14 days to 15

14 DAYS TO 15: (kerst)vakantieplannen

Ha, hallo allemaal! Er komt hier even iemand onder haar tentamensteen vandaan! (Voor wie me zocht: ik heb me te barsten geleerd afgelopen week. Sorry dat ik je berichtjes misschien niet beantwoord heb of je spontaan voorbij ben gelopen, ik was een soort bagger functionerende leerzombie). Hoop dat je me niet te veel gemist hebt ;)

Nu we al die formaliteiten (zonder de excuses) gehad hebben, wil ik jullie graag de titel van deze post uitleggen. Ik las namelijk op Twitter dat er nog 14 dagen in 2014 zitten voor we (hopelijk!) knallend 2015 in gaan. En dan bedoel ik niet per se met vuurwerk (ieh!), maar met fijne mensen, goede herinneringen, overheerlijk eten en meer van die clichés. Wie me kent weet dat ik dol ben op terugblikken, reflecteren en verzamelen. Zo ontstond 14 days to 15 dan ook, lekker op z’n Engels (#hipster). Veertien dagen lang, twee weken dus, ga ik iedere dag een blogje online zetten dat daar iets mee te maken heeft. En ik hoop dat jullie dat leuk vinden!


Bron edited by me

Twee weken. Weet je hoeveel uur dat is waarin ik even geen druk van de universiteit hoef te voelen? Ik ben als een kind in een snoepwinkel, met te veel keus en te weinig geld voor alle smaakjes. Er liggen wel dingen (websites) die nu gewoon verdorie echt eens af moeten (sorry sorry voor al dat wachten), maar verder even geen wetenschappelijke nonsens in mijn kop. Vind ik wel eens lekker.

(Ik vind het niet echt nonsens, hoor. Ok, soms).

Hoe ga je om met zoveel tijd? Zo voelt het een beetje. Daarom introduceerde ik deze leuke afsluiting van het jaar. Ik ga het schema niet online zetten (misschien verandert er nog wat) en hoop jullie iedere dag te verrassen. Omdat ik Sleeping Lion nog altijd beschouw als niet alleen mijn plek, maar ook een plek om te delen zal het ook over anderen gaan. Over geleerde levenslessen (van mij en anderen), over favorieten, over een klein verlanglijstje, over statistieken (ja, laten we dat een keer doen!) en nog zoveel meer.


Bron

Wat ik nog meer deze kerstvakantie ga doen? Afspreken met Petra (want we kunnen altijd wel weer elkaars inspiratieboost gebruiken) om aan geheime plannen te werken. Ook ga ik met mijn vrienden – die ik de laatste tijd veel te weinig gezien heb, sorry leukies – een dagje naar Haarlem naar het Glazen Huis. Ik ben er alle afgelopen edities nog nooit bijgewerkt en het lijkt me echt heel leuk. Daarna gaan we de verjaardag vieren van vriendinnetje E. (Hoi E. kun je nu wel mijn blog lezen? Doe’s reageren).

Ik ga ook nog naar de kapper (en heb op Pinterest al helemaal uitgezocht hoe het moet worden) want mijn hemel, dit kan echt niet meer. Voor wie nu denkt: huh Leo en What About Her? Huh? HUUUHHHUHUHUHH? niet schrikken, ik heb het alleen pas op Twitter gezegd. En driehonderd keer vertelt aan iedereen die het wilde weten, mais bon niet op de blog. Ik ga namelijk vanaf februari stage lopen bij de allerleukste Laura en daar heb ik zoveel zin in. We hebben enorm goede ideeën voor verbetering, voor vernieuwing en voor … Dat verklap ik lekker niet. Het is echt een heel fijn vooruitzicht dat ik na mijn vakantie hier leuke dingen ga doen en leren, waar ik echt heel blij mee ben!

Na de kapper wil ik met di mutti naar een kerstmarkt in Nijmegen (lekker cheesy doen) en dan een avond niks. Gewoon niks. Misschien met een boek (The Rosie Effect, Onder de Ombu Boom, en nog 11 ongelezen exemplaren). Misschien met een tijdschrift (ik heb nog twee ongelezen Women’s Healths liggen). Misschien gewoon met een dikke bruine hond naast me op de bank, met een filmpje of een serie. Even niet nadenken. God, dat lijkt me heerlijk.

