets over hebt om te willen. Instagram is dan echt een valkuil als je een beetje gevoelig bent voor het vergelijken van levens en je eigen geluk daar aan meten. Maar behalve dat vind ik het heel fijn om zo maar een dagje met iemand mee te lopen uit een ander land en te zien hoe de cultuur en het land daar zijn :)

 • Reply Jenn 28 december 2014 at 19:10

  Leuk om zo terug te blikken!

  • Reply Leonie 29 december 2014 at 12:49

   Dankjewel! Ik ga jouw jaaroverzicht ook snel even op zoeken :)

 • Reply Melissa 28 december 2014 at 21:51

  Wat een fijn lijstje! Geniet van het nieuwe jaar! En fijn dat je daar stage mocht lopen! :)

  • Reply Leonie 29 december 2014 at 12:49

   Hoi! Nieuwe lezer is het niet? ;) Ik heb nog geen stage gelopen bij What About Her/Laura, dat ga ik namelijk aankomende februari pas doen. Als nog heel leuk!

 • Reply Laura 29 december 2014 at 01:02

  Leuk om te lezen :) Ik kan ook echt uren doorbrengen op google analytics, en ik heb vier statistiek vakken gehad (6 als je methodologie meetelt), dus ik zie wel een verband.

  • Reply Leonie 29 december 2014 at 12:48

   Ja, maar Google Analytics zorgt er voor dat alle processen erachter gewoon vertaald worden in mooi plaatjes en duidelijke gegevens. Statistiek zelf vind ik maar moeilijk en onhandig en omstreden met veel te veel voorwaarden en regeltjes. Zucht. Hopelijk haal ik dat tentamen gewoon…

 • Reply Dina 29 december 2014 at 08:52

  Mooi lijstje! Het Rosie Project vond ik ook een leuk boek, maar het was niet mijn favoriet van dit jaar (dat was voor mij The Fault in our Stars!).

  • Reply Leonie 29 december 2014 at 12:47

   Haha, ik las The Fault in Our Stars al drie jaar geleden toen het nu uit was en ik in mijn John Green fase zat. Anders had-ie zeker weten ook in dit lijstje gestaan :)

  Leave a Reply