Healthy

Gnocchi met mozarella-tomatensaus

Naarmate de lente vordert en de weekenden steeds meer bestaan uit leren voor tentamens lezen in geweldige boeken en onderzoeken schrijven in de zon zitten, krijg ik steeds meer zin in de zomer. De lange avonden met vrienden, de biertjes koud in de diepvries (priorities, hè), de BBQ naar buiten, loom in het zonnetje liggen; ik ben dol op de zomer. Maar zodra het warmer wordt heb ik wel altijd één probleempje: ik heb geen zin meer om te koken. Toch wil ik wel graag heel lekker blijven eten en dus ging ik experimenteren met mega snelle gerechtjes (student-proof). Aankomende tijd zullen er dus weer wat zomerse recepten verschijnen hier. (Stiekem duurt koken nu nog lang, want ik wil alles wel een beetje fotogeniek presenteren natuurlijk). Anyway, we starten met: gnocchi met mozzarella-tomatensaus!


Men neme: (voor 2-3 personen)
Een pak gnocchi (uit de koeling of uit het schap bij de pasta)
Een blik tomatenblokjes
Een handje cherrytomaatjes
Een uitje
Twee teentjes knoflook (vers of uit een pot met olie)
Een halve bol mozzarella (ja, je koopt een hele, maar je snijdt ‘m dus doormidden)
Peper, zout
Italiaanse kruiden
Oregano

Snipper het uitje en fruit het samen met de gehakte knoflook in een wokpan. Als de ui glazig wordt, voeg je de gnocchi toe (deze hoef je dus niet vooraf te koken). Laat dit een poosje staan tot de gnocchi een beetje zachter wordt en voeg dan het gehele blik met tomatenblokjes toe. Roer en laat even koken. Gooi er naar smaak wat peper en italiaanse kruiden bij. Ik voeg zelf altijd nog wat extra oregano toe.

Snij de halve bol mozerella in plakken en daarna kleine stukjes. Je kunt kiezen of je de gehele hoeveelheid laat smelten in de saus, maar ik vind het lekker om er nog wat koude mozzarella bij te eten, dus ik gooi een kwart door de saus. Was de cherrytomaatjes en ontdoe ze van hun steeltjes.

Schep de saus met de gnocchi op een bord, strooi de mozzarella en de cherrytomaatjes eroverheen en strooi er ten slotte nog wat extra oregano over. Schep niet te veel op, want ik vond het heel erg machtig en het was ruim genoeg voor drie personen. Bon appetit!

(Sorry voor het crappy light in de keuken, als ik later groot en rijk ben koop ik een huis met een keuken omringd met natuurlijk licht).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sylvia 1 juni 2014 at 15:30

  Hmm, ik vind gnocchi zó lekker! Vooral met champignons, spekjes, rucola en roomsaus <3

 • Reply Marlissa 1 juni 2014 at 16:26

  Pasta’s zijn ideaal om te maken met het warme weer. Dit ziet er lekker uit:)

 • Reply Femke 1 juni 2014 at 21:29

  OMG HOUD TOCH OP MENS DIT IS TE LEKKER JA ECHT. ik ben een italiaanse voedselvreter van hier tot tokio en dit <3.

  Trouwens, je enorme blunder die je 3 miljard jaar geleden hebt ingestuurd komt binnenkort op mijn blogje :P!

  liefs,
  Femke

 • Leave a Reply