14 days to 15, Getting personal, Weekly snapshots

2 DAYS TO 15: Yearly snapshots en terugblikken op 2014


Bron edited by me

Bijna staan we op de drempel van 2015. En wat heb ik, lekker cliché, zin in om aan het nieuwe jaar te beginnen. Niet om het frisse dekbed-gevoel dat ik gisteren besprak, maar omdat 2015 zoveel dingen in petto heeft dat ik er giechelig van word. Het buitenland, stage lopen, mijn onderzoek uitvoeren in het veld, beginnen aan mijn afstudeerjaar. Dat laatste in combinatie met dat eerste vind ik nog steeds heel bizar. Het komt zo dicht bij.

Was 2014 dan een minder mooi jaar? Nee, helemaal niet. 2014 bracht me genoeg levenslessen zoals je gisteren las, maar deed me ook vaak genoeg huilen, glimlachen, dansen en mokken. A year in review met yearly snapshots. Bereid je voor op een lange overzichtpost stuffed met geluk. (En speciaal voor jullie zitten in deze editie ook selfies omdat er zo’n gebrek aan foto’s van mij is hier online).

Januari


Januari begon maar wat sloom voor mij. Het was de maand waarin ik uiteindelijk de moed vond om naar de huisarts te gaan en boos te worden tot ik medicatie kreeg. Het duurde vervolgens nog zo’n 11 maanden voor dat het echt beter ging, maar gelukkig wist ik dat toen nog niet. Ik begon weer aan Bodieboost en organiseerde mijn eerste winactie hier. Verder stond januari vooral in het teken van tentamens. Januari was ook de maand waarin ik een heleboel kilometers maakte door #jkrunuary en genoot van het zachte weer. Gossie, wat verlang ik naar blessurevrij zijn. En ik had het leesvirus of eh, vooral het Divergentvirus. No regrets, people.

Februari


Ik haalde in februari een heleboel studiepunten en cijfers van de tentamens die ik in januari maakte. Maar de perfectionist in mij was niet tevreden voor de ‘makkelijke’ cursussen die ik rond die tijd had. Hoewel ik dat toen niet besefte, waren het helemaal niet de cursussen waardoor ik zo ontevreden was en gedemotiveerd raakte. Het was mijn eigen onbevredigbare streberigheid. Verder stond februari behoorlijk in het teken van afvallen en sporten. Daar deed ik dan ook mijn uiterste best voor – we weten inmiddels met welk resultaat. Ik bakte ook mijn eerste carrot cake (lekker tegenstrijdig) en hij was goddelijk. Ik begon in het eerste boek van Game of Thrones (te wijten aan Zina’s #100daysofreading challenge) en verder had ik een enorm saaie #omaleonie maand. Denk ik. Ik kan namelijk niks memorabels meer terugvinden noch bedenken, haha. En oja! Ik nam ontslag bij de Lidl, dat ook.

Maart


Maart. De maand van de CPC loop, zoals ik ‘m me herinner. Ik was drukker bezig met me druk maken dat het niet goed ging, dan met genieten van het hardlopen. Toch zorgde het ervoor dat ik voor de eerste keer door de winkelstraten van Den Haag wandelde, we een heerlijk weekendje in een hotel deden, een hapje aten en ik belabberde wedstrijd liep. Maar ik liep ‘m wel! En ik zag de leuke meiden van JKR weer en leerde Petra wat beter kennen. Die in korte tijd (later het jaar) een hele goed vriendin is geworden, if I may say so (dat mag wel toch, Petra?). Met vriendinnetje Y. ging ik studeren in Arnhem in de ‘nieuwe’ bibliotheek en aten we een heerlijke lunch bij het bijbehorende restaurant. Zie je wel, studeren is ook leuk! Ik wandelde met Laika in de bossen, begon eind maart weer met leren voor de nieuwe tentamens en ja hoor, ik ging zelfs na de CPC nog steeds hardlopen. (De blessure negerend. Oei, oei. Do not try this at home). Ik herinner me ook een boel vermoeidheid trouwens, maar daar heb ik al genoeg woorden aan gespendeerd.

April


Eh, heb ik deze maand überhaupt iets anders gedaan dan studeren en slapen? Achteraf vind ik het best een wonder dat ik al mijn vakken heb gehaald met het ritme van toen. Ik sliep uit, maakte een tentamen, ging weer 2 uur pitten en ging dan weer verder met leren. Weinig bijzondere foto’s leverde dat dus op. Mijn agenda vertelde me dat ik bijles gaf, werkte bij mijn nieuwe baantje, naar de film Divergent ging, een bezoekje bracht aan de tandarts omdat er een draadje in mijn mond was gesprongen (diepte informatie dit), en ik een blijkbaar weinig spannende Pasen had.

