14 days to 15, Bloggin'

10 DAYS TO 15: Blogtag Top Drie

Een tijdje terug werd ik getagd door Sylvia voor zowel de Sunshine Award als de Blog Top Drie Tag (die ze zelf verzonnen heeft). Jullie weten hoe dat gaat met mij en tags… maar deze wilde ik toch graag invullen! Dus ik zal het eens een keertje zonder schoppen en moeilijk gezeur, volgens de regeltjes doen. Bijna eng, zo weinig rebellie ;)

Regels

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt


Bron edited by me


1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Photoshop om quotes op fancy plaatjes te zetten, instragram foto’s te verkleinen, foto’s te bewerken. Ik heb het wel eens zonder geprobeerd, maar dat voelt meteen alsof het nooit 100% een goede post kan worden. En daarnaast: muziek. Soms de radio, youtube, een specifiek album of gewoon een lijstje toppers uit de UK (die ik niet *kuch* illegaal verkrijg natuurlijk). Photobucket voor het uploaden, WordPress voor het publiceren, Facebook/Twitter voor het promoten. En andere blogs, want die leveren veel inspiratie op.

Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Een aboutpagina – ik wil heel graag weten met wie ik te maken heb, wat zijn/haar dromen zijn, wat diegene gestudeerd heeft of waar diegene werkt. Gewoon lekker een nieuwsgierig Aagje dus! En daarnaast: een makkelijk te vinden volgknop. Ik heb vaak binnen 3 minuten al wel door of je blog iets voor mij is en ik vind het dan fijn als ik niet uren hoef te zoeken. Ja, lui, ik weet het. En ik vind categorieën ook wel prettig, dat zoekt wat makkelijker en je vind meteen die dingen die je het meest interesseren.

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Levenslessen die ik trek uit het studeren of uit dingen die me overkomen zijn, persoonlijke anekdotes of grappige blunders (want yours truly is immers gewoon vet onhandig), communicatiegerelateerde stukken en dingen die mensen echt raken. Wakker schudden. Even doen glimlachen. Allemaal feelgood stuff dus. Dat zijn er eigenlijk vier (zie, rebels!) dus als ik dan toch bezig ben: afvalfrustraties opschrijven is ook gold.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
Ik sla deze over, goed? Dit overzichtje komt een ander moment namelijk nog terug – echt aan het eind van het jaar :)


Bron
Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
O jee. Eh. Herkenbaarheid denk ik wel. Van die verhalen waarvan iedereen denkt: ‘Omggg!11!! dat heb ik ook!’ (of iets minder heftig en intens dan). Humor, want sarcasme alom en mijn grapjes zijn natuurlijk heel grappig. Ik schrijf ook vet leuk en zo. Ja. Nee, ok, ik weet het, zeg maar niets. En eh, misschien wil ik stiekem wel gewoon dat ik mensen echt iets kan leren? Dat ik ze echt iets nieuws kan vertellen. Of dat nu over communicatie, studeren, mezelf of het leven in het algemeen gaat. Ja, denk dat het dat wel is.

Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Je volgt me het makkelijkste via Twitter (waar je ook frustraties/blijdschap/random onzin vindt), Bloglovin of Facebook. Ik heb ook Instagram (meer persoonlijk) en LinkedIn (helemaal persoonlijk).

Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Enorm nadeel: dat niet iedereen je snapt. Mensen begrijpen geloof ik niet hoeveel tijd er kan zitten in schrijven, redigeren, social media promoties, fotograferen, mooi beeld zoeken, een blog design. Als je het goed wil doen run je de branding van een klein bedrijfje en werk je de hele dag door met je content aan de corporate identity. Ze hebben daar hele studies voor (joh, echt?!) dus dat is echt niet zo simpel als het lijkt.
Voordeel: dat medebloggers snappen dat je alles eerst moet instagrammen, dat het niemand wat uitmaakt als je tussendoor even op Twitter een update zet van wat je aan het doen bent, dat je elkaars frustraties begrijpt. Soms wil ik de bloggerswereld door elkaar schudden, maar meestal ben ik er dol op.
Nog een voordeel: de kansen die het (in combinatie met je eigen actieve houding) voor je kan creëren. Mijn stage? Dankzij het bloggen. Mijn goede tentamenresultaten bij schrijftentamens? Mijn minor journalistiek? Mijn freelance opdrachten? Mijn Honours onderzoek? Dankzij het bloggen. Ik had die dingen niet kunnen doen en had ze waarschijnlijk ook niet gezien/gevonden als ik niet geblogd had.

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
(O help, hoe vind ik dit snel in WordPress?) Als iemand weet hoe ik hier zonder rompslomp achter kom, laat het me even weten!


