Australia, Getting personal, Lichtpuntjes

Blij ei #2

Hoi! Inmiddels is het zaterdag en is mijn eerste collegeweek van semester 2 al weer voorbij. Oei, dat is wel even wennen. Het valt me nog reuze mee met hoe vermoeid ik ben, maar alle activiteiten die ik nu doe kosten wel weer wat innovatieve planning in mijn agenda.

Mijn Paperblanks en ik gaan hand in hand naar de universiteit, naar mijn stage-werkplek, naar de bijlessen, naar de afspraken vanuit de Honours Academy en naar huis. Ik maak lange, maar ontzettend leuke dagen. Bovendien ligt de werkdruk van de vakken weer een stukje hoger (duidelijk!) en moet ik nu volwassen van 8-5 op een kantoor zitten. Wat ik helemaal niet erg vind, want ik zie alleen maar kansen om heel veel te babbelen (oeps), te leren en mijn creatieve ideeën rond te strooien (en uit te werken) als confetti op een feestje.

De leuke ervaringen en dankbare momenten van afgelopen week vormden ook wel een soort confetti en de goede basis voor een nieuwe happy list.

 • Ik heb tot nu toe alle vakken gehaald van dit jaar (zoals je eerder deze week al las) en ben best een beetje trots op de cijfers die ik gehaald heb. Vooral het leukste vak van mijn minor haalde ik met een hoog cijfer en dat is goed nieuws. Dat vak heeft namelijk veel weg van de master die ik op het moment op het oog heb: Nieuwe media, taal en communicatie.
 • Ik realiseerde me deze week weer dat er echte leuke mensen in mijn leven zijn gekomen door het studeren en door te investeren in belangrijke vriendschappen. Zo riepen zes mensen tegelijk: ‘En hoe was je eerste stagedag?’ alvorens ze riepen: ‘En weet je al of je naar Australië mag?’ Lief.
 • De nieuwe vakken die ik tot nu toe heb, hebben een hele goede eerste indruk achtergelaten. Dat is fijn, want deze duizendpoot weet dan in ieder geval waarom ze zich zo in de rondte moet werken om alles op tijd en op fatsoenlijke wijze af te krijgen.
 • Ze verkochten deze week één van mijn lievelingsbroodjes bij de Refter. Op donderdag zit ik relatief lang te ‘wachten’ op het laatste college van de dag. Koffie, broodjes, bloggen en werken aan huiswerk slepen me de dag door.
 • Donderdag was ook de verjaardag van mijn moeder. We zijn heel lekker uiteten geweest bij een (voor mij) nog nieuw restaurant. Daarna keek ik Wie is de Mol? en voelde ik me gewoon, zomaar, even heel gezegend.
 • Over feestjes gesproken. Er komt binnenkort een feestje aan, vermoed ik. Een combi tussen een afscheidsfeestje en een verjaardagsfeestje. Omdat het er tot nu toe echt heel erg naar uitziet dat ik dit jaar geen zomervakantie zal hebben… Begint er al wat te dagen bij jullie?
 • Ja, inderdaad, ik mag gaan studeren in Australië. In fucking Australië op Deakin University in Melbourne. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Een uitgebreide blogpost volgt!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Sylvia 7 februari 2015 at 15:38

  Woah, Australië, gaaf! :D

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:24

   Jaaaa, echt een dream coming true, pfoe!

 • Reply Elsbet | La Vie Pure 7 februari 2015 at 17:55

  OMG, Australië, lucky bastard! Vééls ucces alvast!

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:24

   Whieee, dankjewel!

 • Reply Rianne 7 februari 2015 at 18:42

  Gaaaaaaf dat Australië doorgaat!

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:25

   Hell to the yes! :D

 • Reply Elisse 8 februari 2015 at 00:14

  Jippie, zo leuk dat je naar Australië mag! Kan me de excitement helemaal voorstellen, ik vertrek volgende maand naar de Filipijnen! (En ben nu al nerveus, haha! Maar zoveel zin in!) Wel fijn, zo wat tijd om te bloggen en te chillen tussen je laatste college, zeker als je een lekker broodje kan eten intussen. Mhm!

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:23

   De Filipijnen zijn natuurlijk ook wel heel erg tof! Blijf je daar lang? Ik heb prachtige foto’s gezien van de plekjes daar. Heel erg spannend dat je dat gaat doen, joh! En ja: goed eten maakt al het wachten draaglijk.

 • Reply Zina 8 februari 2015 at 17:00

  Jaaaaa ik vind het zo leuk voor je! Ben nu al benieuwd naar al je gave verhalen vanuit Australië :D

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:22

   Waaaah, anders ik wel!

 • Reply Daan 10 februari 2015 at 23:53

  Damn. Australië. Daar wil ik ook heen!

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:20

   3, 2, 1… Sparen maar! ;) Haha, nee, ik riep dat ook altijd. En nu gaat het gebeuren. Zo onwerkelijk.

 • Reply Rianne 11 februari 2015 at 21:50

  Ohhh Australië, ik ben jaloers!

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:21

   Oh, yes, you better be! Nee, grapje, hoor. Ik ga jullie natuurlijk lekker mee nemen tijdens mijn reis, voorbereidingen, het studeren, de tijd daar, etc.

 • Reply Mylene 18 februari 2015 at 13:23

  Waaaauw, wat gaaf! Gefeliciteerd! Spannend man. Spannend en ontzettend gaaf. Stiekem vraag ik me dan af waarom ik nooit in het buitenland heb gestudeerd. Echt goed dat je dit gaat en mag doen, want zo’n kans krijg je niet vaak! Gefeliciteerd.

  En oja, ik heb je getagd, haha. Misschien heb je hem al ooit eens ingevuld, misschien ook niet. De Nomnomnom-tag. Hoera!

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:19

   Een Nomnomnom-tag? Die moet ik inderdaad wel even doen! Haha ahw, misschien dat je na je afstuderen wel een lange poos in het buitenland wil verblijven? En nee, zo’n kans krijg je helemaal niet snel… Maar dat maakt het ook zo eng! Alsof ik niets fout mag doen en niets spannend mag vinden of zo, een beetje paradoxaal want hallo: is er iemand die dit niet spannend zou vinden?

 • Reply Jenn 19 februari 2015 at 15:10

  Waah, gaaf, Australie!

  • Reply Leonie 21 februari 2015 at 18:16

   Jaaaaa, zo eng en spannend en leuk en WAUW!

  Leave a Reply