14 days to 15, Getting personal

0 DAYS TO 15: Persoonlijke doelen 2015


Bron edited by me

Een hele goedemiddag allemaal! Rolden jullie ook allemaal zo heerlijk laat (en legitiem dit keer) je bed uit? Ik lag er relatief vroeg in, maar heb intens genoten van het uitslapen vandaag. Rustig aan opstarten, douchen, om drie uur een ontbijtje naar binnen schuiven en daarna alle leuke reacties op de blog van gisteren beantwoorden. Dit is de allerlaatste blog in deze ‘alle dagen bloggen’-reeks die ik als uitdaging voor mezelf opstelde. Ik blogde 12 van de 14 dagen iedere dag, wat ik best een prestatie vind. (Toch, jongens?)

Dit is dus dag 15, die een soort van extraatje vormt. Wat heb je nu aan een eindejaars reeks als je daarin niet eens iets zegt over het nieuwe jaar? Het nieuwe jaar dat nu eindelijk begonnen is. Dat betekent dat ik mijn nieuwe agenda mag gebruiken (daar kan een mens intens gelukkig van worden) en dat mijn tentamens weer in de buurt komen. Maar vandaag vier ik nog even vakantie, al dagdromend en terwijl ik mijn doelen voor het jaar opschrijf.

2015 in een notendop


Bron

Voor iedereen die nog niet zo lang mee leest zal ik even kort vertellen wat er sowieso in 2015 allemaal staat te gebeuren. Ik ga vanaf februari twee dagen per week stage lopen bij What About Her & Laura’s communicatiebureau Cloudshaped. Daarnaast heb ik twee vakken en moet ik beginnen met uitvoeren van mijn blogonderzoek door middel van het afnemen van interviews bij ‘bekende’ bloggers. ‘Bekend’ omdat ik nog moet definiëren wanneer iemand dat wel en niet is in mijn theoretisch kader (nog steeds een work in progress).

Ook hoor in februari hopelijk of ik naar Australië of Engeland op buitenlandverblijf mag voor 4-6 maanden. Dat betekent dat ik aan mijn bachelor afstudeerjaar begin (ik ben dan net 20, whut?) in september en waarschijnlijk ergens rond november/december weer in Nederland ben. Een heel druk maar super spannend jaar, waar ik natuurlijk genoeg over zal bloggen.

Persoonlijke doelen

Ik las vandaag bij Lin dat je voornemens/doelen het beste werken als je er niet meer dan drie voor jezelf bedenkt. En ik denk eigenlijk dat dat wel klopt. Gisteren waren het 6 blogdoelen, maar dat zijn letterlijk doelen die je kunt behalen en af kunt strepen (zoals een nieuw lay-out). De meeste persoonlijke doelen gaan 24/7 gewoon door en behaal je nooit exact, zeker niet om ze daarna nooit meer terug te zien. (Zelfs een streefgewicht werkt niet zo). Ik hou het dus bij drie.


Bron

 • Meer eten. Ja, je zult nu wel van je stoel vallen. Het meisje dat niet kan afvallen en aankomt wil meer gaan eten? Het zal je misschien verbazen, maar ik eet erg weinig en slecht de laatste tijd. Er zit totaal geen regelmaat in en er zijn dagen dat ik net twee boterhammen en avondeten naar binnen krijg. Natuurlijk helemaal niet gezond en ook niet goed voor de spijsvertering. Mijn lichaam heeft het er soms al moeilijk zat mee als ik het wel goed behandel, dus het is dan ook niet raar dat ik me soms een slap vaatdoekje voel. Meer eten, meer regelmaat en beter op mijn eetpatroon letten, dus.
 • Vaker disconnecten. Ik vind alvast dat disconnect het woord van 2015 moet worden en dat we er allemaal aan mee moeten doen. Klinkt vast tegenstrijdig voor iemand die verzot is op online rondhangen, websites maken en communicatie, maar soms ben ik het internet meer dan beu. Dan zet ik mijn mobiel een weekend uit en dan kom ik (mits niet nodig voor de studie) ook niet in de buurt van mijn laptop, mail, social media en CHAOS online. Want die chaos ontregelt me soms volledig. Ik hoop in 2015 mezelf eraan te herinneren weer even offline te gaan leven en een goed boek te pakken als ik me zo opgejaagd voel.
 • Een portfolio aanleggen. Verrassend doel, hè? Ik heb afgelopen jaar veel geschreven en heb ook wat aanvragen voor freelance werk liggen voor komend jaar die veel tijd kosten. En ik vind het helemaal niet erg (ik vind het eerder fijn juist) om nieuwe dingen te schrijven, research te doen en teksten te redigeren, maar het zou geen gek idee zijn deze teksten eens te bundelen. Een schrijfportfolio aanleggen is niet iets dat ik meekrijg op mijn studie verder, maar vast een waardevolle investering voor de toekomst. Want de toekomst komt steeds dichter bij. Bovendien kan ik ook heel goed zien waar ik in gegroeid bent en waar ik nog in kan groeien, als dat overzichtelijk is.