Mei


Mei was wat dat betreft stukken specialer. De derde vertrok ik richting Arnhem om een portretfotografiecursus te volgen bij Sabine, met Sanne als model. Een hele leerzame dag en een vaardigheid rijker (op mijn CV jaja) keerde ik weer huiswaarts. Het fotografievirus liet me daarna weer even los, maar ik wil nog steeds een full frame camera. Ik ging ook bowlen met oude collega’s van de Blauw met Gele winkel en leidde een paar meelopers rond. De week van de Marikenloop (ook in mei) gaat bovendien de boeken in als de drukste week ooit. Ik ging op bezoek bij DWDD en zat pal achter Matthijs – waar ik weet ik veel hoeveel reacties op kreeg, haha. Ik ging naar Radboud Rocks (de Diesviering van de universiteit), schreef me in voor de minor Journalistiek, had een Marketing Symposium en sloot de week af met een sleep-over met vier vriendinnetjes en de Marikenloop. We liepen die, zoals je eerder las, met z’n drieën en hadden twee trouwe supporters. In mijn agenda staat verder: KOOP BANANEN. Dan weet je het dus wel, hé.

Juni


Na de drukke meimaand moest ik bijkomen van al het geweld dat ik mezelf en mijn lichaam aan had gedaan. Met de shin splints was het goed mis, ondanks allerlei pogingen met medical tape en ik besloot definitief te stoppen met hardlopen. Ook ergens rond deze periode kwam er een breuk tussen mij en de rest van de meiden van JKR en besloot ik te stoppen met schrijven. Ze zijn sindsdien enorm gegroeid en dat gun ik ze van harte! (Sorry dat jullie de hardloopverhalen daardoor hier aan moesten horen, het moest ergens heen).

Ik ontwierp ook een nieuwe folder voor mijn vaders bedrijf, had een gesprek bij de studieadviseur over ’te weinig uitdaging in de studie’ (zeg maar niks), deed een poging tot veel sporten ter compensatie van het niet hardlopen (poging, ja) en ging kijken bij het gala van mijn oude middelbare school. Rond die tijd leerde ik vriendinnetje E. beter kennen, waar ik nu heel blij mee ben! Ik gaf bijles, ging weer eens bloedprikken, zat 10 dagen alleen omdat mijn ouders op vakantie waren (best wel even fijn) en had tentamen. Ja, gewoon alweer. Daarnaast begon ik met het WW avontuur en ging ik voor het eerst naar de cursus, sprak ik af met Ilse en had ik mijn Honours sollicitatie.

Bijkomen van mei? Ben je mal, heeft een mens rust nodig dan? (Ik heb het WK hier nog niet eens genoemd en alle voetbalavonden, het werk voor het Babylon Magazine en het uiteten gaan met diezelfde club). Juni deed mijn schildklier opvallend goed zijn werk, vandaar dat ik deze kruiwagen vol hooi best kon handelen.

Juli


Ik had een reünie van mijn oude basisschool en het Actieve Leden uitje van de studievereniging (waarbij we gingen lasergamen en ik vond het awesome). Ik had mijn eerste functioneringsgesprek en hoewel alles eigenlijk best wel heel prima was, besloot ik niet veel later toch ontslag te nemen. Ik ging de dag na de premiere naar the Fault in Our Stars (je bent een fan of niet) en hoorde dat ik aangenomen was voor mijn Honourstraject, vierde mijn verjaardag ontzettend decadent met een Spaans buffet en had mijn allereerste herkansing ooit. Daarmee maakte ik het mezelf nog spannend, want er hing nogal veel af van dat tentamen. Ik haalde het uiteindelijk na veel blokken (mijn hemel, dat was ik echt niet gewend) als nog met vlag en wimpel. Me druk maken om niks? Daar ben ik een ster in. De rest van juli deed ik wat je meestal doet in zomervakantie: weinig, lezen, designen, bloggen, slapen.

