Healthy

Zoete aardappelfrietjes met een kaasburger en spinazie met cherrytomaatjes

Deze titel is te lang voor mijn layout, ik weet het. Het wordt inderdaad tijd voor een nieuwe. Hoi! Ben je weer verzeild geraakt in het eeuwig ‘aaaah wat moet ik nu vanavond dan weer eten en bah het is benauwd en ik wil geen moeite doen buhhh’ stadium? Dan heb ik goed nieuws voor je. Onderstaand recept is mega easy (zolang je over een oven beschikt) en echt 100x zo lekker als een patatje van de friettent. (En nee je hoeft geen healthnut te zijn om dat te vinden. Oké, misschien moet je wel een beetje afkeer hebben van alles dat druipt van het vet). Zelfs ik kan dit niet laten mislukken, dat zegt genoeg, toch?


Men neme: (voor 1-2 personen)
Een zoete aardappel/bataat – ik had een grote en at daar 3 keer van, dus een middelgrote moet voldoende zijn
Diepvries spinazie
Kruiden: cayunpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout
Een uitje
Een handje cherry tomaatjes
Een vega burger/kaasburger/hamburger, iets aan eiwitten dus

Als eerste slacht men de zoete aardappel. Je kunt ook eerst de oven voorverwarmen, maar ik ben zo lang bezig geweest met het ding in stukjes hakken dat de oven veel te lang aanstond. De oven moet in ieder geval op 190 graden verwarmd worden. Je kunt de schil eten maar ik vond het lekkerder om ‘m eraf te snijen. Snij plakken van de aardappel en vervolgens frietjes van zo’n halve centimeter dik. Snij ze niet te dun, dan verschrompelen ze en is de magie weg. Was de frietjes (zetmeel afwassen zorgt voor meer knapperigheid) en bestrooi ze met de kruiden en de olijfoliee. Beetje naar smaak, beetje op gevoel. Husselen en ze kunnen de oven in. Zet ze erin voor 25-35 minuten.

Vervolgens gooi je de bodem van een pannetje vol met de diepvries spinazie en laat je dit een poosje pruttelen tot het zacht is geworden. Haal na 10-15 minuten de frietjes even uit de oven, schep ze om en zet ze weer terug. Begin met bakken van je vlees/vega vervanger en gooi nog een handvol cherrytomaatjes bij de spinazie. Als de timer afgaat haal je je heerlijke frietjes eruit. Snipper een uitje als je van frietje speciaal houdt ;) en dien op met de groente en de burger.

Bon appetit! Ik heb heerlijk gegeten. Die knapperige buitenkant en de zachte binnenkant van zoete aardappel. Ik noem het ook wel mijn gezonde fastfood ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Manon 14 juni 2014 at 11:48

  Ziet er heel erg lekker uit! Ik hou er ook echt van om friet te maken van zoete aardappel :)

 • Reply Chantal 14 juni 2014 at 17:18

  Dit klinkt erg goed! Ga dit binnenkort zeker eens maken :)

 • Reply Alyssa 14 juni 2014 at 17:59

  Jaa, ik probeerde laatst voor het eerst patatjes van zoete aardappel en het is zo lekker! Ik doe er ook olijfolie op, en wat cajunkruiden en rozemarijn, yum! PS. je laatste foto: heel mooi!

 • Reply Jenn 14 juni 2014 at 22:50

  Oh, dat ziet er heerlijk uit zeg!

 • Reply Zina 15 juni 2014 at 08:59

  Woaaah dit ziet er super lekker uit!! Denk dat ik dit binnenkort ook eens ga maken, bedankt voor het recept :)

 • Reply Dina 15 juni 2014 at 22:37

  Jammie jammie jammie jammie! Ik heb ook zin om weer eens frietjes te maken van zoete aardappel, lekker!

 • Leave a Reply