  Wellicht komt er ook nog een portfolio voor het design gedeelte, maar ik heb alvast bepaald dat ik in 2015 geen nieuwe zakelijke websites meer zal maken. Als er een vierde doel zou zijn, zou dat namelijk zijn: afremmen, stilstaan, adem halen en niet zoveel hooi op mijn vork storten onder het mom van ‘ah joh, doe ik wel even voor je.’ Maar dat is een gek en niet te meten doel, dus het wordt vooral een everlasting note to self.

Morgen moet ik toch echt weer aan de studie. Liever twee uurtjes per dag rustig aan statistiek werken dan als een wervelwind 48 uur niets dan formules rammen, is het motto. (We zullen zien hoeveel daar ook van waargemaakt wordt). Geniet van je laatste dagen vrij, vakantie of gewoon van het nieuwe jaar!

Wat zijn jouw doelen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Kinga 1 januari 2015 at 17:38

  Gelukkig nieuwjaar! Leuk om te lezen, deze hele categorie! Die eerste twee zijn ook wel echt op mij van toepassing. Vooral het disconnecten, ik mis het ook echt om soms weer even een goed boek te pakken.

 • Reply Liliane 1 januari 2015 at 19:46

  Disconnecten wordt denk ik ook het woord van het jaar. Ik zie het overal om me heen dat mensen dit doen (wat ze dan posten op social media, wat het wel weer grappig maakt :P).
  Ter voorbeeld, ik heb een week mijn Whatsapp niet aan gehad en dat was ook heerlijk rustig stiekem.

 • Reply Jolien 1 januari 2015 at 22:45

  Ik weet nog niet of ik klaar ben voor dat disconnecten, maar het jaar is natuurlijk nog lang ;). Happy 2015!

 • Reply Laura 1 januari 2015 at 23:13

  Disconnecten zou ik ook vaker moeten doen, maar ben er zo slecht in. Focus is bij mij wel een doel. Niet Flikken Maastricht kijken en ondertussen spelletjes op mijn telefoon spelen zeg maar. En een paar kilo afvallen, dus ik geef wel aan jou wat ik teveel eet ;)

  Korte termijn doel: ritme behouden totdat ik – grootste doel van 2015 – een nieuwe baan heb. En aangezien dat al genoeg energie gaat kosten: alle mensen die teveel negatieve energie kosten uit mijn leven bonjouren.

 • Reply Josianne 2 januari 2015 at 07:43

  Dat disconnecten zou ik ook vaker moeten doen, maar ik vind online zijn ook zo leuk haha. Wel wordt 2015 voor mij een jaar van prioriteiten stellen.

 • Reply Jenn 2 januari 2015 at 11:43

  Disconnecten, ik doe mee! Het is ook een van mijn doelen voor komend jaar :)

 • Reply Stephanie 2 januari 2015 at 15:00

  Duidelijk en goede doelen :). Disconnecten mag ook wel op mijn lijstje, ha ha. Succes ermee en een fijn 2015 gewenst!

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 2 januari 2015 at 15:11

  Ja. Disconnecten.

 • Reply Anne 2 januari 2015 at 22:25

  Dat zijn mooie, meetbare doelen :) Heel veel succes!

 • Reply Marcella 2 januari 2015 at 23:24

  Mooie doelen voor ’t nieuwe jaar. Ik eet juist weer wat teveel en ongezond, dus daar ga ik mijn focus op leggen. Vooral meer groente & fruit eten. En wat vaker sporten. Ik wil graag wat kilo’s kwijt weer. Ik wens je veel geluk, plezier en gezelligheid voor 2015!

 • Reply Mylene 3 januari 2015 at 13:18

  Dat disconnecten staat ook op mijn lijstje. Ik zit al nauwelijks op Facebook en ga mijn account denk ik ook deactiveren dit jaar. Instagram gebruik nog wel, want dat vind ik toch iets anders. En eigenlijk zat ik de laatste tijd ook al weinig op m’n laptop. Echt zooo fijn. Dan merk je opeens hoeveel tijd je hebt voor andere dingen :) Nou, maak er een mooi jaar van!! Liefs

 • Reply Celeste 14 januari 2015 at 12:46

  Wat een leuke doelen! Ben benieuwd hoe ze je vergaan. Dat disconnecten is een goed idee! Zelf zet ik al regelmatig mijn mobiel op de vliegtuig modus, gewoon lekker even rust :)

 • Reply kiki 14 januari 2015 at 13:39

  disconnecten lijkt mij ook wel wat, mijn vriend wordt gek van mij, namelijk!!! En een vast eetpatroon is erg belangrijk. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik dat niet heb

 • Reply Lekker cliché: doelen voor 2016 - Sleeping Lion 5 januari 2016 at 16:30

  […] wat schattig, denk ik als ik mijn doelen blog van vorig jaar erbij pak: ik heb er eigenlijk maar eentje gehaald. Down Under was ik namelijk wel […]

 • Leave a Reply