Augustus


In augustus sliep ik meer uren dan ik eigenlijk wilde, maar met de schildklierwaardes was het echt geen feest. Ze deden zoveel dansjes dat ik er duizelig van werd. Wel maakte ik samen met mijn groepje de rondleiding voor de La Grande Bellezza tour in Rome en keek ik die film zo’n 7 keer. Nu is het best een aardige film, hoor, maar 7 keer is echt te veel van het goede om een film te kunnen interpreten. Eind augustus vertrokken we naar de Italiaanse zon en de zon hebben we zeker gezien met de 36 graden die me soms om de oren vloog. Een fijne week en een goede afsluiter van de vakantie, maar ook een week waarin ik heel veel wandelende, zag en omvergeblazen werd door ervaring, moois en vermoeidheid. Tijd om bij te komen had ik niet.

September


In september begon een heftig rooster voor mij: 7 vakken. De minor journalistiek volgde ik naast mijn reguliere vakken en dat zorgde voor een behoorlijk hoge deadlinedruk van 3 van die helse heksen per week. Maar ik haalde ze wel allemaal, dus dat vond ik best een prestatie. Ik ging met mijn vrienden eten bij het ABC restaurant (lees: vreetfestijn), probeerde opnieuw de sportenflow op te pakken en besloot te stoppen met afvallen. Wat een shitmissie is dat toch ook. Ik heb het tot nu toe ook nog niet opgepakt. Verder gingen we varen met een bootje in Friesland en hadden we het beste weekend van het hele jaar qua weer en qua gezelligheid, eten, fijne mensen en een veel te gammel bedje in een veel te klein kamertje. Maar het was wel tof. Ik ging lunchen met vriendinnetje Y. bij Bagels & Beans (zo lekker!), had een CIW’er in bedrijfsvond en realiseerde me waarom ik communicatie zo leuk vind, interviewde Laura, sprak af met mijn Honoursbegeleider (for the very first time), bezocht de Gelderlander in het kader van de minor en probeerde ook nog te slapen, mijn vrienden te zien en mijn schildklierstruggles te negeren. Ik ging vast ook nog wel een keer bloedprikken.

September was zowaar nog drukker dan mei. Je zou denken dat een ezel zich maar één keer aan dezelfde steen stoot, toch? Wrong.

Oktober


Ik vierde de verjaardag van papa, haalde weer een heleboel deadlines, werkte voor de laatste keer bij mijn baantje, ging naar de voorlichting van het Study Abroad verhaaltje (en kwam dolenthousiast thuis), had mijn allereerste avondcollege van Honours en de eerste tentamenweek van het tweede studiejaar. De drukte ging gewoon vrolijk door na september en ja ik weet het: ik ben ook wel een beetje gek. In die maand overleed ook een dierbare heel plots en moest ik daarna weer op volle kracht vooruit met de studie. Ik had namelijk geen herfstvakantie en zag mijn vrienden ook drie weken niet. Sorry, leukerds, ik zal het dit jaar rustiger aan proberen te doen!

November


November deed ik het uiteindelijk ook echt rustiger. Nog steeds met wervelende deadlines om me heen en hier en daar freelance schrijfopdrachten en websites die gemaakt moesten worden, maar het was niet meer zo druk als de eerdere maanden. Even adem halen. Ik sprak af met Petra en we gingen lunchen bij Bagels & Beans (again tapas), deden koffie bij Mugs & Muffins (mijn favoriete tentje) en spendeerden veel tijd in de boekenwinkel in Nijmegen. Ik had nog twee feestjes, een lezing voor mijn minor, ging ALWEER bloedprikken en werkte vooral veel aan school. Ik schreef mijn motivatiebrief voor Australië, speurde uuren op zoek naar de beste universiteiten, leukste cursussen en stuurde de brief rond voor een spellcheck.

December


December was meteen heel erg spannend, want de deadline voor Study Abroad stond op de eerste dag. Ik leverde de brief in met gezonde spanning en ging de dag er na op de universiteit gelijk aan de slag voor de stage. De snode plannen waren toen al beraamd met Laura, maar ik wist nog helemaal niet wat er mogelijk was. Ik had een Bedrijvendag (enorm gezellig en inspirerend), leerde vriendinnetje N. steeds beter kennen en roddelde over beautyblogger met vriendinnetje J. December was toen pas net begonnen. Ik ging naar de Dreamgirl Musical in Nijmegen, had een studievoorlichtingsmiddag (en mini reünie) op mijn oude middelbare school en vond dat zo’n succes dat ik gelijk besloot een gehele reünie te organiseren. (Opnieuw: ik ben soms inderdaad gek). Ik had tentamens EN WAS ER ZO KLAAR MEE en daarna vakantie. Waarin ik naar de kapper ging, heel veel blogde, een nieuwe bijlesleerling leerde kennen, nog een keer af sprak met Petra voor het Plukhetleven project, vierde kerst en moest HEEL ERG bijkomen. Jullie snappen waarom? Denk het wel.

