Plannen in oktober in Melbourne
Australia, Getting personal, Lijstjes

De plannen voor oktober & een oproep

Oktober. Mijn laatste volle maand in Melbs. Wat zijn de plannen?

Er zijn op dit moment een triljoen dingen die ik graag zou willen doen, maar het kan niet. Ik heb nog een hele advertentiecampagne te ontwerpen die ik wetenschappelijk moet onderbouwen, nog twee video’s te produceren (het script, de interviews, het monteren) en dan mag/kan ik eindelijk onderstaand lijstje af gaan werken. Tot die tijd hoor ik graag van jou wat je nog van mij wil weten, wat je hier nog wil lezen of wat je graag als winactie op Sleeping Lion zou willen zien verschijnen.

Dit staat er de komende maand nog op de planning voor ik mijn ouders na vier maanden weer voor het eerst zie (JA! EINDELIJK!):

 • Mijn Blog-onderzoek interviews transcriberen (letterlijk uittypen dus). Dat is niet het allerspannendste klusje ever, maar wel heel belangrijk om te doen voor ik weer terugkeer in Nederland. Mijn planning loopt door dit hele Aus avontuur namelijk al een beetje in de soep. Soms heb ik het wel even gehad met dit onderzoek hoor, totdat er artikels zoals deze over misleiding door commercie voorbijkomen en dan denk ik: ‘Ah, vet interessant’ en weet ik weer waarom ik het doe.
 • De blog afmaken over de verschillen tussen de Nederlandse en Australische universiteit. Ja, ik ben een beetje laat en ja, dat is met op zet. Mijn colleges zijn namelijk officieel afgelopen dus de conclusies die ik kan trekken zijn gebaseerd op een geheel semester en alle mogelijke activiteiten binnen dat semester. Zoals je ziet heb ik dus nog wel deadlines en ook nog een tentamen, maar ik hoef niet meer formeel in een lokaal te zitten.
 • Een blog schrijven over de verschillen in de communicatie in Nederland en Australië. Het soms ietwat typische cultuurtje komt terug in velen vormen van de communicatie: radiogesprekken, commercials en vooral de beschrijvingen op verpakkingen. Veel te zoet en over-enthousiast voor Nederlanders, maar ze toveren wel een glimlach op mijn gezicht.
 • Het Melbourne Museum, Camberwell, Hawthorn, Richmond, Fitzroy, Brunswick (allemaal suburbs) en nog meer heerlijke toeristische plekken bezoeken. Oja, ook: Melbourne Star en het Eureka Skydeck. Ik heb heel bewust besloten om de twee weken voor mijn tentamen niet te ver buiten Melbourne te gaan reizen. Ik heb hier dan weliswaar al drie maanden gewoond, maar nog steeds niet alles gezien en nog niet eens alle toeristische attracties bezocht. De Lonely Planet die ik van Laura kreeg staat zo goed als ongelezen in de kast…
 • Oktober is ook #Boektober. Sinds ik mijn e-reader heb ben ik weer helemaal besmet geraakt met het leesvirus. Niet echt goed voor de koffer… maar het deed me wel besloten om ‘After You’ te kopen. Het is het lang verwachte vervolg op ‘Me Before You’/’Voor Jou’ van Jojo Moyes – het eerste boek dat ik van één van mijn favoriete schrijfsters las. Het wordt vaak vergeleken met Intouchable en stiekem heb ik de hoop dat het vervolg nu die associate een beetje doet vervagen. Het is namelijk veel meer dan alleen maar een soortgelijk verhaal.

  Voor #Boektober wil ik zorgen dat ik (bijna) alle boeken die ik mee heb genomen uit gelezen krijg: The Rosie Effect, Ten Things I’ve Learnt About You, Monogram Murders, After You en natuurlijk die Melbourne & Victoria Lonely Planet.

 • Verder staat oktober gelijk aan VRIJHEID. VAKANTIE. RUST. Na bijna anderhalf jaar door gebuffeld te hebben met mijn studie zonder zomervakantie kijk ik hier heel erg naar uit. Doen waar ik zin in heb zonder tijdsdruk, misschien nog een trip naar Tasmanië maken en de stress van het studeren even loslaten. Na volgende week vrijdag wordt dit allemaal werkelijkheid.
 • En dat brengt me op het laatste punt: terwijl ik nog even een weekje door knal om alles op tijd af te krijgen hoor ik graag van JOU wat je nog wil horen over Australië en waar je super benieuwd naar bent. Wie mij op Instagram volgt heeft al gezien dat ik een oproepje deed voor vragen. Ik zal deze beantwoorde in m’n tweede vlog (omg yes it’s happening again) en ik zal rekening houden met de concentratieboog van Iris ;) en de verzochte lengte van Sylvia en Daphne.