Natuurlijk ga ik samen met mama aan het kerstdiner, vieren we dat uitgebreid en ga ik daar dit jaar nu eens wel mooie foto’s van maken. Over foto’s gesproken: er ligt nog een hele rits onbewerkt foto’s van Sanne. Dat wordt nu echt wel eens tijd om te gaan doen. En de foto’s van Rome mogen ook wel eens gesorteerd worden voor ik straks alweer aan het volgende avontuur begin.

En ik moet nog twee websites bouwen. Een reeks interviews uitwerken (oeh spoiler voor 2015). Mijn kamer grondig uitruimen en opruimen (nee, dat is niet hetzelfde). Mijn computer uitpluizen, back-uppen en opruimen. En oja, ontspannen misschien?

Maar wat ik het allerliefste wil doen in de kerstvakantie?

Slapen. Bijslapen. Uitslapen. Op m’n zij, op mijn rug, ondersteboven – I really don’t care. Dus als je me zoekt: ik kom alleen vroeg mijn bed uit als je heel erg belangrijk bent/iets heel erg belangrijks hebt.

Heb je nog een goed idee dat je heel erg graag terug wil zien de komende twee weken? Laat het me alsjeblieft weten! Wat doen jullie deze vakantie? Wat maakt je intens gelukkig in deze periode?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Josianne 18 december 2014 at 14:18

  Oeh, dat klinkt allemaal heel spannend! Ik had de foto al voorbij zien komen, heel gaaf dat je daar stage gaat lopen :) Ik heb helaas geen vakantie (welkome to life of a full time working girl), maar ik ben wel lekker veel bij familie en daar heb ik heel veel zin in!

  • Reply admin 18 december 2014 at 14:30

   Ik geniet er nog even van dat ik student ben, denk ik zo, haha! Ik ga echt hele leuke dingen doen bij Laura en het is zo tof dat iedereen die hier leest haar ook kent, dus aaaah, kan niet wachten. Geniet van de fijne dagen <3

 • Reply vriendinnetje E 18 december 2014 at 14:59

  He Leo, ja idd dat is niet zo lief van me he, Ik lees met veel plezier je blogs, maar doe dit altijd een beetje stiekem ;) goed dat je deze vakantie is lekker gaat genieten meid! Lekker niets doen, heerlijk, ben het helemaal met je eens. Helaas hebben we ook nog allemaal leuke plannen voor tussendoor, maar daar komen we wel weer overheen haha ;p ga vooral zo door Leo, ik ben trots op je!

  • Reply admin 18 december 2014 at 15:06

   Hahaha, je moet voortaan maar niet meer reageren als je mijn hele site op hol brengt. Nee, grapje <3 Heel veel zin in zondag!! en de zaterdag daarna natuurlijk :D

 • Reply Stella 18 december 2014 at 15:13

  Wat een fijn blogje! Ik wil een hele lange reactie typen maar ik heb dus nog WEL tentamen atm dus je snapt vast wel dat deze zombie eigenlijk niet op het internet moet zitten. Ik moet eronder gaan liggen. LUV INTERNET. Oke dat gaat te ver. Ik ga weer leren. Fijn blogje, leuk idee. Doei.

  • Reply admin 18 december 2014 at 15:28

   Hahahaha, wat ben je toch een heerlijk mens <3

 • Reply Karen Mee 18 december 2014 at 22:11

  oehhhh, slaaaaapennnn…….
  Eerst nog een take home tentamen maken voor dinsdag *zucht* en daarna het hele huis maar eens grondig opruimen, daar word ik altijd wel gelukkig van, nouja, daarna dan… :)

 • Reply Dina 19 december 2014 at 02:03

  Hoe zijn de tentamens gegaan? Het Rosie Project heb ik deze week net uitgelezen, vond ‘m heel leuk.

 • Leave a Reply