Ik heb alle feestjes, verjaardagen en andere dingen die ook uit fatsoen moeten nu nog buiten beschouwing gelaten. Had ik al gezegd dat het een bom vol turbulent yet brilliant jaar is geweest? Nou, dat was het! Was jullie jaar ook zo vol gepland met mooie en minder mooie dingen? Ik hoor het graag in de comments!

En hey, als je me morgen niet meer ziet: voor jullie allemaal een spetterend en knallend mooi einde van 2014 en dat 2015 maar vijfhonderd keer zo daverend, enerverend en inspirerend mag worden. Proost!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Dionne 30 december 2014 at 16:37

  Leuk overzicht van het afgelopen jaar. Tof dat je het verdeeld hebt per maand!

  • Reply admin 31 december 2014 at 13:49

   Dankjewel!

 • Reply Jenn 30 december 2014 at 17:12

  Leuk overzichtje van je jaar!

  • Reply admin 31 december 2014 at 13:49

   Thanks, Jenn!

 • Reply Petra 30 december 2014 at 22:26

  Natuurlijk mag je dat zeggen! :) Je hebt het erg druk gehad, maar ook met veel leuke dingen!

  • Reply admin 31 december 2014 at 13:50

   Jaaa, druk kan je wel zeggen. En 2015 gaat denk ik nog een stukje drukker worden… oeps. Fijn dat je er onderdeel van was :)

 • Reply Jolien 31 december 2014 at 11:45

  Super leuk overzicht van 2014 Leo. Op naar een super mega spectaculair 2015 <3 fijne jaarwisseling!

  • Reply admin 31 december 2014 at 13:51

   Omgosh BUITENLAND Jolieeeen. Ik kan het soms nog steeds niet bevatten dat dat al zo vet dichtbij is, hoor. Jij ook een heel fijn 2015 <3 (Stiekem hoop ik dat we nu eens een keer weer een werkcollege samen hebben).

 • Reply Lisa 31 december 2014 at 16:36

  Je bent helemaal niet raar hoor! Ik heb ook wel het eens idee dat mijn studie mij niet genoeg uitdaging biedt. Maar tegelijkertijd wil ik de boel wel uitrekken omdat ik niet voor mijn 22ste verjaardag al mijn master wil hebben, dus ik zit een beetje in een dilemma haha. Ik hoop dat al je plannen volgend jaar door kunnen gaan en je van alles kunt genieten! Fijne jaarwisseling. :)

  • Reply admin 1 januari 2015 at 16:05

   Oh men, ik heb ook waarschijnlijk hartstikke jong mijn master al. Als het goed is ben ik 20 (TWINTIG!) op het moment dat ik mijn bachelor haal. Wat is dat nou, man. Daarna doe ik sowieso een master. Misschien overweeg ik dan wel nog een master, studie, promoveren of komt er gewoon een heel mooie baan op mijn pad. Maar ik moet er niet aan denken hoe snel dat al is, eigenlijk. Dus het dilemma ken ik wel. Nou ja, je kunt ook zo moeilijk plannen hè? Er kan zoveel gebeuren waardoor toekomstplannen anders lopen. We zien het dan wel, komt vast goed! <3

 • Reply Daan 1 januari 2015 at 02:20

  Journalistieke Kwaliteiten In Het Crossmediale Tijdperk! Dat boek heb ik, toen ik nog Journalistiek deed, enorm veel moeten gebruiken! Een mooie jaarwisseling en een top 2015 gewenst!

  • Reply admin 1 januari 2015 at 16:06

   Ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik nog al achter lig met het lezen van dat boek, oeps. Het is zo saai geschreven, vond je ook niet? Ook een mooi nieuw jaar voor jou, Daan!

 • Reply Marcella 2 januari 2015 at 23:14

  Erg leuk om dit overzicht te lezen, ik heb direct het idee dat ik je een beetje leer kennen. Tof! Ik wilde zelf ook zo’n overzicht maken, van de leukste foto’s op Instagram, maar ik ben afgehaakt. Misschien straks eentje in de herkansing want het is wel erg gaaf. Ik heb al wel een reisoverzicht en ander jaaroverzicht gemaakt, dus die zijn sowieso goed vertegenwoordigd.

 • Leave a Reply