Voor een maand die bijna volledig in het teken mag staan van vakantie vieren heb ik nog best wel veel plannen en wensen. Maar dat is denk ik logisch. Het is immers mijn laatste volle maand in Australië en ik kan je zeggen dat het allemaal erg verwarrend werkt… Ergens wil ik heel graag hier blijven en tegelijkertijd wil ik ook wel graag gewoon weer naar huis. Niet zo zeer om de plek, maar om het ’tijdelijke’ karakter dat hier als een dikke deken om me heen hangt. Ik moet dit weekend voor het eerst afscheid gaan nemen van mensen die ik hoogstwaarschijnlijk nooit meer in mijn leven zal zien, maar die wel een ontzettend belangrijk deel van ‘mij’ zijn gaan vormen. Dat is moeilijk – ik sla dat deel graag over en duik graag in mijn eigen bed zonder al die emotionele achtbanen, maar zo werkt het nu eenmaal niet. Nog even vol op genieten van alle fijne contacten en de nog mooiere stad dus. Ik zal er maar niet bij vermelden dat het aanstaande maandag ook nog even 34 graden wordt. Hoi, lente! ;)

Laat vooral een comment achter (hier of op Instagram) met de vragen die je me graag wil stellen. Het mag over van alles gaan: m’n hobby’s, m’n studie, Australië, persoonlijke ontwikkeling, mijn haarkleur… Wees brutaal! (Alleen mijn pincode en wachtwoorden krijg je niet, hoor). Laat me ook even weten of er iemand überhaupt geïnteresseerd is een kleine give-away van iets bijzonders uit Australië. En als je weet wat je graag zou krijgen: tell me.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Silvana • SimplySilvana.nl 2 oktober 2015 at 21:55

  He verdorie, ik wilde net om je pincode vragen. Maargoed. Ik vroeg me af of je jezelf, sinds je in Australië zit, veranderd vind. Op alle vlakken mogelijk. Of je jezelf bent tegengekomen op bepaalde punten en of je als een totáál ander persoon terug gaat komen, of of dat allemaal juist wel meevalt. Zijn er dingen die je echt ontzettend erg heb gemist uit Nederland, en wat zijn de dingen die je het meest gaat missen uit Australië? (Kortom, ik ben rete-nieuwgierig- sorrynotsorry hihiihi <3) Ik ben benieuwddd! En jeetje, wat gaat de tijd ontzettend hard. Ik wens je mega veel succes met alles wat je nog moet doen, maar dat gaat vast helemaal goed komen. Geniet nog van je laatste maandje!

  • Reply Silvana • SimplySilvana.nl 2 oktober 2015 at 21:59

   Vindt*, oeps. Toch? Sorry, ik ben hier echt slecht in. :’)

   • Reply Leonie 7 oktober 2015 at 05:49

    Haha, het is inderdaad vindt, maar het is je vergeven hoor ;) Omdat je zo’n leuk mens bent. Ik vind je vragen geweldig en ik ga die zeker beantwoorden. Not sure of ik dat in een video ga doen of toch ga schrijven… Wat heb je zelf ’t liefste?

 • Reply Lilian 9 oktober 2015 at 11:44

  Zelf ben ik gek op Fitzroy en Brunswick! Sydney Rd is geweldig om eens een (flink) stuk uit te lopen :-) Het Melbourne Museum en Eureka Skydeck zijn inderdaad ook tof! En ben je al naar ’t Shrine geweest? Geweldig uitzicht over de stad! En als je daar dan toch bent ook naar de Botanic Gardens, zo mooi! Toen ik er was, was ’t herfst, maar nu is ’t vast ook prachtig! (Geen idee of je deze dingen al gedaan hebt, dit is de tweede blog die ik lees van je ;-)) En genieten van al het heerlijke eten daar! Mocht het je nog niet duidelijk zijn, ik mis Melbs enorm!

 • Leave a Reply