Bron
Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Deze vraag vind ik een beetje cryptisch, Sylvia. Moet ik nou blogs (=posts) of moet ik nou blogs (=websites) laten zien? Een ultieme top drie gaat me niet lukken, want het verandert vaak, maar momenteel ben ik iedere dag wel te vinden bij:
Anne, Jennypurr en Stella (Na drie weken heb ik eindelijk Stella’s url weten te onthouden, dieptepuntje hoor). Maar ik vind nog veel meer andere mensen leuk, dus dit vind ik een stomme vraag :(

Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Persoonlijke blogs: De kracht van bloggen zit ‘m nu eenmaal in het persoonlijke karakter. Dat is een feit dat meerdere keren voorbij is gekomen in mijn blogonderzoekliteratuur (leuk galgje-woord) en daar ben ik het mee eens. Dus kleine inkijkjes, foto’s (foto’s!11!! zijn mijn favoriete onderdeel), persoonlijke nootjes/verhalen, mooie woordjes over het weekend. Ik ben al snel een blij meisje.
Communicatieverhaaltjes: ik vind het gewoon enorm interessant om nog meer te leren. Leergierigheid en nieuwsgierigheid gaan immers hand in hand bij een communicatiemeisje. Dus als mensen er over schrijven dan vind ik dat leuk. Over hoe je communicatie op je blog gebruikt, over hoe opleidingen in elkaar zitten, wat mensen geleerd hebben, iets over marketing. Fantastische artikelen vind ik dat!
Emotionele huilverhalen: Ja, nee, de blogger in crime hoeft niet per se al jankend iets te hebben zitten typen. Maar stukken die je echt raken. Over wat je meegemaakt hebt, of over wat je daar van geleerd hebt. Over wat je niet durft of juist wel. Dat vind ik mooi. Stukjes mens zien. Hartjes die blootgelegd worden.


Bron
Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
Stop eens met doen alsof je voor jezelf schrijft. Ik geloof bloggers die dit zeggen niet. Natuurlijk blog ik óók voor mezelf, maar ik zou glashard liegen als ik je zei dat ik alleen voor mezelf blog. Waarom promoot ik mijn blog dan? Als het me niet uitmaakte of mensen lazen, deed ik er toch niet zoveel moeite voor? Voor mij hoeven die fancy plaatjes niet of vertellen wat ik geleerd heb van het jaar? Dat zit zonder dat ik het opschrijf ook wel in mijn hoofd. Ik blog om meerdere reden en één daarvan is dat ik graag dingen deel. En ik ben niet de enige, hoe hard iedereen dat dan de laatste tijd ook roept.
Investeer in HTML en CSS kennis. Ik vind weinig dingen zo irritant als tekstblokken die niet genoeg margin om zich heen hebben (de ruimte rondom de tekst) of die lelijk wegvallen. Heel makkelijk te verhelpen met een heel klein beetje investeren in HTML en CSS. En nee, dat is vast niet iedereen z’n leukste onderdeel van het bloggen (ik vind het wel leuk!) maar ik heb ook geen zin in Statistiek op mijn opleiding en dat hoort er ook bij. Het leven is nog nooit alleen maar leuk geweest als je ergens goed in wil worden. Dus yes: investeren!
Leer Nederlands. Ja, ik had ook gehoopt dat een tip als deze overbodig zou zijn, maar helaas: reality has proven it is not. Ik kom zo vaak blogs tegen met kromme zinnen, verkeerd geplaatste komma’s (of comma’s brrrrr), interpunctie die niet klopt. Zinnen die vijf woorden lang zijn. (Nee, dat waren er zes). En dan twintig keer achter elkaar (lees: hakketakkerige taal). Is het echt zo moeilijk? Doe eens een boek open over hoe je een mooi tekstje schrijft of welke tips een journalist je geeft. Het is écht niet zo moeilijk. En o ja: contaminaties. Do not try at home. Blogland staat er vol mee.

Ik nomineer
Laura (ik ben een vet vervelende stagiaire, nu al)
Petra
Zina
Tineke
Sabine
Laura
Lauriëtte
Stella
Niki
Marlissa en Andrea
Anne
Melissa

De vragen to copy paste (lekker lui):
01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

PS. Bijna te laat! Maar nog niet helemaal, want ik wil niet na zo weinig dagen (en zoveel voorwerk) al opgeven. Dus, ha hier is 10 DAYS TO 15 dan toch nog net op tijd :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sylvia 22 december 2014 at 23:52

  Haha, jeej! Je hebt ‘m leuk ingevuld, dank :) Moest erg lachen om dat ‘Leer Nederlands’, helemaal waar ;)

  • Reply admin 22 december 2014 at 23:59

   Jaaa! Ik vond ‘m ook heel leuk, maar het werden natuurlijk zoals usual weer veel te veel woorden. Ik schrijf gewoon zo graag over bloggen, haha! Je hebt hopelijk door mijn eigen fouten heen gelezen? Wat een ramp was dat… ;)

 • Reply Sharon 23 december 2014 at 09:17

  Ik ben het helemaal eens met je eerste blogtip! Je moet toch tenminste een doel hebben als je een blog begint (al is het doel nog zo klein).

  Je communicatieverhaaltjes vind ik leuk om te lezen! Zeker toen ik erachter kwam dat ik dezelfde studie ging doen :)

  • Reply admin 24 december 2014 at 11:54

   Nou ja, ik zou niet per se zeggen dat je een doel moet hebben. Dat klinkt bovendien zo urgent en dwingend dat je er bang van zou worden. Maar het is wel handig als je weet dat je niet gaat bloggen als het je niet om de lezers gaat. Ik ben nooit bewust bezig met mijn ‘doel’, dat gaat min of meer vanzelf (=goede content leveren en jullie raken).

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 23 december 2014 at 21:37

  Wat een supertof geschreven arikel met leuke vragen en antwoorden, echt heel inspirerend!

  • Reply admin 24 december 2014 at 11:55

   Lief, lief, lief! Ik hoop dat je er zelf misschien ook wel wat mee kan. Anders vul je de tag zelf in?

 • Reply Jenn 24 december 2014 at 15:36

  Leer Nederlands, geweldige tip die velen helaas kunnen gebruiken…

 • Leave a Reply